POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
2 Temmuz 2019 Salı - 21:57

İZBAŞ'ın arıtma tesisini tanıttı

Menemen ilçesindeki İzmir Serbest Bölgesi'nde (İZBAŞ) son 5 yılda önemli bir ticaret artışı yaşandığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, koku sorunu nedeniyle tartışmalara neden olan ve ağustos ayında devreye alınan atık su arıtma tesisinin Çevre Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerden başarıyla geçtiğini söyleyerek, şimdiye kadar hiçbir ceza almadıklarını açıkladı.

İZBAŞ ın arıtma tesisini tanıttı

İZBAŞ'ın son 5 yıl içinde altyapısı, hizmet kalitesi, avantajları ve yatırım maliyetlerinin uygunluğu ile farklı sektörlerden yerli ve yabancı yatırımcıların tercih ettiği bir serbest bölge olduğunu ifade eden İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, çevre ve elektrik altyapılarında gerçekleştirdikleri yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. İZBAŞ konferans salonunda düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Sevimli, bölgede yeni yatırımların bazılarının üretimlerine başladığını söyleyerek "Üretime geçen yeni yatırımcılarımızın katkısıyla, bölgemizin performansında ciddi artışlar yaşandı ve bu yükseliş eğilimi sürekliliğini koruyarak devam ediyor. 2016'da 208 milyon dolar olan ticaret hacmimiz 2017'de yüzde 68 artış ile 351 milyon dolara yükseldi. Bu artış oranıyla 2017'de Türkiye'deki tüm serbest bölgeler arasında birinci olduk. 2018'de yüzde 40 artışla ticaret hacmimizi 491 milyon dolara yükselttik. 2019 yılı için yüzde 30 artış hedeflememize rağmen ilk 5 ayda gerçekleşen büyüme yüzde 50 oldu. Bu ivmenin devam etmesiyle yıl sonunda hedefimizin üstünde bir büyüme yakalamamız söz konusu olacak" dedi. Bölgenin istihdamında son 3 yılda yüzde 111 oranında dikkate değer bir artış yaşandığını da belirten Eyüp Sevimli, ticaret hacminde ve paralel olarak istihdamda, daha da etkili yükselişlerin yapımı süren tesislerin devreye girmesiyle yaşanacağını söyledi.

Bölgenin çevre ve teknik altyapılarında önemli revizyonlar yaptıklarını anlatan Sevimli sözlerine şöyle devam etti: "Atıksu arıtma tesisinde 885 bin 497 dolarlık bir yatırımla biyolojik arıtma sistemimizi, son teknoloji sistem ve ekipmanlar ile çift kademeli hale getirdik. Bölgemizin elektrik altyapısını 3.5 milyon dolarlık bir yatırımla tamamen yeniledik. Son teknoloji ile donatılmış, çift kaynaktan beslenen, SCADA sistemi ile bilgisayar denetiminde 24 saat aralıksız kontrol ve denetim sağlayabildiğimiz bir sistem kurduk. Yeni sistemle olası bir arıza halinde, sadece sorunlu bölgeyi izole ederek, diğer kullanıcılarımıza kesintisiz enerji dağıtımına devam edebileceğiz."

ARITMA TESİSİ 24 SAAT AKTİF
İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, ağustos ayında devreye alınan arıtma tesisiyle ilgili yaşanan koku sorununa da değinerek şunları söyledi:
"Arıtma tesisinin tamamen kokusuz olması düşünülemez. Sonuçta kirlilik yükünü alacak bir arıtma tesisinden çıkan koku çevreyi rahatsız etmeyecek düzeyde olduktan sonra telafi edilebilir. Yönetim kurulu olarak hep açık olmaya çalıştık. Güvensizlik unsuru olduğunda kokunun kaynağının nereden olduğu konusunda her kafadan bir ses çıkıyordu. Arıtma tesislerinin prensibi 24 saat çalışır. Aynı kalbimiz gibi hiçbir zaman durmaz. Devamlı denetlenen bir tesise sahibiz. Çevre Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde sonuçlar belli kriterlere uymazsa ceza alırsınız. Şimdiye kadar atık suyu için herhangi bir ceza aldığımız yok. Çevre Bakanlığı'nın arıtma tesislerine bir teşviği var. Her yıl elektrik giderlerinin yüzde 50'sini bir sonraki yıl geri alabiliyorsunuz. Herhangi bir cezanız olsa bu parayı geri alamazsınız."

Konuşmaların ardından Eyüp Sevimli, katılımcılara İZBAŞ atıksu arıtma tesisini gezdirerek tesisin işleyişi hakkında bilgi verdi. (DHA)

 
'Acil' hareketlilik: Dünyanın gözü ABD ve Rusya'da!
 
Okul müdürü cinayetinde kritik gelişme: O görüntüler ortaya çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Irak'tan Türk makarnasına yasak!
Irak yönetimi, yumurtadan sonra Türkiye'den sofralık tuz, şehriye ve makarna ...
Aliağa için ulaşım master planı çağrısı
Aliağa ilçesindeki liman ile bağlantı yollarında nitelik ve nicelik sorunu ...
Çeşme-Atina seferleri demir aldı!
Çeşme ilçesi ile Atina'nın Lavrion Limanı arasında bu akşamdan itibaren ...
 
'İmar Barışı'nın süresi uzatıldı
30 Haziran'da sona eren 'İmar Barışı' 31 Aralık tarihine kadar uzatıldı. ...
Çeşme-Atina feribot seferleri başlıyor
Çeşme ilçesi ile Atina Lavrion limanları arasında, ülke tarihinde bir ...
Yorgancılar: Sanayiciye yüklenmeyin
Başkan Yorgancılar “Bütçe ile ilgili bir sorun yaşanıyorsa, bu yük sanayicinin ...
 
Merkez Bankası kredi kartı faiz oranlarını indirdi
Merkez Bankası TL kredi kartı işlemlerinde uygulanacak faiz oranlarını indirdi.
İzmir'de ihracat arttı, ithalat azaldı
İzmir'de 2019 yılı Mayıs ayında yapılan ihracat, bir önceki yılın aynı ...
Kilogramı 250 avroya ihraç ediliyor
Türkiye'nin verimli orman arazilerinde yetişen ve halk arasında "kara ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri