POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
10 Haziran 2023 Cumartesi - 12:58

İzmir'de 'Ateş' mucizesi: Yeniden ayağa kalktı

Ordu'da bir hayvanın sokması sonucunda zehirlenerek felç kalıp, bacaklarını ve başını hareket ettiremeyen 'Rottweiler' cinsi Ateş isimli köpek, İzmir'deki bir klinikte yapılan su altında fizik tedavi yöntemiyle yeniden ayağa kalktı. Tedaviden önce köpeği Ateş'in bedeninin bir heykel gibi olduğunu anlatan Zehra Kiper (56), “Onu sedyede ve kucağımızda taşıyorduk. Elimle besliyor, bez takıyordum. Şimdi koşuyor. Bir mucize gerçekleşti" dedi.

İzmir de  Ateş  mucizesi: Yeniden ayağa kalktı

İzmir'de ve zaman zaman Ordu'da yaşayan ev kadını Zehra Kiper'in, barınaktan sahiplendiği 8 yaşındaki 'Rottweiler' cinsi köpeği Ateş, geçen yıl ekim ayında, açık arazide bir hayvanın sokması sonucu zehirlenerek felç geçirdi. Bacakları ve başını hareket ettiremeyen Ateş’i sahipib Kiper, kucağında taşıyıp, elleriyle beslemeye başladı. Ordu'da başvurduğu veteriner klinikleri, Ateş'in tedavi edilemeyeceğini, uyutulması gerektiğini söylemesi üzerine Kiper, çareyi İzmir'de aradı. İzmir'in Bornova ilçesinde bir klinikte sualtı fizik tedavi yönteminin denendiğini öğrenen Kiper, bankadan kredi çekerek köpeğinin tedavisini başlattı. 2,5 ay boyunca tedavi gören köpek, kısa sürede kaslarını yeniden kullanmaya başladı. Önce ilk adımlarını atan, şimdi ise koşmaya başlayan köpek, tedavisine katılan tüm ekibi gözyaşları içinde bıraktı.

'HEYKEL GİBİYDİ'

Köpeğini barınaktan sahiplendiğini anlatan Zehra Kiper, "Ateş, yıllardır bizimle. Bir hayvan sokması sonucu zehirlenip, felç oldu. Bedeni heykel gibiydi. Vücudunda hiçbir hareket yoktu. Bir süre Ordu'da tedavi gördü fakat iyileşemedi. Çok yaşlı olduğu için iyileşemeyeceğini ve uyutulması gerektiğini söylediler. İster iki ayaklı, ister dört ayaklı olsun hiçbir canlının yaşam hakkının elinden alınamayacağını söyleyip, uyutulmasını kabul etmedim. Yaşadığı sürece ona sevgiyle bakma kararı aldım. Daha sonra bir gün sosyal medyada İzmir'deki veteriner kliniğini gördüm" dedi.

'GÖRDÜNÜZ MÜ? DİYEREK ÇIĞLIK ATTIM'

Ordu'dan bir araç kiraladığını ve Ateş ile İzmir'e geldiğini anlatan Kiper, daha sonra yaşananları ise şöyle aktardı:

"Sağ olsunlar tüm aile kendi çocukları gibi canla, başla ilgilendi. Emekli maaşımla gittim, bankadan kredi çektim. Borca girdim. Hep birlikte savaştık ve başardık. Ateş hiç kımıldayamıyordu. Onu sedyede ve kucaklarında taşıdılar. Biz birbirimize büyük bir sevgiyle bağlıyız. O sevgiyi hissettiği için tedaviye çok kısa sürede karşılık verdi. İki ay içinde adım atmaya başladı. Şimdi koşuyor. Mucize gerçekleşti. İlk adımını attığında hem ağladım hem de 'Gördünüz mü?' diyerek çığlık attım. Tedavinin başlangıcından sonuna hep sevinç gözyaşları döktüm. Umudumu hiç kaybetmedim" diye konuştu.

'SUYUN KALDIRMA KUVVETİNDEN YARARLANDIK'

Ateş'i tedavi eden veteriner hekimlerden Deniz Bakal, "Ateş buraya geldiği ilk andan itibaren her seansında muayeneleri yapılarak ona uygun program belirlendi. İlk geldiğinde hiç yerinden kalkamıyordu. Kaslarında erime vardı. Sinir hattı boyunca lazer uygulaması gerçekleştirdik ve bir an önce onu ayağa kaldırmaya çalıştık. Bu süreçte engelli yürüme alanlarından ve pilates toplarından faydalandık. Ateş'i havuz içerisine koyarak suyun kaldırma kuvvetinin etkisiyle hareketleri daha rahat uygulamasını sağladık. Hastalar normalde karada yapamayacakları hareketleri havuzda daha rahat bir şekilde yapabiliyorlar. Nörolojik bozuklukları olan, dengede duramayacak hastaları havuz destekliyor. Suda dengelerini daha rahat kurabiliyorlar. Suyun da harekete karşı bir direnci var. Bu da onların kaslarının kuvvetlenmesini sağlıyor. İlk yürüdüğü anda şok olduk. Biz de bu kadar kısa sürede beklemiyorduk. Yolumuz çok uzun diye görüyorduk. Gerek annesinin inancı, gerek ekip olarak çabamız ve Ateş'in çalışkanlığıyla bu çok kısa sürede oldu. Herkes Ateş'in videolarını gözyaşları içinde izledi. Hiç hareket edemeyen bir canlıya o hareketi kazandırmak çok önemli bir duygu" ifadelerini kullandı.

'AĞLAMAYAN KİMSE OLMAMIŞTIR'

Veteriner hekim Burak Kaplan ise "Ateş bize geldiğinde tamamen felçliydi. Sadece gözleriyle takip ediyordu. Annesi onu önüne mama koyarak besliyordu çünkü hiçbir şekilde mobilizasyonu yoktu. Daha önce tedavi gördüğü kliniklerde umut olmadığı yönünde yorum almış. Tedavisi bitirilmiş. Zehra hanım bize geldiğinde Ateş'in nörolojik muayenesi sonucunda aslında yürüyebileceğine kanaat getirdik. Durum her ne kadar ağır da olsa belli medikal tedavi uygulamalarıyla Ateş'in iyileşebileceğini, yürüyebileceğini öngördük. İlk etapta çok hızlı yürümesini, koşmasını ön göremiyorduk. Kendi ihtiyaçlarını giderebilecek pozisyona gelmesi, yatak yaralarının kapanması ilk beklentimizdi. Fizik tedavi ekibimizle beraber karar verip Ateş'i tedaviye aldık. 2,5 aylık bir tedavi geçirdi. Beklediğimizden çok daha güzel reaksiyon aldık. Ateş 2,5 ayda ayağa kalktı. Ateş'in yürüdüğü ilk anda herhalde ağlamayan, gözleri dolmayan kimse olmamıştır" dedi. (DHA)

 
Çeşme'de otel ve sezonluk konutlara talep arttı: İşte fiyatlar!
 
İzmir merkezli operasyon: Göçmen kaçakçılarına darbe
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de otel ve sezonluk konutlara talep arttı: İşte fiyatlar!
İzmir'in gözde turistik ilçesi Çeşme'de yaz sezonunun başlamasıyla birlikte ...
İzmir sularında bitmeyen dram
İzmir'in Dikili ilçesi açıklarındaki botta 13 düzensiz göçmen yakalandı.
MKE Fabrikası'nda patlama: 5 işçi şehit oldu
Ankara'da Makine ve Kimya Endüstrisi'ne (MKE) ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda ...
 
Türkiye’nin ilk uzay yolcuları İzmir'de deney eğitimi aldı
Türkiye Cumhuriyetin 100. Yılında gerçekleştirilecek "Türk Uzay Yolcusu ...
Eski eşini boğarak öldürmüştü! İşte caninin cezası!
İzmir'in Bornova ilçesinde, çocuklarını görmek için Konya'dan gelen eski ...
Buca'da uyuşturucuya 1 tutuklama
Buca ilçesinde, uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonda ...
 
Mucize kurtuluş: 4 çocuk 40 gün sonra bulundu
Kolombiya'da, 1 Mayıs'ta içindeki 7 kişiyle kaybolan ve 17 Mayıs'ta enkazı ...
İzmir'de korkunç kaza, korkunç son: Beton mikseri metro şantiyesine uçtu!
Balçova ilçesinde, kontrolden çıkan beton mikserinin demir bariyerleri ...
Remziye Tüysüz cinayetinde karar açıklandı!
İzmir'de çocuklarını görmek için evine gelen astım hastası eski karısını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri