POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
16 Ekim 2019 Çarşamba - 18:58

İzmir'de 'Barış Pınarı' tartışması... AK Parti'den tepki, Soyer'den yanıt!

Kültürpark Üretici Pazarı’nın açılışında konuşan ve Barış Pınarı Harekatı’na da yönelik mesajlar veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sözlerine AK Parti'den sert tepki geldi. Soyer, mecliste sözlerine açıklık getirdi.

İzmir de  Barış Pınarı  tartışması... AK Parti den tepki, Soyer den yanıt!

GERÇEKİZMİR - Kültürpark Üretici Pazarı’nın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hükümet tarafından Suriye’nin kuzeyinde yürütülen Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin de mesaj verdi. Soyer, “Bugün 8. gününde olduğumuz ve sınırlarımızda devam etmekte olan, hepimizi huzursuz, mutsuz ve karamsarlığa sürükleyen bu savaşın bir an önce bitmesini, askerlerimizin ayağına taş değmeden evlerine dönmelerini diliyorum” dedi.

Soyer’in Barış Pınarı Harekatı’na yönelik sözlerine AK Parti İzmir Milletvekili ve MKYK Üyesi Mahmut Atilla Kaya ve AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den sert tepki geldi. Meclis toplantısında da AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal da Soyer'e tepki gösterdi.

Soyer, meclis toplantısında sözlerine açıklık getirdi, eleştirilere yanıt vrdi.

KAYA:HAL VE TAVIR YARALADI
Kaya sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tunç Soyer şunu çok iyi bilmelidir ki, savaş iki egemen devlet arasında, iki ordu arasında olur. Ortada savaş falan yoktur. Kahraman Türk Ordusu'nun, katil sürüleriyle, alçak teröristlerle amansız bir mücadelesi vardır.

Uluslararası sözleşmeden kaynaklı, uluslararası hukuk çerçevesinde sürdürülen Barış Pınarı Harekatı, teröristlerden başka hiç kimseyi huzursuz etmez, mutsuzluğa ve karamsarlığa sürüklemez. Türkiye kenetlendi, herkes Mehmetçiğin yanında, aziz milletimizde zerre karamsarlık yok.

Futbolcularımız asker selamı veriyor, milli başarılarımız kahraman ordumuza atfediliyor. Hal böyleyken Sn. Tunç Soyer'in karamsarlığı şaşkınlık verici, mutsuzluğunun ve huzursuzluğunun sebebi gerçekten merak ediliyor.

Türkiye asker selamı veriyor, Sn. Soyer karalar bağlıyor. Bu olmamıştır, bu hal ve tavır milli vicdanları yaralamıştır. Sn. Soyer'in acilen bu konuda bir düzeltme açıklaması yapma zaruriyeti vardır. Türkiye asker selamı veriyor, Sn. Soyer karalar bağlıyor. Bu olmamıştır, bu hal ve tavır milli vicdanları yaralamıştır. Sn. Soyer'in acilen bu konuda bir düzeltme açıklaması yapma zaruriyeti vardır."

SÜREKLİ: TERÖR SEVİCİLİĞİ DEVAM ETTİKÇE...
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu fadeleri kullandı:

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Soyer bugün talihsiz ve içler acısı bir açıklamanın daha altına imza atmıştır! Terörün kanlı yüzünü, yarattığı infiali kabullenmeyen; her fırsatta teröristlere, bölücülere yardım ve yataklık edenlerden taraf olan bu bakış açısının ''terörle mücadelenin" yanında olması da beklenemezdi zaten!

Sözünü ettiği 'huzursuzluk ve karamsarlık' ancak kendilerinin bu terör seviciliği devam ettikçe varlık gösterecektir.

Suriye'nin kuzeyinde verdiğimiz mücadele her türlü yasal zemin ve haklı koşula dayanan bir mücadeledir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlık, bütünlük ve huzur mücadelesidir. Bir savaş değildir!

Kendisini; Mehmetçiğimizin kahramanlık destanı yazdığı, vatanımıza kalkan olduğu, milletimizin kenetlenerek arkasında durduğu bu haklı davaya gölge düşürmemeye davet ediyorum. durduğu bu haklı davaya gölge düşürmemeye davet ediyorum."

MECLİS'TE HIZAL GÜNDEME GETiRDİ
AK Parti Grup Başkan Vekili Hızal, meclis toplantısında Soyer'in sözlerini gündeme getirdi. Hızal “Açılışta savaş ibaresini kullanmanız bizi üzmüştür. Bizi asıl karamsarlığa sürükleyen oradaki terör örgütleridir. Sizin de bir karamsarlık içerisinde olmanız bizi çok üzer. Bu açıklamalar yapılırken çok daha dikkat edilmeli. Orada şanlı askerlerimiz terör örgütüne karşı bir harekat uygulamıştır” dedi. Hızal’a yanıt veren Soyer ise, “Biz bugün tarım bayramı yaptık. Bayram yaparken 1 saat önce gelen şehit haberlerini duymak bizi çok üzdü. Ben olayı sizinle aynı şekilde değerlendirmek zorunda değilim. Benim yüreğim sızladı. Eminim sizin de benim kadar yüreğiniz sızlıyordur” ifadelerini kullandı. 

SOYER: BENİM YÜREĞİM SIZLADI!
Soyer, Büyükşehir Meclisi'nde o sözlerine açıklık getirdi. Başkan Soyer mecliste yaptığı konuşmada, "Biz bugün tarım bayramı yaptık. Bayram yaparken 1 saat önce gelen şehit haberlerini duymak bizi çok üzdü. Ben olayı sizinle aynı şekilde değerlendirmek zorunda değilim. Benim yüreğim sızladı. Eminim sizin de benim kadar yüreğiniz sızlıyordur” ifadelerini kullandı. 

 
Karşıyaka'ya özel 'susmayan forma'
 
Göztepe ile Türkerler’den dev işbirliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çankaya Köşkü'nde Barış Pınarı çalıştayı
Barış Pınarı Harekatı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Başkanvekili ...
"Yaptırımlara gerekli cevabı vereceğiz"
Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin TBMM'yi bilgilendiren Dışişleri Bakanı ...
Erdoğan: Güvenli bölgeden çıksınlar, harekat biter
Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde ...
 
Akşener'in Muş ziyaretinde 'Soyer'e selam' pankartı!
İYİ Parti Genel Başkanı'nın Muş temasları sırasında partililerden İzmir ...
CHP'de 'yerel yönetim birimi' hamlesi: İzmir'den eski başkan da görev alacak!
CHP Genel Merkezi, bünyesindeki belediyeleri denetlemek, belediyelerin ...
Ankara'dan Avrupa ülkelerine PKK uyarısı
Dışişleri Bakanlığı, PKK'nın şiddet içeren eylemlerinin Avrupa ülkelerinde ...
 
Erdoğan'dan kritik harekat mesajları!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PYD/YPG hızla mevzi kaybediyor. 'Harekatı durdurun' ...
Yargı reformu paketinde 7 madde daha kabul edildi
Yargı reformu paketi teklifinin 7 maddesi daha kabul edildi. Haber verme ...
İzmir'de İYİ Partili Başkana taşlı-sopalı saldırı!
İYİ Parti Buca İlçe Başkanı Gamze Bilgen Torun parti ilçe binası önünde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri