POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
29 Şubat 2020 Cumartesi - 17:26

İzmir-Japonya arası sanat köprüsü

İzmir'de 28 Şubat- 9 Mart arasında düzenlenen 'Japon Sakura Esintisi- İzmir Japon Kültür Haftası'nda, Japon film gösterimleri, Japonca konuşma yarışması, Kendo gösterisi ve konserler gibi birçok etkinlik gerçekleşiyor. Etkinlik kapsamında, Japon sanatçı Kahoru Niibe Sancar'ın (72) 'Kurbağa San'ın Maceraları' isimli illüstrasyon sergisi İzmir Sanat'ta ziyaretçilerle buluştu.

İzmir-Japonya arası sanat köprüsü

Japonya İstanbul Başkonsolosluğu, Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği (JİKAD) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 28 Şubat- 9 Mart arasında 'İzmir'de Japon Sakura Esintisi/İzmir Japon Kültür Haftası' düzenleniyor. İzmir Sanat'ta gerçekleşen etkinlikte, uzun yıllardır Ankara Üniversitesi Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde yabancı uzman olarak çalışmış olan Kahoru Niibe Sancar'ın 'Kurbağa San'ın Maceraları' isimli illüstrasyon sergisi ziyaretçilerle buluştu. 4 Mart tarihine kadar görülebilecek olan sergide, Sancar'ın küçüklüğünde kendisine Kurbağa San denmesinden esinlenerek yarattığı ve aynı zamanda kitaplaştırdığı illüstrasyon serisi bulunuyor.

Aynı zamanda, etkinlik kapsamında hafta boyunca Hayao Miyazaki'den Hirokazu Koreda'ya birçok Japon yönetmenin filmleri gösterilmeye devam ediyor. Japon kültürünün Türkiye'de çok ilgi ve sevgi duyulan bir kültür olduğunu anlatan JİKAD Başkanı Arzu Yücel, "Son 7 yıldır renkli etkinliklerde İzmir Sanat'ta etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Kendi içimizden Japon arkadaşlarımızın eserlerini sergiliyoruz. Dernek üyesi arkadaşlarımızdan Kahoru Niibe Sancar, çocukluğundan beri kurbağaları çok seviyormuş, ona 'Kurbağa San' derlermiş. Türkiye'de Ankara Üniversitesi'nde uzun yıllar okutman olarak çalışmış. Farklı bir bakış açısı var. Eserlerin altında açıklama yoktu, biz sonradan ekledik. Gelenlerden önce illüstrasyonlara bakmalarını, daha sonra da altlarındaki yazıları okumalarını istiyorum. Eserlerde hem Japon bakış açısı var hem de biraz Türkleşmiş gibi. Sergi 4 Mart Salı gününe kadar ziyaretçi ağırlayacak. Japon el sanatına, yazı sanatına, yemeklerine ilgi arttı. Alsancak'ın ara sokaklarına ‘ramenci'ler açıldı. Bu ilgiye paralel olarak etkinliğimize katılım da artıyor" dedi.

'İZMİR'DEKİ İNSANLAR JAPON KÜLTÜRÜNE ÇOK İLGİLİ'

Her yıl etkinliklere geldiğini söyleyen Müge Algan, "Her yıl olduğu gibi bu yıl yine bir film festivali var. Gençleri Japonya kültürüne dair bilgilendirmek üzere güzel etkinlikler var. Ben her yıl hevesle şubat ayını bekliyorum açıkçası. Miyazaki'nin filmine geldim. Diğer animelerini izlemiştim ama Rüzgar Yükseliyor'u izlememiştim. Merakla bekliyorum" diye konuştu.

İstanbul Japonya Başkonsolosluğu Kültür Ateşeliği'nde çalışan Mina Mia Maguti, "Burada olmaktan çok mutluyum. İzmirlilerin tepkisi çok etkileyici. İzmir'deki insanlar Japon kültürüne çok ilgili. JİKAD'ın çalışmalarıyla gurur duyuyoruz. İş birliği için çok teşekkür ederim" dedi.(DHA)

 
Spil'de kar kalınlığı 30 santimetreyi geçti
 
MSB duyurdu! Kanlı saldırı planı böyle engellendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da iki usta şair bir arada!
Türk edebiyatının usta şairleri Ahmet Telli ve Tuğrul Keskin, Buca’da ...
AASSM’de Jülide Özçelik ile caz rüzgarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi caz müziğin ...
Ekin Tiyatrosu'ndan Çiğli'de muhteşem performans
Yazar Aziz Nesin’in hayatının ve hatıralarının anlatıldığı Ankara Ekin ...
 
İzmirli İrfan Selanik'ten birincilikle döndü
Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müzik Akademisi piyano öğrencisi ...
İzmir kışa festivalle veda ediyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi kış turizmini desteklemek için kışa bir festivalle ...
Smallart XI' sergisi açıldı
EGE Bölgesi Görsel ve Plastik Sanatlar Derneği (EGESDER) üyesi sanatçılar, ...
 
Göbeklitepe Konçertosu dünya prömiyerini İzmir'de yaptı
Göbeklitepe'den ilham alan besteci Kemal Günüç'ün yazdığı "İlk Nefes Bir ...
'Memleketin Kısmeti'ne Çeşmeliler’den tam not
Türkiye çağdaşlaşma tarihinin en önemli isimlerinden olan Aziz Nesin’in ...
Büyük Efes Sanat Günleri yola çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi'nin desteğiyle Swissotel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri