POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
18 Ağustos 2018 Cumartesi - 08:38

İnce belediye başkan adaylığı hakkında net konuştu!

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı hakkında kesin konuştu. İnce, "Ben cumhurbaşkanı adayıyım. Gündemimde belediye başkanlığı adaylığı yok. Belediye başkan adaylığım diye bir konum yok" ifadelerini kullandı.

İnce belediye başkan adaylığı hakkında net konuştu!

24 Haziran seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, “Ben gelecek seçimde cumhurbaşkanı adayı olacağım” diyerek, belediye başkanlığı iddialarını yalanladı. Kurultay tartışmalarına da değinen İnce, istifayı düşünen partililere “Sakın yapmayın” diye seslendi. 

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'e konuşan Muharrem İnce, “Cumhurbaşkanlığı adaylığımda nasıl çalıştıysam yerel seçimde de öyle çalışacağım. Çünkü ben partiliyim” ifadelerini kullandı. İnce'nin yaptığı açıklamalar şöyle: 

"YENİ BİR DURUM VAR"

– Türkiye'de yeni bir durum var. Başbakanlık makamı yok. Cumhurbaşkanlığı makamı var. Bir siyasi partinin amacı iktidar olmaktır. Genel başkanının amacı da cumhurbaşkanı olmaktır.

– Böyle olmuyorsa bir hata, eksiklik vardır. Ben 51 günlük bir adaylık yaşadım. 51 günde bir şeyleri başarabildik. Ancak amacımıza ulaşamadık. Hazırlanmak için daha uzun süreye ihtiyacımız var. 13 vilayete zaman olmadığı için gidemedim.

– Beklentimi merak edenlere açıklıyorum: Önümüzdeki seçimde cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum. Kazanacağıma yürekten inanıyorum. İddialı söylüyorum: Kazanamazsam çekilirim.

"ZAMAN KAYBI OLUR"

– Bu hazırlığı uzun vadede yapabilmem için CHP'nin genel başkanı olup partiyi de buna hazırlamam lazım. Beklentim bu. Ama ben önümüzdeki seçimin 5 yıl sonra değil, daha erken olacağına inanıyorum.

– Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığına aday olacaksa, devam etmelidir görevine. Olmayacaksa koltukta kalmakta ısrar etmesinin bir anlamı yok. Zaman kaybına gerek yok. Benim beklentim cumhurbaşkanı adayı olmak. Onun için parti bana bu görevi verirse kendimi de partiyi de buna hazırlarım. Koltuk derdinde değilim.

"ÖRGÜTE SORACAĞIM"

– Şunu da yaparım: CHP Genel Başkanı olarak cumhurbaşkanı aday adayı olurum, başka arkadaşlarımın da önünü kapamam. Yani, örgütün önüne sandığı koyarım. Bu parti üyesi ya da başkası olur. En yüksek oyu alan iki kişiden birisini meclis grubu aday gösterir.

– Yerel seçimde Muharrem İnce ne yapacak? Ne yapağım. Cumhurbaşkanlığı adaylığımdan daha fazla çalışacağım kazanmamız için. Çünkü ben partiliyim. Genel merkez imkanlarını kullandırırsa onun imkanlarıyla, kullandırmazsa kendi imkanlarımla çalışacağım.

– Ama bu genel merkez yapısının Türkiye derdi olmadığını düşünüyorum. Yerel adayları belirlerken de yine objektif olacaklarına inanmıyorum ve bunu görüyorum.

"YANLIŞ YAPIYORLAR"

– 15 yaşından beri bu partide mücadele ediyorum. Bir adaya karşı çıkarım ama aday olduktan sonra bütün eleştirileri bir kenara atarım. Şimdiden kimleri aday yapacaklarının bazılarını biliyorum. Yanlış yapıyorlar.

– Son olarak şunu söylüyorum: Ben cumhurbaşkanı adayıyım. Gündemimde belediye başkanlığı adaylığı yok. Belediye başkan adaylığım diye bir konum yok.

İSTİFA ETMEK İSTEYENE ÇAĞRI: SAKIN YAPMAYIN

– CHP Genel Başkanı'na göre kurultay konusu kapanmış olabilir ama milletin yüreğine sormak lazım ‘kapanmış mıdır?' diye. Önümüzde yerel seçimler var.

– Bize göre 630, genel merkeze göre 569 imza var. Yani bu 369 olsa bile bu kurultay toplanmalıdır.

– Diyelim ki 569. Az mı yani? Bir takım Ali Cengiz oyunlarıyla koltukta kalabilirsin. İmza verenlerin bazılarını disipline gönderebilirsin. Ancak tabanın kaydığının farkında değiller. Seçmeni ne yapacaklar? Seçmeni de mi disipline verecekler?

– Gelinen noktaya üzülüyorum. İstifa etmek isteyenlere ‘Sakın yapmayın' diyorum. ‘Partiyi hırpalamayın' diyorum. Partiyi yönetenler kiracılardır.

– Partinin gerçek sahibi halktır, millettir. Hep şu örneği verdim: Kiracı evi tahliye etmiyorsa, hıncını evden almayalım. Camını, çerçevesini kırmayalım. Ev sizindir.

– Gelinen noktada, CHP'nin umut olabilmesi için sıra dışı işler yapması lazım. Cesur adımlar atması lazım. Yoksa başarısız olur. Sonuna kadar demokrasi demesi lazım.

– Türkiye'de demokrasi diyebilmesi için önce kendi içinde demokrasiyi yaşatması lazım. Özgüveni yüksek bir parti olması lazım.

– CHP'nin yeniden umut olması mümkün. Bir milyon genci üye yapmak mümkün. Bütün bunlar mümkünken ne yazık ki akıl tutulması yaşıyorlar.

 
Albayrak Le Maire ile görüştü: ABD'ye karşı iş birliği!
 
CHP'de gündem aday belirleme: Ön seçim olacak mı?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kaf kaf 18 Ağustos 2018 Cumartesi 13:03

Beyfendi siz tıpış tıpış bekaroğlu cb olsun demediniz mi?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu'ndan Kılıçdaroğlu ve İnce'ye çağrı!
Edremit Belediyesi’nin düzenlediği 2. Edremit Kitap Fuarı’na katılan İzmir ...
CHP’nin töreninde ilginç diyalog: Kocaoğlu ile Karataş’tan ‘başkanlık’ atışması!
CHP İl Örgütü Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenledi. ...
Bayramlaşma törenine damga vuran konuşma: O'nu Büyükşehir Başkanı yapacağız!
Narlıdere Belediyesi’nde gerçekleşen bayramlaşma törenine Belediye-İş ...
 
CHP'li Serter'den 'kriz' çıkışı: 1 Ekim'den sonra meclis kürsüsünde...
CHP İzmir Milletvekili Serter, gündeme dair konularda değerlendirmelerde ...
AK Parti'de Şengül ve 7 başkandan Başkent'e kongre öncesi proje çıkarması!
AK Parti’nin 6. Büyük Olağan Kongresi için bir gün önceden Ankara’ya giden ...
AK Parti'de belediyelere 'dolar' talimatı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "883 AK Partili belediye başkanına, ...
 
Şengül: İhracatçılarımıza madalya takılmalı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Türkiye’nin bağımsızlığının ihracat ...
AK Parti İzmir'den büyük kongreye rekor katılım
AK Parti İzmir İl Teşkilatı, cumartesi günü yapılacak olan 6'ncı Olağan ...
İnce'den sert çıkış: Yüreğiniz varsa beni gönderin!
Muharrem İnce CHP yönetimine seslenerek “Olağanüstü Kurultay için imza ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri