POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Emniyet ve MİT'ten DHKP-C operasyonu
Emniyet ve MİT'ten DHKP-C operasyonu
Olay anını görüntüledi: Yolcu otobüsünde taciz!
Olay anını görüntüledi: Yolcu otobüsünde taciz!
Devler Ligi'nde yarı final eşleşmeleri belli oldu!
Devler Ligi'nde yarı final eşleşmeleri belli oldu!
Taksici cinayeti: 5 yerinden bıçaklayıp yol kenarına attı!
Taksici cinayeti: 5 yerinden bıçaklayıp yol kenarına attı!
27 Nisan 2023 Perşembe - 13:25

İzmir'de Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri

İzmir'de gençler ile kamu kurum ve kuruluşlarını buluşturan 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' başladı. Tanıtım günlerine gelip, stantları gezen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Evren Başar, "İletişim Başkanlığı olarak, devletimizin gençlerimize yönelik imkan tanıdığı, destek, hibe, fon, burs, kredi gibi teşvik unsurlarını kendilerine yüz yüze anlatmak üzere buradayız" dedi.

İzmir de Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nca, millet ve devlet arasındaki iletişimi güçlendirmek ve gençlere sunulan kamu hizmetlerini anlatmak için düzenlenen 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri', İzmir'de başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan tanıtım günlerinde; öğrenciler ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri bir araya geldi. Bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığı ofisleri ve bağlı kuruluşların katılım gösterdiği tanıtım günlerinde; stantlarda tanıtımlar yapıldı. Burs, hibe, fon, kredi gibi maddi destekler, staj programları, uluslararası alandaki projeler hakkında bilgi verildi. İzmir'de yarın sonra erecek tanıtım günleri, 4-5 Mayıs'ta ise Denizli'de düzenlenecek.

'1 MİLYONUN ÜZERİNDE GENCİMİZ İLE TEMAS KURMUŞ OLACAĞIZ'

Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri'ne gelip, stantları dolaşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Evren Başar, "Bugün 16'ncı lokasyonumuz olan İzmir'deyiz. İzmir'de gençlerimiz ile olmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum. İletişim Başkanlığı olarak, devletimizin gençlerimize yönelik imkan tanıdığı, destek, hibe, fon, burs, kredi gibi teşvik unsurlarını kendilerine yüz yüze anlatmak üzere buradayız. Bu sayede gençlerimiz de kariyer ve geleceklerini planlarken; devletimizin imkanları ile neler yapabilecekleri hususunda bir farkındalık yaratmaya amaçlıyoruz. Burada; Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na, TÜBİTAK'tan KOSGEB'e devletimizin 40'a yakın kamu kurum ve kuruluşun uzman ekipleri ile gençlerimizi beklemektedir. Haftaya da Denizli'de olacağız. İzmir'de ve çevre illerde yaşayan gençlerimizi buraya davet etmek istiyorum. Bütün gittiğimiz yerlerde gençlerimizin yoğun bir teveccühü ile karşılaştık. Herhalde Denizli ile 1 milyonun üzerinde gencimizle temas kurmuş olacağız" dedi.

YERLİ OTOMOBİL TOGG DA SERGİLENDİ

Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg da tanım günlerinde sergilendi. Togg'u dikkate inceleyen ziyaretçiler, teknik özellikleri hakkında bilgi aldı. Halide Edip Adıvar Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Berkay Kara, "Togg'un tasarımı çok güzel. Kaliteli bir otomobile benziyor. Çok beğendim. 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri'nde eğleniyoruz. Üniversitede güzel bir bölüm istiyorum. Mühendislik olabilir. Makine mühendisliği ile ilgili yerler var; görme fırsatım oldu" dedi.

'BENİM İÇİN EN İLGİ ÇEKİCİ YER; CİMER OLDU'

Halide Edip Adıvar Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Halit Yüksel de "Burada ülkemizin birçok kuruluşu var. Tüm stantları dolaştık. Oyunlar var; oynayıp, hediye kazandık. Zevkli ve eğlenceli bir yer; geldiğim için memnunum. Benim için en ilgi çekici yer; Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) standı oldu. İletişim Başkanlığı standı da ilgimi çekti" diye konuştu. Halide Edip Adıvar Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Sude Kırhan ise "Burada çok güzel bir çalışma var. Arkadaşlarımız ile ebru sanatı yaptık. Gezdik, gördük. Önemli kuruluşlar var. Gelecek kariyerimde, planlarımda burası güzel bir etki bıraktı" dedi. (DHA)

 
Dervişoğlu: Her sandığın başında olacağız!
 
İzmir’de sürdürülebilir geleceğin rotası oluşturuluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması’nda kazananlar belli oldu
Marble İzmir - 28. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı kapsamında ...
İZTO Başkanı Özgener'den seçim sonrası ekonomi adımları için öneriler!
Ticaret Odası (İZTO) nisan ayı olağan meclis toplantısında konuşan İZTO ...
Piyasalarda son durum: Dolar ve Euro ne kadar?
TL günlük sınırlı değer kaybını sürdürürken, piyasalarda Merkez Bankası'nın ...
 
Dev fuar kapılarını açtı, dünyanın taşı İzmir'e taşındı!
Doğal taş sektörünün en büyük küresel buluşması Marble İzmir-Uluslararası ...
SOCAR'dan 15 yılda 18 milyar dolar yatırım
Türkiye'deki yatırımlarına 2008 yılında başlayan SOCAR Türkiye'nin, bugüne ...
Binance 1,3 milyar dolarlık anlaşmayı iptal etti
Kripto para borsası Binance'in ABD'deki alt şirketi Binance.US, Voyager ...
 
İzmir'in yeni trafiğe kayıtlı araç sayısı belli oldu
TÜİK verilerine göre, 2023 Mart ayı sonu itibarıyla İzmir'de trafiğe kayıtlı ...
Kuraklık zeytinyağı fiyatlarını vurdu!
İspanya'da kuraklık nedeniyle zeytinyağı fiyatları yüzde 60 arttı. Bu ...
Fahiş kira artışına hapis cezası geliyor!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kirada yüzde 25 artış sınırı süresinin uzatılacağını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri