POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
21 Nisan 2020 Salı - 09:54

İzmir Ekonomi’den ‘100. yıla özel’ proje

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), milletçe tüm zorlukların üstesinden gelerek başarıya ulaştığımız Milli Mücadele sürecini, fotoğraf ve bilgilerle anlatmak amacıyla başlattığı “Milli Mücadele Günlüğü” projesi kapsamında, özel bir ajanda hazırladı.

İzmir Ekonomi’den ‘100. yıla özel’ proje

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’üncü yılında hazırlanan ajandanın 1920 yılındakitüm tarihi gelişmeleri gün gün anlattığını söyleyen İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, “Milletimizin, hepimize ilham veren dik ve onurlu duruşunu çok özel fotoğraflarla sunan ajandamız, ilk olma özelliği taşıyor” dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi, yakın tarihe ışık tutan “Milli Mücadele Günlüğü” projesine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 13 Kasım 1918’de sarf ettiği “Geldikleri gibi giderler” sözünden 100 yıl sonra başladı. 13 Kasım 1918 ile 29 Ekim 1923 arasında yaşanan tüm gelişmeleri; seminer, toplantı, sergi ve sosyal medya aracılığıyla paylaşmak amacıyla hayata geçirilen projede, Cumhurbaşkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nın arşivinden yararlanıldı.Cumhuriyetin ilanına kadarki süreçte yaşananlarıngünbegün anlatıldığı ve 2023’e kadar sürdürülmesi hedeflenen proje, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kurulduğu 1920 yılına yönelik özel bir ajandayla taçlandırıldı. İEÜ’lü akademisyen ve öğrencilerin yürüttüğü çalışma kapsamında, 100 yıl öncesindeki tarihi gelişmeler tüm gerçekliğiyle aktarıldı.

FEDAKARLIK VE KAHRAMANLIĞI GENÇLERİMİZE ANLATIYORUZ

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, bağımsızlığımızın büyük fedakarlık ve mücadele sonucunda elde edildiğinin gençlere anlatılması açısından projeyeçok önem verdiklerini söyledi. Prof. Dr. Aşkar, “Tarihimiz, her anlamda bize güç ve ilham veriyor. Atalarımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık destanı yazarak, cennet vatanımızı bizlere emanet etti. Ülkemizin gelişimini sürdürmesi için donanımlı, bilim ve aklı kendisine rehber edinmiş bireyler yetiştirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Ancak bunları yaparken gençlerimize tarihimizi ve millet olarak ‘imkansız’ denileni nasıl başardığımızı anlatmanın da gerekli olduğuna inanıyoruz. Gençlerimizin, bu vatanın ne kadar uzun ve zor bir mücadele sonunda elde edildiğini anlamalarını, hissetmelerini sağlamak amacıyla projemizi hayata geçirdik. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına kadar projemizi devam ettireceğiz. Milli Mücadele sürecini de bu sayede her daim hatırlamış olacağız” dedi.

FARKLI PROJELERE DEVAM EDECEĞİZ

Prof. Dr. Aşkar, şöyle devam etti: “Ajandamızda, Milli Mücadele döneminin önemli bir evresini oluşturan 1920 yılındaki birçok tarihi gelişmeyi, çok özel fotoğraflarla aktardık. Cumhurbaşkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nın bize destek vererek arşivlerini açması, projemizidaha verimli hale getirdi. Bu sayede, çok özel fotoğraflara ulaştık ve bunları aktarma imkanı bulduk. Milli Mücadele döneminde Büyük Zafer’e nasıl ulaştığımızı anlatan görselleri, daha önce‘İEÜ Milli Mücadele Günlüğü’ adlı İnstagram hesabımızdan da paylaşmıştık. Önümüzdeki süreçte farklı etkinliklerle,Milli Mücadele sürecini anlatmaya devam edeceğiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, minnet ve rahmetle anıyoruz.”

 

 
Mia bebek için destek çağrısı
 
Seferihisar Belediyesi 50 bin fide dağıtacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanatçı çiftten komşulara 'balkon konseri'
İzmir'de müzik eğitimcisi ve obua sanatçısı Fulya Yıldırım ile eşi gitar ...
Sinemaseverler bu festivalde buluşacak
İzmirli sinemaseverleri Buca’da buluşturacak 6.Balkan Panorama Film Festivali’nin ...
Karşıyaka'da 'Korona Günlükleri'
Karşıyaka Belediyesi’nin geleneksel “Ayın Konuğu” etkinlikleri, “Korona ...
 
2 Grammy sahibi ünlü sanatçı virüs kurbanı
Corona virüse yakalanıp iyileşen ünlülerin yanı sıra hayatını kaybeden ...
Bornova sokaklarında moral bandosu!
Bornova Belediye Bandosu Koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinde kalan ...
Türkiye’nin ilk doğa koruma kütüphanesi İzmir’de açıldı
Türkiye’deki ilk doğa koruma konulu kütüphane olan Doğa Kütüphanesi, İzmir ...
 
Kitap Fuarı için yeni tarih belli oldu
İzmir'de 11-19 Nisan'da yapılması planlanan ancak yeni tip koronavirüs ...
Büyükşehir sanatı sokağa taşıyor
Büyükşehir Belediyesi yıl boyunca cuma ve cumartesi günleri “Sanat Sokakta” ...
Karşıyaka’dan ‘Sinema İzmir’e tam destek
Karşıyaka Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri