POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
22 Mayıs 2020 Cuma - 11:07

İzmir'de 'Çav Bella' soruşturmasında Özdemir hakkında tutuklama kararı!

İzmir'de, merkezi sistemin frekansına girilerek camiden korsan müzik yayını yapılan anları sosyal medya hesabında paylaşınca gözaltına alınan CHP eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, 'dini değerleri aşağılama' suçundan sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Savcılık tarafından yürütülen soruşturmada tutuklanan CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir cezaevine gönderilirken CHP İstanbul eski Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş’a konuştu.

İzmir de  Çav Bella  soruşturmasında Özdemir hakkında tutuklama kararı!

GERÇEKİZMİR - İzmir’de merkezi sistemin frekansına girilip camiden korsan müzik yayını yapılan anları sosyal medya hesabında paylaşınca gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen CHP eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir 'dini değerleri aşağılama' suçundan sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Özdemir'in ifadesinde "İzmirlileri zan altında bırakan videolar gördüğü için buna sebep olanların kim olduğunun ortaya çıkarılmasına dikkati çekmek amacıyla paylaşımları yaptığını" söylediği ileri sürüldü.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Savcılık tarafından yürütülen soruşturmada tutuklanan CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir cezaevine gönderilirken duygularını CHP İstanbul eski Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş’a anlattı.

Yarkadaş, Banu Özdemir ile konuştuğunu söylerken kendisine söylediklerini de paylaştı. Özdemir’in karar sonrası açıklaması şöyle:

"O görüntüler, çeşitli internet sitelerinde yayınlandı. Ben de görüntüleri o sitelerden tam iki saat sonra indirdim ve paylaştım. Paylaşımlarımda bir hakaret, küfür, aşağılama yok. Ben inançlı bir insanım. Bunu zaten yapmam. Ancak ne yazık ki benim paylaşımlarım sonrası bir grup trol önce beni hedef gösterdi. Ardından hesabımı ele geçirmeye çalıştılar. Sabaha kadar bununla uğraştım. Sabah saatlerinde ise emniyetten arandım ve ifadeye davet edildim. Avukatım Süleyman Karadağ ile polise geldik ve ifade verdik. İfademizi tamamladıktan sonra, görevli polisler gözaltı işlemi uygulayacaklarını söyledi. Savcılık bu yönde talimat vermiş. Ve kendi ayağımla geldiğim karakolda gözaltına alındım. Geceyi de nezarette geçirdim. Polisler gayet nazik ve kibardı. Bir sorun yaşamadım. Zaten onlar da durumun saçmalığının farkındaydı.

Cuma sabahı ise polis, avukatımın evine giderek, ona emanet ettiğim telefonumu almış. Telefonum incelenmiş. Polisin raporuna göre, camiden çalınan Çav Bella marşını, ifademde de anlattığım üzere, haber sitelerinde yayınlanmasından tam iki saat sonra indirdiğim yazıyor. Polis, görüntüleri hangi sitelerden saat kaçta aldığımı da raporlanmış. Orada da görüldüğü üzere, ben iki saat sonra paylaştım.

Ancak ne yazık ki; savcı bunları dikkate almadı. Üstelik, adliyeye getirildikten sonra ifademe başvurmayacağını söyledi. Ardından da ifademi bile almadan tutuklamaya sevk etti. Tutuklamaya sevk edildiğimi de medyadan öğrendim. Hakim karşısına çıktım. Tüm bunları anlattım. Trollerin hedef göstermesi yüzünden gözaltına alındığımı, bir suç işlemediğimi, sevk maddesi olan TCK 216'daki kıstasların hiç birinin oluşmadığını ifade ettim.

Hakim 'Bu paylaşımı yaptığında tepki alacağını düşünmedin mi?' diye sordu. Ortada bir suçun olmadığını, tepki gösterenlerin trolller olduğunu bir daha söyledim. Hakim, bana tepki twiti yazan bir kişiyi ismini vererek sordu.Tanıyıp tanımadığımı, trol olup olmadığını  sordu. Tanımadığımı söyledim. Avukatım Süleyman da gerekli savunmayı yaptı. Hakim 10 dakika ara verdi. Ardından ise "Toplumda oluşan tepki"yi gerekçe göstererek tutuklanmama karar verdi. Ailemle görüşmeme izin de verdi. Hukuksuz bir karardır”

 
İzmir’de altyapı çalışmaları bayram sonrası yeniden başlayacak
 
Gaziemir'de can dostlara mama desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayram öncesi kuruyemiş satışlarında artış
İzmir'de 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı Ramazan Bayramı ...
Tunceli'de 4,3 büyüklüğünde deprem
AFAD'ın duyurusuna göre saat 06.21'deki deprem yaklaşık 12 kilometre derinlikte meydana geldi.
Selda Bağcan'dan İzmir'deki çirkin olaya tepki!
Ünlü sanatçı Selda Bağcan, İzmir'de kendisine ait olan 'Yuh yuh' şarkısının ...
 
'Camiden müzik yayını' sonrası İzmir Müftülüğü'nden 'merkezi ezan sistemi' kararı!
İzmir Müftülüğü cami hoparlörlerinden müzik yayını sonrası 'merkezi ezan ...
Savcılık duyurdu: CHP'li Özdemir gözaltına alındı
Müftülüğün merkezi ses sistemini sabote ederek kentte bazı camilerin hoparlörlerinden ...
Asılsız ve provokatif paylaşım yapan 510 kişi yakalandı
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamda, "sosyal medyada son 65 günde, ...
 
Gaziemir'de belediyeye tekstil pazarı çağrısı
İzmir Pazarcılar Derneği Başkanı Faysal Acar, Gaziemir ilçesinde cuma ...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 'Camide müzik yayını' tepkisi!
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "İzmir Müftülüğümüzün ses sistemine ...
İl Müftüsü açıkladı: İzmir'de camilerden müzik yayını nasıl yapıldı?
İzmir'de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce camilerin merkezi sistemine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri