POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
21 Mart 2018 Çarşamba - 08:51

İşiyle hayata bağlandı, fabrikanın mutluluk kaynağı oldu!

Ulusal Down Sendromu Derneği'nin 'İşim Var Benim' projesi kapsamında down sendromlu Alparslan Bahattin Pultaş (24), Ege Serbest Bölgesi A.Ş.'de (ESBAŞ) tam zamanlı çalışmaya başladı. Çalışma arkadaşları tarafından da oldukça sevilen, çalışkanlığı ve dürüstlüğü nedeniyle 'İyilik Polisi' lakabı takılan Pultaş'ın, pozitif enerjisiyle de fabrikada neşe kaynağı olduğu belirtildi.

İşiyle hayata bağlandı, fabrikanın mutluluk kaynağı oldu!

Ulusal Down Sendromu Derneği, down sendromlu bireylerin farklı iş alanlarında istihdamını sağlamak için 'İşim Var Benim' projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında down sendromlu Alparslan Bahattin Pultaş, İzmir'in Gaziemir ilçesinde bulunan ESBAŞ'taki büyük bir tekstil fabrikasının idari işler birimindeki ekibe katıldı. 3 ay önce işbaşı yapan ve tam zamanlı olarak fabrikada çalışan Alparslan Bahattin Pultaş, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü öncesi yaptığı açıklamada, hayatından çok memnun olduğunu belirtti. Fabrikayı gördüğünde burada çalışmak istediğini, bunu annesi ve babasına söylediğini vurgulayan Pultaş, ailesinin de bu fikri onayladığını ifade etti. Fabrikada, yemekhanenin masalarını silen, yerleri süpüren, büro çalışanlarına kağıt ve gerekli diğer malzemeleri götüren Pultaş, "Burada çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Arkadaşlarımı sevdim. Fabrikada olmayı istiyorum. Buradan emekli olmayı istiyorum" dedi. Çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile dikkat çeken Alparslan Bahattin Pultaş'ın çalışma arkadaşları arasındaki lakabı ise 'İyilik Polisi'. Bu nedenle polis rozetini andıran bir rozet taşıyan Pultaş, fabrikada oldukça seviliyor.

'BAHATTİN İLHAM OLDU'
Fabrikanın Kurumsal İletişim Müdürü Naim Kutlu, 2017 yılının sonlarında şirketin yapılan bir sosyal sorumluluk etkinliğinde, Ulusal Down Sendromu Derneği üyeleri ile tanışma fırsatı bulduklarını söyledi. Dernek üyelerinin, etkinlik süresince hem 'İşim Var Benim' projesinden hem de bu proje kapsamınsa istihdam edilmesi planlanan Alparslan Bahattin Pultaş'tan bahsettiklerini anlatan Naim Kutlu, "Bahattin'in hikâyesi ve özellikleri bizim çok ilgilimizi çekti. Projenin ilgi çeken bir diğer tarafı ise sadece bağış, yardım mantalitesi ile kurgulanmamış olması. Daha sürdürülebilir bir perspektiften down sendromlu özel bireyler için işe alım fırsatı, istihdam fırsatı ve istihdam hakkının altını çiziyor olması bizi en çok etkileyen faktördü. 2018 yılının başında Bahattin aramıza katıldı. Geçen 3 aylık zaman diliminde çok iyi performans gösterdiğini ve burada çok özel bir yer sahibi olduğunu söyleyebilirim. Bu bizim için ilk deneyimdi. Bahattin'den aldığımız ilham ve onun bize öğrettikleri nedeniyle ikinci down sendromlu bireyi ailemize katmak için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

FABRİKANIN MUTLULUK KAYNAĞI
Çalışma arkadaşlarından Burcu Oğuz da aralarına katıldığı ilk günden bu yana Alparslan Bahattin Pultaş'ı çok sevdiklerini belirterek, "Çok güler yüzlü, her gördüğünde selam veren, nasıl olduğumuzu soran, beraber çalışması çok keyifli bir arkadaşımız. Onunla çalıştığımız için çok mutluyuz" dedi. Erim Kırca da Pultaş'ın enerjisinin kendilerini olumlu yönde etkilediğini, ondan çok şey öğrendiklerini ifade etti. Alparslan Bahattin Pultaş ile çalışmanın çok zevkli olduğunu dile getiren şirket  personelinden Gülşen Ünlüyurt ise "Bahattin ara sıra gelmediğinde yokluğu çok belli oluyor. Bence herkes down sendromlu bireyleri çalıştırmalı" dedi. (DHA)

 
Rıza Kocaoğlu ile Zeynep Bastık'tan el ele ilk poz
 
Büyükşehir'den tasarruf çağrısı: Su değerlidir, akıp gitmesin!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Afrin’e yardım yağıyor!
TSK ve ÖSO’nun kontrol sağladığı Afrin’de değişim 2 günde kendini gösterdi. ...
SONAR Başkanı Bayrakçı ifade verdi
İstanbul'da açılan bir dava kapsamında, hakkında mahkemeye zorla getirme ...
Down sendromlu Bahattin fabrikanın örnek çalışanı
İzmir'de, Ulusal Down Sendromu Derneği'nin 'İşim Var Benim' projesi kapsamında ...
 
356 hakim ve savcıyla ilgili flaş karar!
HSK kararnamesi ile 356 hakim ve savcının görev yeri değişti.
Afrin'de üç köy daha teröristlerden temizlendi
TSK ve ÖSO, Afrin'in Ayn Darah, Basutah ve Burj Abdallah köylerini teröristlerden ...
İzmir'deki FETÖ baskınında 11 tutuklama!
Terör örgütünün İzmir yapılanmasına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan ...
 
Şehide veda: İzmir'de gözyaşları sel oldu
Diyarbakır’ın Hani ilçesinde gerçekleşen hain saldırıda şehit olan Jandarma ...
Ceylanpınar’da 23 terörist etkisiz hale getirildi
Şanlıurfa Ceylanpınar’da Hudut Karakol Komutanlığına silahlı ve roketli ...
İzmir'de park halindeki 3 araç yandı
İzmir'in Bayraklı ilçesinde park halindeki hafif ticari araçta çıkan ve ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri