POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
BM: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
BM: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
16 Ekim 2021 Cumartesi - 13:23

İzmir Tabip Odası Başkanı Çamlı'dan 'aşı karşıtı eylem' eleştirisi

Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Lütfi Çamlı, aşı karşıtlarının, İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir'de de miting hazırlığında olmasını değerlendirdi. Çamlı, "Topluma verilmek istenen mesaj, bilim ve akıl dışıdır. Buna alet olmamak gerekiyor. Toplum sağlığını tehlikeye atmayın. Bilimden yana olun. Sevdikleriniz, toplumun diğer bireyleri ve tüm insanlık için bu sorumluluğu hissederek aşı karşıtlarının yaymaya çalıştığı bu sapkın düşünceye alet olmayın" dedi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Çamlı dan  aşı karşıtı eylem  eleştirisi

Aşı karşıtlarının oluşturduğu 'Büyük Uyanış Hareketi', İstanbul ve Ankara'nın ardından bu kez İzmir'de, 17 Ekim Pazar günü miting düzenleme kararı aldı. İzmir Tabip Odası Başkanı Çamlı, mitingi ve aşı karşıtlığını değerlendirdi. Çamlı, "Öncelikle genel olarak baktığımızda aşı, 20'nci yüzyılda halk sağlığı biliminin en önemli keşiflerindendir. Aşıyla her yıl enfeksiyon ve salgın nedeniyle milyonlarca kişinin ölmesine veya sakat kalmasına engel olmaktayız. Keza 20'nci yüzyılda kitlesel ölümlere yol açan birçok hastalığı günümüzde görmüyorsak bu aşı sayesinde olmuştur. Dolayısıyla aşının etkinliği, koruyuculuğu, insan yaşamına sağladığı önem tartışılmaz. Hekimler bilimden yana tavır koymuştur her zaman. Bilimin ışığında yürümeyi tercih etmişlerdir. Baktığımızda aşı karşıtlarının şu anda savunduğu argümanların hiçbirinde bilimsel bir kanıt yoktur. Tamamen kanıtı olmayan birtakım inançlarla toplumu yönlendirme çabaları vardır ki sanırım asıl tehlike burada" diye konuştu. 

'İNSANLIĞI TEHLİKEYE ATAN SÜREÇ'

Dünyanın 1,5 yıldan fazla bir süredir Covid-19'un yıkıcı etkisi altında olduğunu belirten Çamlı, "Bu süreçte çok sayıda kişiyi kaybettik. Milyonlarca kişi hasta oldu. Dünya ciddi bir tehdit altında. Şu an hastanede yoğun bakımda yatan veya vefat eden kişilerin yüzde 95'inden fazlası aşısız kişiler. Bir kere bu aşının ne kadar önemli ve koruyucu olduğunun en büyük ispatı. Başka ispat aramaya bile gerek yok. Bu kesimlerin aşı olmamayı bir inanç olarak öne sürmeleri sadece kendi açısından değil toplum sağlığı açısından da ciddi bir risk. Çünkü aşı olmadığınız takdirde bu enfeksiyonun devam etmesine katkı sağlanıyor. Bunu diğer bireylere bulaştırarak pandeminin sürmesine neden oluyorlar. Bu süreçte aşıya karşı dirençli olabilecek birtakım varyantların oluşmasıyla dünyada devam etmekte olan tehlikenin uzamasına yardımcı oluyorlar. O yüzden sadece kendileri için bir tercih değildir. Sevdiklerini, toplumun diğer bireylerini hatta insanlığı tehlikeye atan bir süreçtir. Bu yüzden aşı olmak bir sorumluluktur" dedi.

'BİLİMDEN YANA OLUN'

Aşı karşıtlığının savunulmasının, toplum sağlığı açısından tehlikeli ve riskli olduğunu belirten Opr. Dr. Çamlı, "Kaldı ki bu mitinglerin maske, mesafe ve hijyen gibi pandemi kurallarına uyulmadan gerçekleştirilen toplantılar olduğunu biliyoruz. Önceki örneklerinde bu tür tehlikeli toplantılardan sonra enfeksiyon artışlarındaki vakaları gördük. Dolayısıyla baştan kurgusu yanlış olan, pandemi kurallarının hiçe sayıldığı bu tür mitinglerde toplumsal açıdan büyük bir risk vardır. Bunun ötesinde topluma verilmek istenen mesaj, bilim ve akıl dışıdır. Buna alet olmamak gerekiyor. Toplum sağlığını tehlikeye atmayın. Bilimden yana olun. Sevdikleriniz, toplumun diğer bireyleri ve tüm insanlık için bu sorumluluğu hissederek ayı karşıtlarının yaymaya çalıştığı bu sapkın düşünceye alet olmayın" diye konuştu. (DHA)

 
Ankara İzmir YHT projesinde kritik gelişme: TBM tünelinde ışık göründü
 
Bakan Muş açıkladı: Bir günde 1.5 milyar dolarlık ihracat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BioNTech 5-11 yaş grubu için izin başvurusu yaptı
BioNTech/Pfizer corona virüs aşısının Avrupa Birliği'nde 5-11 yaş grubu ...
Günlük tablo: 181 can kaybı, 30 bin 694 yeni vaka
Türkiye'nin 15 Ekim 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı.
Meme kanserine karşı tek yumruk oldular
Ekonomi Üniversitesi Medical Park Hastanesi 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ...
 
Son 24 saatte 203 can kaybı, 30 bin 709 yeni vaka!
Türkiye'nin 14 Ekim 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı.
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
Türkiye'nin 13 Ekim 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı.
"Hastalarımız içinde gençlerin oranı arttı"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı yaptırmayan gençlerin Kovid-19 hastaları ...
 
Kanser tedavisinde yeni umut!
İngiltere'de kansere ilişkin yeni bir araştırma yapıldı. Bilim insanlarının ...
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
Türkiye'nin 12 Ekim 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı.
Son 24 saatte 188 can kaybı, 30 bin 563 yeni vaka!
Türkiye'nin 11 Ekim 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı. Son 24 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri