POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
31 Mayıs 2022 Salı - 15:52

İzmir Körfezi'ndeki atıklar toplanıp ekonomiye kazandırılacak

İzmir'de çeşitli kurum ve kuruluşların paydaş olduğu "Atıksız Körfez Dönüşen Gelecek Projesi" kapsamında İzmir Körfezi'ndeki hayalet ağ ve plastik gibi malzemeler toplanarak geri dönüşüm yoluyla ekonomiye kazandırılacak.

İzmir Körfezi ndeki atıklar toplanıp ekonomiye kazandırılacak

İzmir'de çeşitli kurum ve kuruluşların paydaş olduğu "Atıksız Körfez Dönüşen Gelecek Projesi" kapsamında İzmir Körfezi'ndeki hayalet ağ ve plastik gibi malzemeler toplanarak geri dönüşüm yoluyla ekonomiye kazandırılacak.

Konak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğündeki projenin protokol imza töreni, İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) yapıldı.

Törende konuşan Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, insanoğlunun hayatın koşuşturmacası içinde yaşadığı çevreyi hızla tükettiğini söyledi.

Kirlenmeye başlayan çevrenin insanların yaşam standardını ve sonraki nesilleri olumsuz etkilediğini ifade eden Görgülüarslan, "İnsanoğlu kendi sonunu hazırlıyor gibi. Biz böyle olsun istemiyoruz. Buna giden yolda ne yapılabiliriz diye çalışmalar yapıyoruz. Sağlıklı, yaşanabilir bir çevre arzusundayız. Körfez'de su kalitesinin, balık çeşitliliği ve popülasyonun artması arzusundayız. Bu konuda bir dizi çalışmamız var, bu proje de onlardan biri. Hayalet ağların temizlenmesi ve akabinde geri dönüşmesine yönelik bir çalışma." diye konuştu.

Konak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ruhşan Özdemir Çifçi de İzmir Körfezi'ndeki balıkçı ağları, plastik şişe atıkları gibi denize atılan çeşitli materyallerin kirlilik oluşturduğunu, bu kirliliğin deniz canlılarının yaşam alanlarını kısıtladığını ve denizlerdeki canlı popülasyonunun azalmasına neden olduğunu kaydetti.

Bu proje ile İzmir körfezindeki hayalet ağların temizleneceğini, elde edilen atıkların geri dönüşüme tabi tutulacağını belirten Çiftçi, şunları söyledi:

"Projemizde deniz temizliği üniversitelerimizin gönüllü su altı toplulukları ile Sahil Güvenlik Komutanlığımız ve İl Emniyet Müdürlüğümüzün ilgili birimleri tarafından gerçekleştirilecek. Amaç, denizdeki kirliliğin azaltılması, deniz canlılarına yaşam alanı oluşturulması ve toplanan ürünlerin geri dönüşümle işlevsel materyaller haline getirilerek döngüsel ekonomiye katkı sağlanmasıdır."

Törende ayrıca, İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Çakan, İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Tuğbay, Sahil Güvenlik Orta Ege Komutanı Binbaşı Mutlu Çelik, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit de projeden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Görgülüarslan, İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Tuğbay, Sahil Güvenlik Orta Ege Komutanı Binbaşı Mutlu Çelik, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Tansel Tanrıkul, Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, EÜ Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Celalettin Aydın, İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Çakan, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Girit, Konak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Çifçi iş birliği protokolünü imzaladı.

Proje hakkında
İzmir Körfezi'nin balık ağı, plastik gibi kirliliklerden arındırılmasını amaçlayan proje kapsamında, toplanan atıkların geri dönüşüm tesislerinde işleme tabi tutularak doğada çözünebilen materyaller haline getirilmesi hedefleniyor. Altı ay süreli projede körfezde dalışlar yapılacak. İlk dalışların haziran ayının ikinci yarısından sonra yapılması planlanıyor. (AA)

 
Kaza kurbanı Mısra Buse'ye yürek yakan veda!
 
Erdoğan'dan nargile için düzenleme sinyali!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Benzin ve motorine büyük zam yolda!
Akaryakıt fiyatlarına üst üste zam gelmeye devam ediyor. Bu gece itibariyle ...
Zeytinyağı ihracatında büyük artış!
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB) Başkanı Davut Er, ...
Kirada TÜFE üstü artış yapana kanuni yaptırım!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı'nın ...
 
2022 ilk çeyrek büyüme rakamı açıklandı
Ekonomide birinci çeyrek büyüme performansı belli oldu. TÜİK verilerine ...
Gayrimenkul satış ve kiralamada yeni dönem!
İnternetten gayrimenkul satış ve kiralamada yeni dönem başlıyor. Buna ...
Brent petrol fiyatı ne kadar oldu?
Brent petrol kaç dolar? Brent petrol fiyatı en son ne kadar oldu? Uluslararası ...
 
Dolar ve Euro'da günün ilk rakamları
Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada ...
Kredi derecelendirme devinden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yine tam not!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı ...
Stokçulara tepki: Fıstıklı baklava üretimi durdu!
Baklava üreticileri fıstık fiyatlarını protesto etmek için fıstıklı baklava ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri