POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
17 Ocak 2021 Pazar - 15:13

İl Başkanı Yücel CHP'nin Menemen kararını açıkladı!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Menemen Belediyesi’nin tekrar edilen kura çekimi sonrasında AK Parti’ye geçmesinin ardından flaş bir açıklamaya imza attı. CHP olarak itiraz hazırlığında olduklarını söyleyen Yücel, “İkinci kurada AK Parti’nin adayı çıktı. Biz de sonuca itiraz edeceğiz. Bu konuda profesörlerden mütalaa aldık. İptal edilmesi yasal olarak mümkün değil... CHP orada yüzde 53 oy almasına rağmen şu an AK Parti başkan vekili Menemen Belediyesi’ni yönetiyor” dedi.

İl Başkanı Yücel CHP nin Menemen kararını açıkladı!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Halk TV canlı yayınına katıldı. Ankara İl Başkanı Hikmet Akılı ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da yer aldığı programda önemli açıklamalar yapıldı.

Programda 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde büyük kentlerin CHP ve İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakı’na geçmesine değinildi. Başkanlar ayrıca yerel seçimlerin genel iktidara giden yolda etkili olduğuna vurgu yaptı.  

CHP’NİN SAVUNDUĞU DEĞERLER İZMİR’İN HASSASİYETLERİYLE BÜYÜK ÖLÇÜDE ÖRTÜŞÜYOR
Siyasette uzlaşının sağlanması gerektiğine vurgu yapan CHP İzmir İl Başkanı Yücel, “Siyaset hizmet için yapılıyor. Her şeyden önce ülkeye, yaşadığınız kente hizmet için yapılıyor. Elbette siyasi partinizin beklentileri var ama ülke menfaati her şeyin üzerinde. İzmir CHP’nin geçmişten beri güçlü olduğu bir kent ama bu tesadüf değil. İzmir kuruluş ve kurtuluşun kenti, cumhuriyet değerleriyle özdeşleşmiş bir kent. Demokrasi, yaşam tarzı, insan farklılıklarının her şeyin üzerinde tutulduğu görüyoruz. Hoşgörü kenti. CHP’nin savunduğu değerler İzmir’in hassasiyetleriyle büyük ölçüde örtüşüyor. Bu zenginlik aslında Türkiye’de de var. Türkiye aslında bir mozaik… Tabii İzmir’de bu hassasiyetler daha güçlü olduğu için CHP’nin önde olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

İZMİR’İN KIRSALI VE METROPOLÜ ARASINDA DERİN BİR UÇURUM YOK
İzmir’in kırsalı ve metropolü arasındaki farklılığın sorulması üzerine konuşan İl Başkanı Yücel, ayrıca merkezi ve yerel iktidarın ilişkisine de değindi. Başkan Yücel, “Kırsal ve merkez yaşantısının çok uçlarda olduğunu düşünmüyorum. İl genel meclisleri olduğu dönemde yine CHP iktidarda olduğu için devlet v valilik eliyle gelen yardımlar daha sağlıklı dağıtılabiliyordu. Bütünşehir yasasıyla bunlar kaldırıldı ve belediyelerin üzerindeki yük arttırıldı. Aynı oranda belediye kaynakları arttırılmadı. Kırsaldaki ilçelere hizmet ulaştırmak eskiye oranla daha kötü diyebiliriz. Neticede İzmir kırsalı ve metropolü arasında derin bir uçurum yok. Belediye ve örgütler eliyle ihtiyaçlara erişiliyor, karşılanıyor. Bir merkezi yönetim ve yerel yönetim arasında çatışma, savaş demek istemiyorum ama pandemi sürecinde bunu yaşadık. Yerel yönetimler vatandaşla doğrudan doğruya temas kurabileceğiniz önemli enstrümanlardır. Bu dönemde belediyelerin inisiyatif almaları bakanlıklar eliyle engellendi. Bu iktidarı rahatsız eden bir durum… Ama bizim yaptığımız görevler hizmet için yapılıyor” ifadelerini kullandı.  

1 GÜNÜNÜN NASIL GEÇTİĞİNİ ANLATTI
“İzmir’de 1 gününüz nasıl geçiyor?” şeklinde gelen soruyu yanıtlayan Başkan Yücel, “Bir kere planlı çalışıyoruz. İl bazında programlarımızı kendimiz belirliyoruz. Örgüt ve ilçe çalışmalarını planlıyoruz ve uyguluyoruz. Haftanın belirli günlerinde bize ulaşan vatandaşlarla ya da ziyaretçilerle bir araya geliyoruz. Zaman zaman meclis üyeleriyle, belediye başkanlarıyla toplantılar yapıyoruz. İzmir’de 30 kişiden oluşan bir yönetim kurulumuz var. İllerle de ihtiyaç duyduğumuz anlarda görüşüyoruz. Genel merkezimiz il başkanları toplantısı düzenliyor ve karşılıklı bilgi alışverişi sağlanıyor” açıklamasında bulundu.  

ÖNEMLİ OLAN SORUNUN İLETİLMESİYSE BİZE ULAŞILIYOR
İl başkanlıklarının ne ölçüde ulaşılabilir olduğunun sorulması üzerine konuşan Yücel, “Elbette insanlar telefondan arıyorlar. Bazen programlarda oluyoruz ve telefon sessize alınıyor, zaman zaman geri dönüş yapamadığımız oluyor. Önemli olan sorunun iletilmesiyse başkan yardımcıları, sosyal medya aracılığıyla bize ulaşılıyor” dedi.

KADINLAR CHP’DE DAHA AKTİF KONUMDA
Yücel, kadın mücadelesinin konuşulduğu programda, “İzmir’de durum nasıl?” sorusunu cevaplarken, “Kadının siyasette yer alması kolay değil. Bizim İzmir’de 3 tane kadın belediye başkanımız var, 6 tane kadın ilçe başkanımız var. Kadının siyasette yer alması için İzmir daha avantajlı. 12 Eylül sonrasında Türkiye’de tüm kurumlarda bir yozlaşma oldu ve siyasete güven kalmadı. AKP iktidarından sonra kadına bakış açısı daha olumsuz noktaya geldi. Kadının tüm sosyal ortamlardan dışarı itilmesi noktasına geldi. Biz CHP’deki örgütlerde kadının daha aktif konumda olduğunu görüyoruz. Kadının hayatın her alanında olması gerektiğini düşünüyor ve çaba sarf ediyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin yaptıkları çalışmalar var. Tunç Soyer göreve geldikten sonra masal evi projesi hayata geçti. Kadının çalışıp bir şeyler üreterek aile ekonomisine katkı sunacağı imkanlar sağlanıyor. Kadın kooperatifleri destekleniyor. Kadının çalışmasına olanak sağlayacak hizmetler gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı.

GEÇEN GÜN BİR HANIM YEMEK YEMEDİĞİ İÇİN BAYILDI
Sokakta vatandaşlarla yapılan temaslara değinen Yücel, “Çok sıcak olduğu için anlatayım. Geçtiğimiz hafta bir toplantı yaptık. Orta yaşlı bir hanım düştü bayıldı. Ambulans çağırdık. İlk önce ‘tansiyonum var’ dedi. Hanımefendi daha sonra ‘ben bugün yemek yemedim’ dedi. Orada yüreğimiz dağlandı. İnsanlar artık açlık sınırında. Krizi yaşıyorduk zaten ama pandemi sürecinden sonra hükümetin aldığı göstermelik tedbirler, vatandaşın midesine dokunmayan tedbirler bunları arttırdı. Şu anki koşullarda hayatta kalmak başarıdır” diye konuştu.

BAKANLAR GELEREK GİZLİ KAPAKLI TOPLANTILAR YAPTI, ORTAK AKLIN HAYATA GEÇTİĞİNİ GÖRMEDİK
İzmir depremine dair açıklamalar yapan Yücel, yaraların sarıldığı sürece ayrı bir parantez açtı. Yücel, “Türkiye’nin böyle bir dayanışmaya ihtiyacımı var. 118 vatandaşımız hayatını kaybetti. Zor bir dönem yaşadık. Hala daha yaşıyoruz. İzmir’deki vatandaşlarımız bir travma yaşadı. Deprem sonrasında dayanışma, birliktelik, beraberlik oldu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen destekler depremdeki yaraları bir nebze azalttı. İzmir Büyükşehir Belediyesi örnek bir süreç yürüttü. 55 vatandaşımız ekipler tarafından enkazlardan kurtarıldı. Birçok vatandaş evsiz kaldı. Büyükşehir Belediyemizin ‘1 kira 1 yuva’ adıyla düzenlediği kampanyasında 43 milyonluk destek toplandı. 147 aileye toplu konutlarda ev tahsis edildi. Büyükşehir Belediyemizin hissedarı olduğu bir otelin odaları açıldı. 1 aydan kısa bir sürede sokakta ve çadırda kalan insan kalmadı. Hepsi evlere yerleştirildi. 2020 yılının başında Van ve Elazığ’da depremler yaşandı ama bu kadar kısa sürede yardımlar yapılmadı. Tunç Soyer kendi öncülüğünde dayanışmayı organize etti. Yerel yönetimlerin yaptığı hizmetler, kriz yönetimi, sosyal devlet ilkesi hayata geçirilemediği ortamda belediyelerin vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaları iktidara geldiğimizde neler yapacağımız konusunda somut bir gerçek. Belediyelerimizin yaptığı kampanyalar ortada. Birçok bakan geldi. Gizli kapaklı kapılar ardında toplantılar yapıldı ve kararlar alındı. Kararlar sonra deklare edildi. Demokrasi ve ortak aklın hayata geçirildiğini görmedik. Büyükşehir Belediyemiz ciddi bir inisiyatif aldı ve dayanışmayı örgütledi. CHP’li belediyeler Türkiye’nin her yerinde pandemi sürecinde başarı hikayesi yazdı” ifadelerini kullandı.  

MENEMEN İÇİN İTİRAZ KARARINI AÇIKLADI!
Menemen’de Serdar Aksoy’un önce partiden istifa etmesi sonrasında tutuklanmasına dair bilgiler veren Yüce, başkan vekilliği seçimine ilişkin de açıklama yaptı. Yücel, “Serdar Aksoy tutuklandıktan sonra belediye başkan vekili seçilmesi gündeme geldi. Bir arkadaşımız üzerinde uzlaşı sağlandı. Seçim günü geldi. Gerekli çalışmalar yapıldı. Oylamada bizim arkadaşlarımızdan bir tanesi bizim arkadaşımıza oy vermedi, ikinci oylamada iki, üçüncü oylamada üç arkadaşımız adayımıza oy vermedi. Neticede kuraya kalındı. Kura tarafların uzlaşısıyla AK Parti adayı, il başkanı, genel başkan yardımcısı, milletvekilleri önerisiyle gerçekleşti. Aday arkadaşların isimleri cam fanusa konuldu, hile ve şaibeden uzak bir şekilde kura çekildi. AK Partililer tebrik etti ve hayırlı olsun dediler. 2 gün sonra bir itirazda bulundular. Meclis çalışma yönetmeliğindeki şekil şartı, kavanozdan değil de torbadan çekilmesi gerektiğini söylediler. Gerekçe buydu. İlk aşamada herhangi bir itirazları olmadı. Kurayı çeken arkadaş toplar fanusa konulurken dışarı çıkmıştı. CHP adayı kuradan çıktı. Aslında bu itiraz kura sonucuna yapılmış bir itiraz. Adalete güveniyoruz diyoruz ama her zaman yasaya uygun kararlar çıkmıyor. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Meclis çalışma yönetmeliğinde torbadan diyor. Siyah mı şeffaf mı belli değil. Yürütmeyi durdurma kararında kuranın tekrar edilmesi gibi bir okta atışı ibaresi yer aldı. Mahkeme bu kararı verebilir ama idarenin yerine geçip işlem yapamaz. Dava nihai olarak sonuçlandığında o karara göre gereken işlem yapılırdı. Sanki davanın esası hakkında karar erilmiş gibi sonuç alındı. Arkadaşlarımız meclis toplantısına katılmadılar, vali yardımcısı kura işlemini tekrar çekti. İkinci kurada da AK Parti’nin adayı çekildi. Biz de sonuca itiraz edeceğiz. Bu konuda profesörlerden mütalaa aldık. İptal edilmesi yasal olarak mümkün değil. CHP orada yüzde 53 oy almasına rağmen şu an AK Parti başkan vekili Menemen Belediyesi’ni yönetiyor” dedi.  

 
Karşıyaka'da Mustafa rüzgarı!
 
Kara rapor: Sağlıkçılara 6 ayda 117 saldırı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Derya KARAKUŞ 17 Ocak 2021 Pazar 21:12

Deniz Bey Cumhuriyet Halk Partisinin İzmir deki seçmeninin aklıyla alay etmeyi bırakın. Bu seçmen İlk seçimde sizi yerle yeksan eder, Daha fazla Cumhuriyet Halk Partisine zarar vermeyin ve lütfen istifa edin.

Yorumu oyla      0      0  
Gonca 17 Ocak 2021 Pazar 19:16

Konuşmakla olmuyor icrat gerek. Asla tele cevap vermiyor mesajlara bakmıyor. Saygılar

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel'den 'ölüm yoluna ödenek' çıkışı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, ölüm yolu ...
DEVA İzmir'de 10 ilçe tamam: Kimler başkan oldu?
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir’de Konak, Bergama ve Menemen’de ...
Pehlivan'a 'Yıldırım' telefon: Menemen için...
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, toplantı sonrası yaptığı ...
 
CHP'li Çelik'in 'aşı' iddiasına AK Parti İzmir'den açıklama!
CHP PM Üyesi Çelik, sosyal medya hesabından ortaya flaş bir iddia ortaya ...
CHP'de İzmir'den o isme Genel Merkez'de görev!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun,Başdanışmanı, Spor Kurulu Başkanı, ...
AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı istifa etti
AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Bülent Aksakal görevinden istifa etti
 
Erdoğan'dan Menemen'e tebrik telefonu!
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un 'zimmet ve irtikap' suçlamalarıyla ...
CHP Menemen Gençlik Başkanı'ndan zehir zemberek mesaj: Para karşılığında...
CHP Menemen İlçe Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Ok, ilçede gerçekleşen ...
AK Partili Dağ'dan o ilçeye hastane müjdesi!
AK Partili Dağ, “Sağlık Bakanlığı’mızca Dikili ilçemizde yeni bir hastane ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri