POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
19 Mayıs 2022 Perşembe - 12:39

İzmir'de 103.yıl gururu!

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919’un 103’üncü yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

İzmir de 103.yıl gururu!

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919’un 103’üncü yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor.

İzmir'de resmi törenin adresi her yıl olduğu Cumhuriyet Meydanı'ydı... 



Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in yanısıra, Ege Ordusu Komutanı Orgenaral Ali Sivri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Özcan Purçu, Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Murat Eskici, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentürk, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve çok sayıda vatandaş katıldı.



EMSALSİZ FEDAKARLIKLAR GÖSTERİLDİ
Törende gençlere seslenerek konuşan Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Murat Eskici, 19 Mayıs’ın milletin tüm onur ve asaletiyle tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkmasının adı olduğunu belirterek, “19 Mayıs, sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışı milletimizin bağımsızlık ve özgürlük ateşini yaktığı, aynı zamanda tüm dünyaya Türkiye Cumhuriyeti; milletimizin birlik ve beraberliğinin, tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Lakin vatanın kurtarılması ve bağımsızlık yolunda büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakarlıklar gösterilmiştir. Tıpkı Hz. Nuh’u Tufan’dan, Hz. İbrahim’i Ateş’ten ve Hz. Yusuf’u Kuyu’dan kurtaran yüce Rabbim, düşman işgali sırasında yakılan bağımsızlık ateşinde milletimizi aydınlığa ulaştırmıştır. Bizim insanımız yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle geleceğimiz söz konusu olduğu zaman, bayrağını korumak için gözünü kırpmadan canını feda eder. Gençlerimiz ihtiyaç duyulduğu zaman Çanakkale’de Kurtuluş savaşında nasılsa günümüzde de en önde koşarak, kendilerinden şüphe duyanlara en güzel cevabı verdi. Ulubatlı Hasan’dan gelen selamı alarak, tankların, silahların, uçakların, helikopterlerin karşısına aslanlar gibi dikildiklerinde, ecdatlarına layık olduklarını ispatladılar” dedi.

ATATÜRK’ÜN İZİNDEN GİDEN GENÇLERSİNİZ
Eskici, Cumhurbaşkanının dediği gibi kendilerini gençlerin hizmetkarı olarak kabul ettiklerini ifade ederek, “Bunu yaparken de en büyük ilham kaynağımızı şanlı tarihimizden ve ecdadımızdan aldık.  Buradan genç kardeşlerimize de seslenmek istiyorum. Sizler Sultan Alparslan’ın, Ertuğrul Gazi’nın, Çaka Bey’in, Gazi Umur Beyin, Fatih Sultan Mehmed Han’ın, Yörük Ali Efenin, Izmirli Ismail Efenin, Çanakkale’nin neslindensiniz. Sizler Türk’e istiklal aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; Siz tarihi tarih yapan Barborosların, Ulubatlı Hasanların, Atatürk’ün izinden giden gençlersiniz. Gençler, tarihi şan ve şerefle yoğrulmuş bir milletin fertleri olarak hareket etmelisiniz. Kendinizi her türlü istismardan korumalı, hızla değişen dünyayı takip etmeli ve milli değerlere bağlı, şuurlu nesiller olmak için gayret göstermelisiniz. Bunu yapmanız; istiklalimiz, istikbalimiz ve istikrarımız için oldukça önemlidir” diye konuştu.

VALİYE BAYRAK TESLİM EDİLDİ
Törende; Ege Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu Halk Oyunları Zeybek Gösterisi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü; Karate Kata Gösterisi, Taekwondo Gösterisi, Davul Ritim Grubu Gösterisi, Jimnastik Gösterileri, Ege Üniversitesi Halk Oyunları Gösterisi; Egem Dans Halk Oyunlar GSK, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü;  Anadan –Ataya Yelken, Kürek, Kano Turu, Dağcılık Sporcularının Telekom Binasından İniş Gösterisi, Dev Türk Bayrağının tüm katılımcılar ile alanda açılması, öğrencilerle Ay Yıldız oluşturma gösterisi sergilendi. Karşıyaka Spor Kulübü’nün yelken kulübü sporcuları, Karşıyaka’dan Konak’a yelkenle geçerek; Vali Köşger’e Türk Bayrağı armağan etti. Vali Köşger de bayrağı öperek teslim aldı.

 
Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a tepki
 
"Bağımsızlık ateşi hiç sönmeyecek"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meteorolojiden kritik fırtına uyarısı!
Meteoroloji, Güney Ege Denizi'nde fırtına uyarısı yaptı. Uyarıda, denizciler ...
Vali Köşger: Şanlı direnişin miladı!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor ...
İzmir'de otomobil hırsızlığı operasyonu!
Menemen ilçesinde bir otomobili çaldıkları öne sürülen 2 kişi tutuklandı.
 
Türkiye'nin 4'ncü sondaj gemisi Mersin'e ulaştı
Türkiye'nin denizlerde hidrokarbon arayan filosuna katılacak 4'ncü sondaj ...
İzmir sularında 46 hayat kurtaran operasyon!
İzmir'in Dikili ilçesinde Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri ...
Zeytin Dalı hareket bölgesinden acı haber!
Milli Savunma Bakanlığı, Zeytin Dalı harekat bölgesinde teröristlerce ...
 
Şiddetli rüzgar trafo patlattı!
Foça ilçesinde, etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle elektrik tellerinin ...
Milli mücadelenin meşalesi 103 yıldır yanıyor!
Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadele fitilini ateşlediği ...
Oda ışıklarıyla ''ATA'' ve ''1919'' yazdılar
Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Karabük Asiye Hatun ve Soğuksu yurtlarında, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri