POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
Özel ve Erdoğan'ın gündemi ne olacak?
Özel ve Erdoğan'ın gündemi ne olacak?
Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında!
Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında!
Sinir krizi geçirdi, motosikletini ateşe verdi!
Sinir krizi geçirdi, motosikletini ateşe verdi!
29 Haziran 2022 Çarşamba - 17:29

İZENERJİ emekçileri Büyükşehir'e yürüdü!

İZENERJİ'de çalışan belediye emekçileri ikramiye, gıda kartı ve sosyal yardım gibi ek ödemelerde yaşanan gecikmeler nedeniyle eylem yaptı. Basmane Meydanı'nda başlayan ve Büyükşehir'in Kültürpark'taki hizmet binasında sonlanan yürüyüşün ardından taleplerin dile getirildiği bir basın açıklaması yapıldı.

İZENERJİ emekçileri Büyükşehir e yürüdü!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZENERJİ'de çalışan belediye emekçileri ikramiye, gıda kartı ve sosyal yardım gibi ek ödemelerde yaşanan gecikmeler nedeniyle eylem yaptı. 

DİSK'te örgütlü işçiler Basmane Meydanı'nda başlayan ve Kültürpark'ta sonlanan bir yürüyüş yaptı. Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark'taki hizmet binası önünde yapılan basın açıklamasında talepler dile getirildi. 



İŞTE O AÇIKLAMA: 

SORUMLUSU OLMADIĞIMIZ EKONOMİK KRİZİN BEDELİNİ ÖDEMEYECEĞİZ!  
Ülkemizdeki sermaye ve onun iktidarı AKP'nin yarattığı ekonomik kriz yerel yönetim olan il, ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyelerini de darboğaza sokmuştur. Bu  sürecin sorumlusu kuşkusuz ki gecesini gündüzüne katarak yağmur çamur, salgın  pandemi demeden çalışan, emek üreten, kentin değerine değer katan biz işçiler,  emekçiler değiliz, bedeli de ödemeyeceğiz!  

Ülkenin içinde bulunduğu kriz giderek derinleşmekte. Uzun süredir devam eden temel  tüketimimiz olan yaşamsal ihtiyaçlarımıza gelen zamlar her yeni günde de  katmerleşerek devam ediyor. Öte yandan TÜİK ve iktidarın tüm baskılarına rağmen  ülkedeki bağımsız kuruluşların araştırmalarına göre enflasyon % 72'in üzerindedir.  Yılın 5. ve 6. aylarından başlayarak artan oranlı vergi kesintileri enflasyon ve döviz  kurlarındaki ani yükseliş karşısında ücretlerimiz eriyor. Kira, taksit, kredi kartı borçlarını ödemekte zorlandığımız gibi artan hayat pahalılığı karşında yaşam çekilmez  hale gelmiştir. "Ekonomiyi şahlandıracağız, Türkiye'yi dünyanın en büyük  ekonomilerine sahip on ülke içine sokacağız" diyenler, şimdi "dışarda en düşük işçi  ücretleri bizim ülkemizde" diyerek işçileri ucuz iş gücü olarak pazarlıyorlar. Bizler,  halkı, işçileri ve emekçileri köle olarak uluslararası şirketlere pazarlayan sermaye ve  onun iktidarı olan AKP'ye karşı mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz. Sorunların  çözümü, işçi, emekçi, üretici tüm halkın birleşerek taleplerini hep birlikte, güçlü bir  şekilde dile getirmesinden, mücadele etmesinden geçiyor.  

İŞÇİNİN ALINTERİ KUTSALDIR GECİKTİRİLEMEZ VE ERTELENEMEZ!  
İZENERJİ işçileri olarak imzalamış olduğumuz sözleşmelerdeki maddi kazanımlarımızı  daha almadan eriyip gitti. Ülkedeki ekonomik krizin yükü altında ezilen, yoksullaşan  biz işçilerin bir de imzaladığımız toplu sözleşmeden kaynaklı sosyal haklarımız  olan ikramiye ve diğer ücretlerimizin aylardır geciktirilerek ödenmesi üzerine kıt  kanaat geçinen ödeme planlarını da altüst etmiştir. 

Toplu sözleşmedeki kazanılmış ikramiye, avans ve diğer hakların geciktirilerek  ödenmesi sorununun İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bürokratları ve sorumlularıyla  diyalog yolu ile çözülmesi için her düzeyde yönetici ile görüşüp yollar aradık. Biliyoruz  ki ülkedeki ekonomik kriz Belediyeleri de dar boğazın eşiğine getirmiştir. Bu sürecin  sorumlusu biz olmadığımız gibi elbette belediyeler de değildir. 
Ancak; bugün emekten yana sosyal demokrat belediyecilik anlayışına düşen görev bu  kriz koşullarda her türlü kaynağın öncelikle çalışan emekçilerine ve emekçi halka  kullanmasıdır. Belediye işçileri olarak kışın sıfır altında, yağmurda, yazın 40 derecede  güneşin altında, yangın, sel, deprem demeden salgın, ölüm demeden çalıştık, ürettik.  Çalışırken öldük ağır bedeller ödedik. Fedakârlıksa en büyük fedakârlığı biz işçiler  olarak geçmiş dönemde yaptık. Bugün fedakârlık yapma zamanı belediye  işverenlerindedir. 

Tüm bunlar yetmezmiş gibi son zamanlarda belediye hizmetlerinin her bir köşesine  yeniden taşeronlar sokulmaya başlanmıştır. Bu uygulama farkındayız ki istisnasız tüm  belediyelerde yaygınlaşmaktadır. 696 sayılı KHK ile belediyelerde çalışan taşeron  işçilerin belediye şirketlerine geçişi sağlanmış ve daha kurallı, güvenceli ve sendikalı  bir çalışma düzeni başlamıştır. Şimdi İhale mevzuatının boşluklarından yararlanarak,  farklı adlar altında belediye hizmetleri yeniden taşerona verilmek istenmektedir.  Belediyelerin hizmetlerini sürdürebilmesi için elinde hazır bir iş gücü bulunmaktadır.  Eksiklik varsa bunlar taşeronlara aracılığıyla değil yeni işçi istihdamı yapılarak  sağlanmak zorundadır. Şunu açıkça ifade ediyoruz. Taşeron illetinin yeniden belediye  hizmetlerini ele geçirmesine izin vermeyeceğiz. Bu konuda her türlü fiili ve hukuksal  mücadelemizi vereceğiz. 

Değerli mücadele arkadaşlarım, değerli basın emekçileri; 
AKP iktidarının yarattığı ekonomik kriz içinde zaten GEÇİNEMİYORUZ Emeğin ve alın  terinin karşılığı olan ücretlerimizin geciktirilerek yatırılması kabul edilebilir bir durum  değildir. Alacaklarımız zamanında ödensin diye sesleniyoruz. Bu uyarı eylemimizle,  hakkımız olan toplu sözleşme alacaklarımızın eksiksiz ve zamanında ödenmesi  talebimizi bir kez daha dile getiriyoruz. Bugün buradan uyarıyoruz.  
Ödemeler ile ilgili sıkıntılar devam ederse yarın binler on binler oluruz, sabrımızı  sınamayın! Ücretlerimiz ve sosyal haklarımız zamanında ödensin bu kente huzurlu ve  güvenli hizmet üretilsin. 
BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ! 
GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZDEN GELİR ! 
DİSK/GENEL İŞ İZMİR 2 NOLU ŞUBE YÖNETİM KURULU

 
Motorin fiyatlarında bir indirim daha!
 
Soyer'den Brüksel'de küresel krizlerle mücadelede iş birliği çağrısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir açıklarında lüks yatta can pazarı!
Seferihisar ilçesi açıklarında su alan yattaki 10 kişi, tahliye edilerek karaya çıkarıldı.
İzmir'de korkunç kaza, korkunç son!
Dikili ilçesinde tırla çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti, ...
'İtibarsızlaştırma' çıkışı: İzmir'in merkez ilçelerinde öğretmenevi kalmadı!
İzmir'de Konak Hasan Sağlam Öğretmenevi ile Bornova Öğretmenevi depreme ...
 
Sarallar çetesine operasyon: 117 gözaltı!
İstanbul merkezli 13 ilde, Sarallar olarak bilinen suç örgütüne eş zamanlı ...
Su bayilerinden kitap desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Su Karşıyaka ve Buca bayilerinden Tunç ...
Konteyner kent diken üstünde! Tahliye belirsizliği: Yüzlerce depremzede sokakta mı kalacak?
Geçtiğimiz günlerde yaşanan tebligat şokunun ardından Vali Köşger’in devreye ...
 
Öğretmen atama takvimi açıklandı!
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20 bin öğretmen atama sürecine ilişkin ...
Boşanma aşamasındaki eşi ile oğlunu öldürdü!
Manisa'da bir kişi, tartıştığı eşi ve oğlunu öldürdü. Cinayetin ardından ...
Diplomalarda denklik krizi: 64 bin mağdur!
Türkiye’de lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi yarım kalan 4.2 milyon ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri