POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
1 Kasım 2019 Cuma - 12:05

İzmir'de Altın Kedi zamanı: 136 ülkeden 400 film

İzmirli sinemaseverler, bu yıl 20'ncisi düzenlenecek Kısa Film Festivali'nde 136 ülkeden 400 eserin gösterimiyle kısa filme doyacak.

İzmir de Altın Kedi zamanı: 136 ülkeden 400 film

İzmirli sinemaseverler, bu yıl 20'ncisi düzenlenecek Kısa Film Festivali'nde 136 ülkeden 400 eserin gösterimiyle kısa filme doyacak.

Türkiye'nin önemli turizm kentlerinden, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan İzmir'de 20. Kısa Film Festivali, kapılarını sinemaseverlere 4 Kasım'da açacak. 

Festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin katkılarıyla bir hafta sürecek. Festivalde bu yıl, Türkiye'de ikincisi düzenlenecek Sinema ve Film Ekipmanları Fuarı da yer alacak.

Jüride ünlü isimler var
Ön jüri değerlendirmesi sonunda finalist olarak belirlenen filmleri, bu yıl yönetmen Ömür Atay’ın başkanlığındaki jüri değerlendirecek.

Ulusal kurmaca kısa filmler için oluşturulan jüride, tanınmış oyuncular Zeynep Farah Abdullah, Metin Akdülger, sanat yönetmeni Natali Yeres ve görüntü yönetmeni Arda Yıldıran yer alıyor.

Uluslararası filmler için oluşturulan jüride ise Sibirya filminde Keanu Reeves ile başrolü paylaşan Ana Ularu bulunacak. Ayrıca son dönemde Game of Thrones dizisi başta olmak üzere başarılı yapımlarda kendine yer bulan Alman oyuncu Marc Rissmann da jüri koltuğuna oturacak.

Kentteki ilgililerin desteğiyle birçok noktada vatandaşlarla buluşacak festival 5-9 Kasım'da Fransız Kültür Merkezi, 4 -9 Kasım'da İzmir Sanat, 4-8 Kasım ve 10 Kasım'da Konak Sineması, 8-9 Kasım'da Bayraklı Belediyesi Osmangazi Hizmet Binası, 4-10 Kasım'da ise Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

10 bin eser arasından seçilecek
Festivalin Koordinatörü Yusuf Saygı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir Kısa Film Festivali'nin aralıksız olarak devam eden tek sinema organizasyonu olduğunu, festivalin bilinirliliğinin her geçen yıl arttığını belirtti.

Etkinlikte kısa filmcilerin yararlanacağı söyleşi ve tartışmaların da olacağını, İstanbul'da ilkini düzenledikleri Sinema Ekipmanları Fuarı'nın ikincisini de burada düzenleyeceklerini anlatan Saygı, şöyle konuştu:

"Çok sayıda film gösterimi olacak. Geçen yıl 3 bin film başvuruda bulunmuştu. Bu yıl 10 bin kadar film başvurdu. Bu da uluslararası alanda İzmir Kısa Film Festivali'nin bilinirliliğinin göstergesi oluyor. Bunların içerisinden seçilen 400 kadar film de bir hafta boyunca İzmir'in birçok yerinde gösterimde olacak. Herkes ücretsiz olarak bu filmleri izleyebilecek. Bu sayede sinemaseverler kısa filmleri tanımış oluyorlar, bunun adımlarını görmüş oluyorlar. Kısa film çeken öğrenciler bu sayede daha çok bilgi sahibi olma fırsatı yakalıyor. Bunun yanında yönetmenlerle söyleşilerle bilgi aktarımını sağlanmış oluyor."

Uluslararası Kurmaca, Ulusal Kurmaca, Belgesel, Deneysel ve Animasyon kategorilerinin yer aldığı 5 dalda yarışma yapılacağını, burada da yaklaşık 32 finalist filmin yer aldığını dile getiren Saygı, "Bunların hepsinin yönetmenleri, oyuncuları aramızda olacak. Hem söyleşi gerçekleştirecekler hem de güzel bir rekabet içinde olacaklar." dedi.

Saygı, festivalde herhangi bir para ödülü bulunmadığını, altın kedi ödülü verdiklerini, Türkiye'nin iyi festivalleri arasında yer aldıklarını kaydetti. (AA)

 
Çevre Mühendisleri Odası Ayakkabıcılar Sitesi'ndeki atıklar için uyardı
 
Urla'da tarım ve kalkınma zirvesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in 10 yaşındaki müzik dehası!
İtalya'da 2 yıl önce yapılan uluslararası müzik yarışması Don Matteo Calucci'de ...
Bayraklı'da Kısa Film Festivali rüzgarı!
İzmirli sinemaseverlerin sabırsızlıkla beklediği İzmir Kısa Film Festivali’ne ...
Ücretsiz felsefe seminerleri yola çıkıyor
Türkiye’nin önde gelen felsefecileri İzmir’de buluşuyor. İzmir Büyükşehir ...
 
Çiğli'de şiirin ve müziğin gecesi!
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen sanat gecesinde Çiğlili vatandaşlar ...
'Mutluluk Virisü' Bornova Kitap Günleri'nde
Ünlü oyuncu, yazar ve kişisel gelişimci Hale Caneroğlu, 'Mutluluk Virüsü, ...
Bornovalı çocuklardan Cumhuriyet resitali!
Bornova Belediyesi ile Cevdet İnci Eğitim Vakfı işbirliğinde kurulan İnci ...
 
İzmir'in kültür-sanat rehberi: Yeni haftada nerede/hangi etkinlik var?
Kentte yeni haftada da sanatseverler için geniş bir yelpaze açılacak.
İzmirli piyano dehası Carnegie Hall'da çalacak!
Anaokulundayken müziğe yeteneği keşfedilen, 9 yaşında konservatuvar öğrencisi ...
İzmir'de Volkan Konak rüzgarı
İzmir Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda sevenleriyle bir araya gelen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri