POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
19 Aralık 2022 Pazartesi - 10:58

İzmir Kısa Film Festivali'ne anlamlı ödül

İzmir Sinema Kültür ve Eğitim Derneği’nin düzenlediği Kısa Film Festivali; Baksı Vakfı’nın 3. Anadolu Ödülleri kapsamında sinema dalında ödüle layık görüldü.

İzmir Kısa Film Festivali ne anlamlı ödül

İzmir Sinema Kültür ve Eğitim Derneği’nin düzenlediği Kısa Film Festivali; Baksı Vakfı’nın 3. Anadolu Ödülleri kapsamında sinema dalında ödüle layık görüldü.

Ödül töreninde söz alan Dernek Başkanı ve Festival Direktörü Yusuf Saygı; “ Festivalimizin çok boyutlu bir işlevi var. Türkiye’de ciddi bir boşluğu doldururken, İzmir’i bir adım öne çıkarıyor. Festival; sinema kültürünün gelişmesi, uluslararası kültür ve sinema dayanışması ile genç yönetmenlerin önünü açması açısından giderek daha büyük bir misyon üstlendi. Baksı Vakfı, alanında güçlü ve etkin bir yapı. Bu ödül, bizim ve İzmir için büyük gurur.” diye konuştu.

Türkiye sinemasının önemli isimleri

Baksı Vakfı Anadolu Ödülleri’nni danışma ve seçici kurulu; sinema alanındaki üretimleriyle fark yaratan isimlerden oluştu. Danışma Kurulu’nda Alin Taşçıyan, Atilla Dorsay, Ercan Kesal ve Tolga Karaçelik; Seçici Kurul’da Cihat Aşkın, Derviş Zaim, Emre Arolat, Görgün Taner, Hülya Ekşigil, Levent Çalıkoğlu, Nusret Polat gibi Türkiye sinemasının önemli isimleri yer aldı. İzmir Sinema Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı ve Festival Direktörü Yusuf Saygı;  festival ile kısa filmin seyirci ile buluşmasının önemine vurgu yaparak şöyle konuştu;  “ Dağıtım konusunda uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi ve üretimine festival içerisinde son 2 yıldır düzenlenen destek programı ile katkı sağlıyoruz. Sürdürülebilir film üretimi ile ilgili genç yönetmenlere birçok eğitim veriyoruz.  Oscar Qualification, Festinet Festival Ağı ve Çin Yeni Medya Kısa Film Festivali ile gerçekleştirilen ortaklıklar ile festivalin ve Türkiye’den kısa filmlerin uluslararası bilinirliği konusunda başarılı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Baksı Vakfı’nın ve kurullarının İzmir’den yarattığımız bu sektörel sinerjiyi farkederek ödüllendirmesi bizim için çok değerli. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

Gelecek yılın hazırlıkları başladı

Festivale gelen ödülün; kısa filmlere ve üreticilerine ülkedeki benzerlerinden farklı desteklerde bulunması, çeşitli platformlarda kısa metrajlı filmlerin dağıtımıyla ilgili Türkiye’de ciddi bir boşluğu doldurması ve sinema kültürünün geliştirilmesine farklı bir yaklaşım göstermesinden ötürü geldiğini ifade eder Saygı; “  Her yıl bu farkı daha çarpıcı bir biçimde yaratmaya çalışıyoruz. İzmir’den bunu yapıyor olmak ayrı bir keyif. Festivalimiz, Avrupa Festivaller Birliği tarafından Avrupa'nın dikkat çekici sanat festivalleri, toplum katılımı ve uluslararası açıklık alanlarındaki katılımları gösteren EFFE kalite damgasını 2022-2023 yılları için taşımaya tekrar hak kazandı. Böylece Avrupa çapında 1550'den fazla festivalin içerisinde yer aldığı bir uluslararası ağın üyesi oldu. Bu yıl Turizm ve Kültür Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, İZQ, Fransız Kültür Merkezi, Alman Kültür Merkezi, Migros, Poblo Artisan, Mavibahçe, Big chefs ve Kısa Film Yönetmenleri Derneği katkıları ile gerçekleştirdik. Desteklerin de her yıl artması mutluluk verici. Aldığımız ödülün anlamı da çok büyük. Önümüzdeki yılın hazırlıklarına başladık. Çok daha etkin bir festival ile daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz.’ diye konuştu. 

 
Göztepe filede zirve yaptı!
 
Karşıyaka'nın şansı mucizelere kaldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İzmir sahnesi'nde fiyat düzenlemesi!
Büyükşehir Belediye tarafından 70 yıl sonra geçtiğimiz yıl 1 Ekim'de yeniden ...
Keçe sanatına yeni bir soluk getiriyor!
Keçe sanatına yeni bir soluk getiren İzmirli Dilek Kahya, keçeden atkı, ...
Feridun Düzağaç SMA'lı çocuklar için sahne alacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi kalıtsal kas hastalığı SMA hastalarının tedavilerine ...
 
Paralimpik tenisçi Ün’ün hayatı belgesel oldu
Bornova Belediyesi tarafından yapım desteği verilen ‘Duvar’  belgeseli ...
Çeşme Netflix'in yıla damga vuran filmine plato oldu!
NETFLİX’de yayınlanan 'The Swimmers' filminin İzmir’deki çekimlerinin ...
İzmir'de büyük mizah şöleni!
6. İzmir Uluslararası Mizah Festivali, 20 Aralık Salı günü başlıyor. Festivalin ...
 
İzmir'de Batıdan Doğu’ya Asya Sergisi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Finlandiya Büyükelçiliği ...
'Gavur Mahallesi'ne ziyaretçi rekoru!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 3 Kasım’da açılan ressam ...
'Öfkenin Yakın Geçmişi' İzmir sahnesine çıkıyor!
3. Özdemir Nutku Tiyatro Seyirci Ödüllerinden en iyi kadın oyuncu ödülü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri