POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
24 Eylül 2020 Perşembe - 12:21

İzmir Valisi Köşger'den ''15 gün daha sabredin'' çağrısı!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarında, son 3 günde, bir önceki haftaya göre üçte bir oranında gerileme görüldüğünü belirterek, vatandaşların 15 gün sabrederek kendilerini izole etmeleri durumunda sayıların minimuma çekilebileceğini söyledi. 

İzmir Valisi Köşger den  15 gün daha sabredin  çağrısı!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarında, son 3 günde, bir önceki haftaya göre üçte bir oranında gerileme görüldüğünü belirterek, vatandaşların 15 gün sabrederek kendilerini izole etmeleri durumunda sayıların minimuma çekilebileceğini söyledi. 

AA muhabirine, Kovid-19 ile mücadelede İzmir'de gelinen nokta hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Köşger, salgının başladığı mart ayında vaka sayılarında ikinci sırada yer alan kentin, mevcut tabloda en kötü 15 il arasında olmadığına işaret etti.

Nüfusu İzmir'e yakın illerle mukayese edildiğinde de durumun iyi olduğunu aktaran Köşger, "Sayılarda özellikle son 3 günde, bir önceki haftaya göre üçte bir oranında düşme var. Alınan tedbirlerle son bir haftadır daha iyi gidiyor." diye konuştu.

Sağlık çalışanları başta olmak üzere tüm kamu çalışanlarının olağanüstü gayret gösterdiğini, rakamların iyiye gitmesinin kimseyi rehavete itmemesi gerektiğini dile getiren Köşger, İzmir'in mevcut durumundan daha iyi günleri, yaz aylarının başında yaşadığını anımsattı.

"Temaslılara da test yapıyoruz"
İzmir'de sağlık hizmetlerinin verilmesi ve yatak sayısı bakımından bir sıkıntının gözükmediğini ifade eden Köşger, 445 filyasyon ekibinin canla başla çalıştığına işaret etti.

"Filyasyon anlamında İzmir'in bir farkı da temaslılara da test yapılması. Bu, hızlı yayılmayı engeleyen bir durum." diyen Vali Köşger, bütün kamu görevlilerini, salgının yayılmasını önlemek adına seferber ettiklerini, denetimleri sıkı tuttuklarını dile getirdi. 

İzmir'de karantina kararı alınan vatandaşlar için üç öğrenci yurdunun tahsis edildiğine dikkati çeken Köşger, karantinayı ihlal ettiği gerekçesiyle yurtta kalan vatandaşın bulunmadığını, daha ziyade ailesine bulaştıracağı endişesiyle evde kalmak istemeyen ve kalacak yeri olmayan 18 hastanın ağırlandığını bildirdi.

"İzmir'de vakaların yaş ortalaması 38" 
Vali Köşger, İzmir İl Hıfzıssıha Kurulu'nun diğer illere göre daha hızlı kararlar aldığını, bu anlamda Türkiye'ye örnek olduğunu da kaydetti.

İlave tedbire ihtiyaç duyulduğu noktada gecikmeksizin karar alacaklarını aktaran Vali Köşger, "Ama gerekiyorsa bu kararlar hafifletilebilir de. İzmir'de durum iyileşirse bazı tedbirler kaldırılabilir." ifadelerini kullandı. 

İzmir'de Kovid-19'a yakalanan vatandaşların ortalama yaşının 38, vefatların yüzde 76'sının ise 65 yaş üstünde olduğuna değinen Köşger, özellikle belli yaşın üstündeki vatandaşların kendilerini koruma ve kişisel izolasyon noktasında daha dikkatli olması gerektiğini kaydetti.  

Vali Köşger, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Vatandaşlarımızın 15 gün biraz sabredip, gereksiz sosyal ilişkilerden kaçınıp, kendilerini izole etmeleri, maske, temizlik ve mesafeye riayet etmeleri, özellikle temaslı olan vatandaşların biraz daha dikkatli olmaları durumunda, sayıların, sıfırlanmasa bile minimum seviyelere çekilebileceğini düşünüyorum. 15 gün sabredeceğiz, gayret edeceğiz, temastan kaçınacağız, sosyal mesafeye dikkat edeceğiz, gereksiz sosyal ilişkilere dikkat edeceğiz. Artık keyfe keder işlerden kaçmamız lazım. Vatandaşların, zaruri ihtiyaçlar dışında sokağa çıkmaktan kaçınmalarını, kendilerini mümkün olduğu kadar izole etmelerini tavsiye ediyoruz."  (AA)

 
MHP'li Kalyoncu'dan Baro Başkanı'na sert sözler!
 
Genel Sekreter Gökçe'den A'dan Z'ye trafik raporu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den o ilçede muhtarlarla 3 saatlik zirve!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Kiraz ilçesinin muhtarlarıyla ...
O çalışma masada: Kordon trafiğe kapatılıyor mu?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kordon’u tamamen trafiğe kapatmak için ...
Balçova’ya EBA Destek Merkezi
Balçova Belediyesi, uzaktan eğitim sisteminde internete erişimi olmayan ...
 
Büyükşehir Belediyesi'nin tesisleri eğitim merkezine dönüşüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi nedeniyle uzaktan eğitim gören ancak ...
Konak’ta tarihi İstiklal İlkokulu için geri sayım
Kapısını yeniden eğitime ve çocuklara açacak tarihi İstiklal İlkokulu’nda ...
Gaziemir'de çözüm noktası dönemi
Gaziemir Belediyesi, mahallelerde oluşturduğu Çözüm Noktası’nda belediyenin ...
 
Meles'te tasarımlar yarıştı: Doğal Yaşam Koridoru olacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Meles Çayı ve yakın çevresi için açtığı ...
Bornova'da parke taş harekatı tam gaz!
Bornova Belediyesi, bozulan ve ihtiyaç duyulan yollara kilit parke taşı ...
Güzelbahçe'de can dostlar için mamamatik
Güzelbahçe Belediyesi can dostlar için sokaklara mamamatik koyarak su ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri