POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
5 Ağustos 2021 Perşembe - 15:29

İZTO Komisyonu'ndan Soyer'e ziyaret

İzmir Ticaret Odası (İZTO) İmar, Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in başkanlığında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti.

İZTO Komisyonu ndan Soyer e ziyaret

İzmir Ticaret Odası (İZTO) İmar, Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in başkanlığında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti.

İZTO bünyesinde pek çok sektöre ilişkin komisyon kurduklarını ifade eden İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “İmar, Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu, gündemi en yoğun komisyonlarımızdan biri. İnşaat sektörüyle ilgili görüşlerin paylaşılması ve sorunların gündeme getirilerek çözüm önerilerinin aktarılması açısından böyle bir ziyaretin gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyuyor, Sayın Başkan Soyer’e bizlere zaman ayırdığı için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyarette, İZTO İmar, Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu üyelerinin İBB Başkanı Soyer’e aktardığı konular arasında; İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği yürürlük tarihinden önce hazırlanan projelerin ruhsat alamaması, kentsel dönüşümde uzlaşı sağlanması, şehrin önümüzdeki 40-50 yılının planlaması, tüm ilçe belediyelerin e-belediye sistemine geçmesi ile Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ne hızlı entegrasyonun sağlanması yer aldı. 

Bu konularla birlikte, 30 Ekim İzmir depreminin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından hızlandırılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İzmirli firmalar olarak her türlü desteği vereceklerini ifade eden Komisyon Üyeleri, sektörün, anlaşma sağlanan inşaatların yıkılmasından proje yapımına, inşaatların yapılmasından yapı kullanım sürecine kadar karşılaşılan sorunlarla ilgili çözüm önerilerini paylaştılar.

Ayrıca toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, e-ruhsat yazılım programlarını güncellediklerini ve bunun tüm ilçe belediyelerinde de uygulanacağının bilgisini aktardılar. 

Komisyon Üyeleri, 3 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe giren İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği öncesinde yapılan inşaat sözleşmelerinin mevcut yönetmeliğin çeşitli maddelerine uyumu konusundaki sıkıntılarını ve çözüm önerilerini de dile getirdiler.

Ziyarette aktarılan sorunlar ve önerilere ilişkin hususların detaylandırılarak iletilmesini dileyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün paylaşılan konulara ilişkin çözümler üretmek adına elimizden gelen herşeyi yapacağız” dedi. İZTO İmar, Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu tarafından hazırlanacak dosyanın kendilerine ulaşmasını müteakip ilgili paydaşların bir araya geldiği bir toplantı yapılmasını öneren Soyer, ayrıca, 1/25.000 planı ve toplantıda dile getirilen konularla ilgili  İzmir Ticaret Odası üyelerine yönelik bir toplantı yapabileceklerini ifade etti. İZTO Başkanı Özgener, “Her iki toplantının düzenlenmesinin çok faydalı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Soyer’in, 10 yıllık süreçte İzmir’in planlamalarına ilişkin çalışmalar hakkında bilgi verdiği ziyarete; İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, İmar Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı ve Meclis Üyesi Levent Bendeş, Komisyon Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri Jülide Tutan Hergül ve Niyazi Gültekin, Meclis Üyeleri Adnan Bozbay, Ahmet Eren, Alaettin Epözdemir, Ayhan Sulak, Bekir Arduçlu ve Ziya Dağlıer, Disiplin Kurulu Üyesi Reşat Budak ile komite üyeleri katıldı.

 
Büyükşehir ve gönüllüler el ele verdi, ormanlık bölgelerden torbalarca atık toplandı
 
Söndürme çalışmalarına destek veren Rus uçakları ikmali İzmir'de yapıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege ihracatında sevindiren rakamlar!
Ege İhracatçı Birliklerinden (EİB) ocak-temmuz dönemindeki ihracat, bir ...
Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı
Tüketici Fiyat Endeksi temmuzda aylık bazda yüzde 1,8, Yurt İçi Üretici ...
İzmir'e 153 metrelik yeni gökdelen!
Folkart A.Ş., Vega Projesi’nde kapasite artışına gitme kararı aldı. Projedeki ...
 
Bakan Muş duyurdu: En yüksek temmuz ayı ihracatı
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, temmuz ayına ilişkin dış ticaret verilerini ...
Ülke genelinde elektrik kesintileri: Kurumlardan ilk açıklama
Türkiye genelinde elektrik kesintileri yaşanıyor. Kesintilere ilişkin ...
Çevre dostu ulaşım aracı bisiklet ihracatta rekora pedal basıyor
Çevre dostu ulaşım aracı bisiklet ihracatta rekora pedal basıyor. Daha ...
 
İzmir iş dünyasından 'aşı kartı' çağrısı!
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege ...
'Gökdelen tartışmaları'nın gölgesinde o liste: İşte İzmir'in en yüksek binaları!
İzmir'de geride kalan yıllarda yapımı tamamlanan, şu an inşaatı devam ...
İZTO'dan İzmir Limanı için reçete: Yeni süreçte neler yapılmalı?
İzmir Ticaret Odası tarafından kentteki limanlar için yapılan genel değerlendirmede ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri