POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
16 Mayıs 2018 Çarşamba - 16:30

İzmir Marşı krizinde flaş gelişme: Validen 'görevden al' talimatı!

İzmir Atatürk Lisesi'nde yaşanan İzmir Marşı krizinin yankıları tam gaz devam ederken, protesto eylemi için kalabalığa seslenen CHP İzmir Milletvekili Bayır, Vali Ayyıldız'ın müdürün görevden alınmasını yönünde talimat verdiğini açıkladı.

İzmir Marşı krizinde flaş gelişme: Validen  görevden al  talimatı!

İzmir Atatürk Lisesi'nde, 13 Mayıs Pazar günü, 12'nci sınıf öğrencilerinin mezuniyet programında kep atma töreni sırasında geleneksel olarak Onuncu Yıl Marşı ve İzmir Marşı okunmak istendi.

Okul müdürü, iddiaya göre, 'siyasi gösteri' olarak kabul edip, marşın okunmasına izin vermedi. Öğrenciler ise tören sırasında okul müdürünün bu kararına uymadı ve marşı söylemeye başladı. Bunun üzerine öğrencilerin sesinin duyulmasını engellemek için hoparlörden yüksek sesle farklı şarkılar çalındı.

Bu sırada, öğrenciler ile velileri de cep telefonlarının kamerasıyla kayıt yaptı. Görüntülere göre, okul müdürü Selamettin Demirhan, "Ben bu okulda okul marşından başka bir marş söyletmem" dedi.

Yaşananlara törende velilerden sert tepki gelirken, görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla olay İzmir ve ülke genelinde infiale yol açmıştı. CHP İzmir cephesi ve lisenin mezunlar derneği de müdürü sert sözlerle eleştirmişti. 

Müdür, Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiği notta "Okul marşını çaldırmak istedim. Yaşananlar ve yapılanlar tarafıma yöneltilen karalama girişimi, şahsiyetimi yıpratmaya yönelik faaliyet" dediği öğrenilirken olayla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. 

VALİ TALİMATI VERDİ! 
İzmir Atatürk Lisesi önünde bugün yapılan protesto eyleminde kalabalığa seslenen CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır Müdür Demirhan'ın görevden alınması için talimat verildiğini açıkladı. 

Bayır şunları söyledi: Size bir söz verdik. 40 dakika önce vekilimiz Atila Sertel ile İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın yanındaydık. Durumu anlattık. Başkaları da başka şeyler anlatmış. Bizim anlatmamız üzerine telefonu yanımızda kaldırdı. İl Milli Eğitim Müdürü’nü aradı. ‘Derhal bu müdürü görevden alacaksın’ talimatını verdi. Bu gelişme yanımızda yaşandı. Eğer bu müdür görevden alınmazsa mücadelemiz devam edecek. Ancak Valimiz, şu an Müdürü görevden almıştır.



Eyleme Atatürk Lisesi Mezunları Derneği üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi katıldı. Okul kapısında İzmir Marşı'nı okundu. Katılanların çoğu, ellerinde Atatürk resimli Türk bayrağı taşıdı. Bazı kadınların Atatürk resimli tişört giyip, kalpak taktığı görüldü. Protestoya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel ve milletvekili aday adayı DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko da katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Mezunlar Derneği Başkanı Murat Saraç, şunları söyledi: "Böyle bir olayın yaşanmasından dolayı son derece üzgünüz. Kurtuluş Savaşı'na ve Mustafa Kemal Atatürk'e adanmış marşların altında siyasi nedenler aramak, bu ülkenin geleceğini şekillendirecek gençlerin anlık tepkilerini bastırmaya çalışmak abesle iştigaldir. Bu olayı bireysel bir hata, anlık bir gelişme veya yanlış anlaşılma olarak görebilmeyi çok isterdik. Bu noktada idareden gelecek bir telefonu, bu gençlerden dilenecek kuru bir özrü bile kabul edebilirdik. Ancak son dönemlerde okulumuzda art arda yaşananları hatırladıkça bu olayın da nedenlerini ve amaçlarını gayet iyi biliyoruz ve artık yeter diyoruz. Çünkü bu, kişisel hatalardan kaynaklanan değil; zihniyet sorunudur. Bu yöndeki tavrımızın net ve kesin olduğunu tüm kamuoyuna bildiririz."

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Vali Ayyıldız'ın talimatı sonrasında inceleme soruşturma başlattığı belirtildi. Resmi kararın ilerleyen günlerde açıklanacağı ifade edildi. (Haber servisi, DHA)

 
Ünlü oyuncuların uyuşturucu davasında karar açıklandı!
 
Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Saba sönmez 18 Mayıs 2018 Cuma 04:10

Görevden alınması yetmez. Tayin edileceği başka bir okulda da çocuklarımızı zehirleyeccektir. Öğretmenlik yetkisi elinden alınmalı.

Yorumu oyla      0      0  
Namık Kemal Koç 16 Mayıs 2018 Çarşamba 22:53

Müdürün görevden alındığı kesinleşene kadar valiye de inanmıyorum,hoş o okuldan alınsa bile mükafat olarak liseden üniversiteye daha yüksek bir göreve atarlar,yaptıkları uygulama bu,tersine inanmam mümkün değil,,,fitratlarina ters çünkü.

Yorumu oyla      0      0  
Ali Asker Ölçer 16 Mayıs 2018 Çarşamba 22:21

Önümüzde Seçim Olmasaydı Görevden Almazlardı

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü oyuncuların uyuşturucu davasında karar açıklandı!
Aralarında Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, şarkıcı Cenk Eren ve menajer ...
Pazaryeri krizinde yeni yerin 'fikir babası' anlattı: Okul alanı olarak ayrılmış ama...
Son kez 2017 yılının 30 Aralık günü kurulduktan sonra kapatılan Özkanlar ...
Salih Mirzabeyoğlu hayatını kaybetti
Kamuoyunda "Salih Mirzabeyoğlu" olarak tanınan Salih İzzet Erdiş, 68 yaşında hayatını kaybetti.
 
Zehir tacirlerine darbe: 1 haftada 110 operasyon!
İzmir'de uyuşturucu satışı yapan kişilere yönelik son bir haftada düzenlenen ...
İzmir'deki 'kripto' soruşturmada FETÖ'nün yeni taktiği deşifre oldu
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığını FETÖ'nün Hava Kuvvetlerindeki "kripto ...
İzmir'de acı kader: 500 mağdura yardım etti, oğlunu kaybetti!
İzmir'de, kurduğu kaza danışmanlık şirketiyle 10 yıldır yaklaşık 500 trafik ...
 
İzmir'in köklü lisesindeki İzmir Marşı krizinde hedefteki müdür konuştu!
İzmir'in en eski okullarından Atatürk Lisesi'nin mezuniyet töreninde öğrencilerin, ...
Flaş gelişme: Ünlü oyuncu gözaltına alındı
Oyuncu Barış Atay, sosyal medyadaki bazı paylaşımları nedeniyle İstanbul'da gözaltına alındı.
İzmir'deki okullarda turnike ve parmak izi dönemi!
İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelinde yaklaşık 100 okula, güvenlik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri