POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
29 Haziran 2022 Çarşamba - 13:33

İnce'den İzmir'de 'operasyon' çıkışı, yeni ittifak sinyali!

Partisinde yaşanan istifa depremi sonrası kritik bir mesai için İzmir'e gelen Memleket Partisi Lideri İnce bir basın toplantısı düzenledi. İnce, "Bize operasyon çekiyorlar" mesajı verirken, yeni bir ittifak sinyali verdi.

İnce den İzmir de  operasyon  çıkışı, yeni ittifak sinyali!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce üst düzey isimlerin partiden ayrılmasıyla yaşanan istifa depreminin ardından kritik bir mesai için İzmir'e geldi.

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, tüm Parti Meclisi (PM) üyeleriyle birlikte geldiği ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısını da gerçekleştireceği İzmir'de bir basın toplantısı düzenledi. 

Memleket Partisi İl Başkanı Cüneyt Oğuz ve parti yöneticilerinin de katıldığı toplantıda önemli açıklamalarda bulunan İnce, "Bize operasyon çekiyorlar" mesajı verirken, yeni bir ittifak sinyali verdi. Memleket Partisi Genel Başkanı ayrıca iktidara 'İsveç ve Finlandiya' çıkışı yaptı ve 6'lı masaya da sert eleştirilerde bulundu. 

İKTİDARA İSVEÇ VE FİNLANDİYA ELEŞTİRİSİ!
İnce sözlerine, ‘’Geçmişte Yunanistan NATO’nun askeri kanadından ayrılmıştı. O yıllardaki Darbeci Kenan Evren de bunun karşılığında hiçbir şey almadan Yunanistan’ın NATO’ya dönüşünün önünü açtı. Bugün de İsveç ve Finlandiya tartışması yaşıyoruz. Erdoğan şöyle demişti; 'Ben başta olduğum sürece bu ülke NATO’ya giremez'... Bugün anlıyoruz ki yeşil ışık yakılmış, muhalefetten de tık yok! Sorularımız var; Karşılığında ne aldık, KKTC’yi mi tanıdılar, terörle ilgili yasal düzenlemeler mi yaptılar, PKK’ya silah vermeyeceklerinin garantisini verdiler mi? Türkiye Cumhuriyet yurttaşı olarak bilgi istiyorum. Önce kabadayılık yapıp bugün niye pes ettiniz? Üç beş kuruşa tamah mı ettiniz?’’ diyerek başladı. 



ERDOĞAN’A: DİK DUR EĞİLME!
İnce konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek şunları söyledi: Her gittiği yerde 'Dik dur, eğilme!' diye slogan atıyorlardı. Birleşik Arap Emirlikleri’ne dik duramadın. '15 Temmuz’u bunlar finanse etti' dedin, gittin kucaklaştın. Suudi Arabistan’a 'katil' dedin, dosyayı teslim ettin. İsrail’e 'terör devleti' dedin, barıştın. 'NATO’ya alınmayacaklar' dedin önünü açtın, nasıl bir dik duruş bu? Erdoğan dik dur eğilme, bu millet seninle filan değil ama dik dur eğilme! Devlet 20 yılın sonunda çöktü. Gelenekleri kuralları kalmadı. Anayasa’ya uymayan bir Erdoğan vardı. Anayasa’yı Erdoğan’a uydurduk, yine de devlet çöktü. Çocuklarımıza her gün tecavüz ediliyor. Daha dün Yalova’da oldu. Utanıyorum! Derelerimizi, ovalarımıza çocuklarımıza sahip çıkmadılar. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni görevini gördünüz mü? fırın işletmecisi! Milli Eğitim Bakanlığı ekmek satacak. TÜİK diye bir kurum yok. TBMM çöktü, artık kararnameler ile yönetiliyor.

MEMLEKETE ‘ÜÇ A’ LAZIM!
Memleket Partisi Genel Başkanı, "Yolda kamyoncular ile muhabbet ettik. 'Servet ödüyorum' diyor depoyu doldurmak için. Dünyada petrol yüzde 60 artmış. Türkiye’de yüzde 300 artmış. Arada yüzde 240 fark var. Bu farkın sorumlusu Erdoğan’dır. Dünyada gıda fiyatları yüzde 30 artmış. Bizde yüzde 92 artmış. Bu fark Erdoğan’a aittir. Tüm dünya faiz yükseltiyor, biz düşürüyoruz. Kibri uğrına iktisat bilimi ile inatlaşıyor! Dünyada kimse bilmiyor ekonomiyi, bir tek Erdoğan biliyor. 'Ben ekonomistim' diyor. Kendini ekonomist sanmasında bir sorun yok. Sadece kendini batırsa üzülmeyeceğim ama memleket de birlikte batıyor. Merkez Bankası’nın rezervlerini düşürdü. Öğrencinin borcuna geldi mi, yok Nas, KOBİ’lere geldi yok, Nas! Bu memleket ‘3 A’ lazım. Birincisi akıl, ikincisi adalet, üçüncüsü ahlak lazım! Bir yıl içerisinde tüm kötülükler ortaya saçılacak. Kötülükleri ortaya karşı mahalle çıkarmıyor. CHP içindeki lağımı CHP’liler çıkarıyor, AKP’lilere veriyor. Karşılıklı kötülük lağımları akıyor Türkiye’de... Memleket Partisi’nin buna itirazı var. Kötülük nereden gelirse gelsin karşısında olacağız biz" ifadelerini kullandı. 

MARMARİS 20 YILDIR YANIYOR!
İnce şöyle devam etti: İktidarın ders almamak gibi bir huyu var. Marmaris 20 yıldır yanıyor. Geçen yıl oradaydım, etkisini zor attım üzerimden... Bu sene yine yanıyor ve seyrediyoruz. Derelerimize siyanür dökülüyor, seyrediyoruz. Yarıştığımız günlerde, 'Ver etkiyi, gör etkiyi' demişti. Verdik yetkiyi, bulduk belamızı! Bu iktidar mutlaka gitmeli ama bu muhalefet de gitmeli. Neden biliyor musunuz? Millete 'Güçlendirilmiş parlamenter sistem' diye millete söylüyorlar. Güçlendirilmiş üye olmadan parlamenter sistem güçlenmez. Milletvekillerinin hepsini genel başkanlar seçecek... Geçin bu işi! Siz güçlendirilmiş genel başkanlarsınız. Memleket Partisi’nde cumhurbaşkanı adayını üyeler seçecek. 20 yıldır palavra dinledik, yeni palavraya ihtiyaç yok. Türkiye’nin üçüncü bir yola ihtiyacı var.

YANDAŞ BASIN ÇIKIŞI!
Memleket Partisi Genel Başkanı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Hatay'da yaşadığı krizi de değinirken, Sayın Ümit Özdağ beni aradı, 'Beni Hatay’a sokmuyorlar, yardıma gelir misin?' dedi. 'Hemen gelirim' dedim. Bindim arabama, Hatay’a gidiyorum, 'destek olmaya gidiyorum' diye tweet attım. Sayın Özdağ aradı daha sonra, 'Giriş yasağı kalktı, istersen geri dön' dedi. Ben da bunu duyurdum. Yandaş basının haberini söylüyorum şimdi: ‘İnce Hatay’a gidiyordu, yoldan geri döndü’... Böyle iş olmaz arkadaşlar. Sen de doğru bilgi vermeye mecbursun. Hepimiz namuslu olacağız. Ümit Özdağ 'Dönüyorum' demiş. Böyle yazamazsın. 

6’LI MASAYA SERT SÖZLER!
İnce 6 muhalefet partisi genel başkanının parlamenter sisteme geçiş mottosuyla kurduğu '6’lı Masa’yı da eleştirdiği konuşmasında, "Tek adamdan bıktık. Yargıç O, hakim O, doktor O, Merkez Bankası Başkanı O! Şimdi yeni moda çıkardılar. Cumhurbaşkanı adayı çıkaracaklar ama ülkeyi 6 parti genel başkanı yönetecekmiş. Libya tezkeresine İYİ Parti 'evet' dedi, CHP hayır dedi. Atatürk’ün partisine Libya tezkeresine 'hayır' demek yakışmamıştır. Seneye de Libya tezkeresi gelecek. Cumhurbaşkanı İYİ Parti’yi mi CHP’yi mi dinleyecek? Erdoğan’ı yenseniz ne olacak, 6 ay sonra gidersiniz. Siz 11 ay bile dayanamazsınız. Oturup konuşmanız lazım. Atatürk tartışılmayacak, Mavi Vatan’a sahip çıkacağız’’ dedi. 

BİZE OPERASYON ÇEKİYORLAR!
Partisinde yaşanan istifa depremi hakkında konuşan İnce, "Erdoğan’dan kurtulmalıyız peki ekonomiyi kim bitirdi? Suriyeliler Davutoğlu’nun döneminde gelmedi mi? Ekonominin bu hale gelmesinde Babacan’ın sorumluluğu yok mu? Biz bu duruşu gösterdiğimiz için bize operasyon çekiyorlar. Tıpış tıpış oy verilecek bir aday arıyorlar. Öyle bir aday buldukları gün Memleket Partisi zirve yapacak. Ne yapalım Memleket Partisi’ni çökertelim. Bir tek tuğla bile sökemediniz, bir tek ilçe başkanı bile istifa etmedi. Ne yapacağını bilen bir partiyiz biz. Operasyonlar bize vız gider tırıs gider. Meydanlar açıldığında, durumun nasıl değişeceğini herkes görecek " dedi. 

MHP İLE GÖRÜŞME ELEŞTİRİLERİNE YANIT!
İnce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi sonrasında gelen eleştiriler hakkında da şöyle konuştu: Tüm siyasi parti genel başkanlarına mektup yazdım... Tarım, ekmek, su… 'Bu konularda sıkıntı olacak' dedim. Ekmek 10 lira olacak bu gidişle. İYİ Parti ve CHP 'Genel başkan yardımcımızla görüşsün' dediler. Ahlak yoksunu bazıları, alçaklar, 'MHP lideri ile ne konuştu' diye yazdılar? 19 partiye mektup yazmışım görüşmek için MHP de bunlardan birisi. Yarın Erdoğan 'Gel, randevu veriyorum' dese gitmeyecek miyim? Gideceğim. Ben milletin ekmeğini düşünüyorum. Hükümetin Libya’ya asker göndermesi doğrudur. Hükümetin Suriye politikası yanlıştır, mültecileri göndereceğiz. İsveç ve Finlandiya konusunda dans etmesini yanlış buluyoruz. 



SORU&CEVAP

YENİ İTTİFAK SİNYALİ!
Zafer Partisi’nin içinde olduğu bir ittifakta yer alıp almayacakları sorusuna yanıt veren İnce, "Türkiye’nin bu iki ittifakla, Cumhur ve Millet İttifakı ile yürümeyeceği kesin. Türkiye’yi uçurumun kenarından çekip alacak yeni yollara ihtiyaç var. Gün ola harman ola. Önümüzdeki günlerde göreceğiz’’ dedi. 

ÖRGÜTLERDEN BİR KİŞİ İSTİFA ETMEDİ!
İnce yaşanan istifa depremine yönelik soruyu ise "Gelen her kişiye seviniriz. Giden her kişiye üzülürüz. İstifa edenler, örgütlerden bir tane il, ilçe başkanı istifa etmedi. Sizin senaryolarınız doğru çıkarsa 'pes' derim o zaman!" sözleriyle yanıtladı. 

ASGARİ ÜCRET MESAJI 
Memlelet Partisi Lideri asgari ücrete ara zam gündemi hakkında da "Böyle bir ortamda asgari ücrete '10 bin' desem o da yetmez! Para yetmiyor. Ayarı tutturamıyor. Pazara giderken ne alacağız yanımıza? 3 mü 5 mi? Benzin 30 lirayı geçmişse… Sonbaharda benzin 60 lira olursa o zaman 10 bin de yetmez 20 bin demek lazım. Ülkenin güven ortamına ihtiyacı var. Ahlaka ihtiyacımız var" açıklamasını yaptı. 

ERDOĞAN’IN ADAYLIĞI 
İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir'de yaptığı konuşmada 2023 için adaylığını ilk kez açıklamasının ardından başlayan 'Yeniden aday olabilir mi?' tartışmasına yönelik soruya ise "Ana muhalefet partisi bu tartışmayı kapattı zaten. Sandalye sayısına da baktığınız zaman, konu kapanmıştır zaten. Kılıçdaroğlu konuyu kapattı. Yapacağımız bir şey yok" yanıtını verdi. 

'NE CUMHUR NE MİLLET TEK YOL MEMLEKET'

İzmir'de ziyaretlerini sürdüren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, akşam saatlerinde Bornova Çamdibi pazar yerinde vatandaş ve esnafla buluştu. Otobüsten vatandaşlara seslenen Muharrem İnce, "Bizim sloganımız belli ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket" dedi. Konuşmasında Türkiye'ye sığınan mülteci sayısına dikkat çeken İnce, "Sokaklar mülteci dolu. 5 milyon sokakta geziyor. Bizim vatandaşımız aç. 50-60 milyar dolar bunlara harcıyoruz. Bunu söyleyince beni manşet yaptılar. 'Sen de Selanik'ten geldin, onlar Şam'dan geldi' dediler. Selanik'ten gelenlerle Şam'dan gelenler arasında fark var. Bizim dedelerimiz Selanik'e Anadolu'dan gitti. Benim dedem Selanik'e turist olarak gitmedi. Osmanlı orayı alınca Anadolu'dakileri oraya getirip Türkleştirdi. Orayı kaybedince de geri geldik. Biz gittiğimiz yerden geri geldik. Bu tarih bilmezlere haddini bildiririm ben" diye konuştu.

Seçimlerin yaklaştığını hatırlatan İnce, şöyle devam etti:

"Milleti sıkıştırmışlar. Tek adam ve öbürleri 6 adam. Altı adam diyor ki, biz öyle bir Cumhurbaşkanı bulacağız ki bizim sözümüzden çıkmayacak. Adam cumhurbaşkanı olacak hem de bunların sözünü dinleyecek. Tek adamdan bıktık 6 adam mı geldi şimdi başa? Cumhurbaşkanı seçilecek olan kişi parti başkanından emir almaz. Cumhurbaşkanı milletten emir alır. Ben 2018'de seçilseydim partiden emir almazdım. Altılı masa 'Erdoğan'ın karşısında biz varız' diyor. Bu memleket Millet ittifakı ile Cumhur ittifakı arasına sıkışmış değildir. Yeni bir seçeneği vardır. Ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket."

'İSTİKRARSIZ BİR ÜLKE OLDUK'

Türkiye'deki ekonomi politikalarını eleştiren Muharrem İnce "Merkez Bankası'na TÜİK'e güven yok. Bunları def edip atacağız memleketin başından. Dünyada kriz var dünyada gıda fiyatları yüzde 30 artmış. Bizde de 30 artsa 'e tamam' derdim. Bizde yüzde 92 artmış. Döviz saat başı değişiyor. İstikrarsız bir ülke olduk." ifadesunu kullandı.

'ECEVİT GİBİ BAŞARACAĞIZ'

Konuşmasında merhum Bülent Ecevit'i de anan İnce "Rahmetli Ecevit 1987'de bir küçük minibüs ile yola çıktığında ona 'bölücü' dediler. Sonra iki kez başbakan oldu. Aynı Ecevit gibi başaracağız" dedi. Muharrem İnce meydanda toplanan vatandaşlarla öz çekim yaptıktan sonra alandan ayrıldı.

 
"Finlandiya'da 12, İsveç'te 21 teröristin dosyaları bekliyor"
 
CHP o ilçede sahaya indi, Yücel oranı verdi: Cumhur İttifakı yüzde 12 geriledi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Finlandiya'da 12, İsveç'te 21 teröristin dosyaları bekliyor"
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Finlandiya'da 6 PKK'lı, 6 FETÖ'cü ile İsveç'te ...
Seyyar satıcılardan Kılıçdaroğlu'na İzmir raporu!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis’te ağırladığı İzmir Seyyar ...
AK Parti'den NATO açıklaması: Güçlü bir kazanım!
NATO, Türkiye, İsveç ve Finlandiya liderlerinin İspanya'nın başkenti Madrid'deki ...
 
Sertel'den TOKİ tepkisi: Bariz kusurlar var!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi ...
Erdoğan-Biden görüşmesi saati belli oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasındaki görüşmenin bugün ...
Ek gösterge ve öğrenci affı düzenlemesini TBMM'de!
AK Parti Milletvekillerinin imzasını taşıyan, ek gösterge ile öğrenci ...
 
"Biden-Erdoğan görüşmesi çok anlamlı olacak"
ABD Büyükelçisi Flake, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliklerine ...
Türkiye-İsveç-Finlandiya ortak bildirisi imzalandı
Türkiye, İsveç ve Finlandiya ortak bildirisi üç bakan tarafından imzalandı. ...
NATO-Türkiye-İsveç-Finlandiya arasında 4'lü zirve!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, İsveç Başbakanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri