POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
15 Mayıs 2018 Salı - 14:33

İzmir'de 'Millet İttifakı' masası: 4 il başkanından 'seçim' zirvesi

Millet İttifakı içinde yer alan 4 partinin İzmir il başkanları bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantında propaganda süreci ve seçim güvenliği masaya yatırılırken açıklama İYİ Parti İl Başkanı Koray Ükünç'ten geldi. Ükünç süreci sağlıklı yürütmek için 4 partiden birer koordinatör belirleneceğini açıkladı.

İzmir de  Millet İttifakı  masası: 4 il başkanından  seçim  zirvesi

GERÇEKİZMİR - Türkiye 24 Haziran'daki erken seçime kilitlenirken, İzmir'de önemli bir zirve gerçekleşiyor. 

Seçime 'Millet İttifakı' çatısı altında girecek 4 partinin il başkanı Kordon Otel'de bir araya geldi.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç'ün davetiyle gerçekleşen buluşma Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekili adayı olmak için partisinden istifa eden Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Erduran, milletvekili adayı olmak için partisinden istifa eden Demokrat Partili Metin Dökmeciler ve yerine vekalet eden İl Başkanı Ahmet Necim Turbil'i bir araya getirdi. Toplantıya İYİ Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Atila Certel ile CHP İl Sekreteri Birgül Değirmenci de katıldı. 

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda propaganda süreci, seçim ve sandık güvenliği konuları masaya yatırıldı.

SÜRECİ 4 KOORDİNATÖR YÜRÜTECEK 
Toplantı sonunda açıklama buluşmayı organize eden İYİ Parti İl Başkanı Ükünç'ten geldi. Ükünç sürecin sağlıklı işlemesi adına dört partiyi temsilen birer koordinatör belirleneceğini bildirdi. İYİ Parti İl Başkanı şunları söyledi: Seçim ve sandık güvenliğiyle ilgili ne yapabiliriz masaya yatırdık. Tüm il başkanlarımız önemli önerileri oldu. İl başkanları olarak yoğunluk nedeniyle sık bir araya gelemeyebiliriz. Bu nedenle sürecin sağlıklı işlemesi adına dört partiyi temsilen birer koordinatör belirlenecek. Dört koordinatör süreci bir araya gelerek götürecek. Dörtlü ittifakın verimli hale gelmesi adına ittifakı tabana yansıtmak istiyoruz. Sandıkların ve oyların korunması adına birlikte hareket edeceğiz. Bir oyun bile çalınmaması için her şeyi yapacağız. Bazı ilçelerde Saadet Parti ve Demokrat Parti’ye kat görevlisi veya avukat katkımız olacak...

'ORTAK MÜCADELE VERECEĞİZ'
CHP İl Başkanı Deniz Yücel ise, 4 siyasi partinin başkanları olarak önerileri paylaştıklarını açıkladı. Ortak mücadele vereceklerini kaydeden Yücel, şunları söyledi: "Genel başkanlarımızın aldıkları ittifak kararının tabana, örgütlere yansıması gerekiyor. Bizim mücadelemiz, demokrasi mücadelesidir. Hukuk kurullarıyla seçim gerçekleşmesi, halkın iradesinin sandığa yansıması için gerekli önlemler alınacaktır. Partiler gerekli desteği birbirine verecektir. Bu konuda iletişimi ve alınan kararları daha hızlı hayata geçirmek için her bir partiden koordinatör atanmasını kararlaştırdık. Koordinatör arkadaşlarımızın da isimlerini zamanı geldiğinde paylaşırız."

SP İl Başkanvekili Mustafa Erduran da seçim iş güvenliği birliği anlamında güzel bir toplantı yaptıklarını kaydetti. Yapılan her seçimden sonra toplumun kafasında soru işaretleri oluştuğunu ifade eden Erduran, "Acaba sandığa attığımız oylar, milli irademiz sandığa yansıdı mı, yoksa oylarımız çalındı mı? Bu anlamda tedirginlik vardı. 4 partinin bir araya gelmesi ve sonuca vardırmasıyla mutlaka halkımızın kafasında yer edinen düşünceleri de bertaraf etmiş olacağız. Yaptığımız toplantı, şu anlama gelmesin; 4 siyasi parti bir araya geldi, işbirliği yaptı. Sadece 4 siyasi partinin haklarını koruma anlamında değil, seçime giren her partinin bir oyu dahi olsa, onları da koruma anlamında burada çok güzel kararlar alındı. Koordinatör sorumlular atandı. Buradaki gelişmeyi 81 il başkanımıza da bildirip, karar aldırabilirsek hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Demokrat Parti İl Başkan Vekili Ahmet Nedim Turbil ise bu seçimlerin Türkiye için çok önemli olduğunu belirtti. 24 Haziran’ın Türkiye’nin geleceği için dönüm noktası olduğunu söyleyen Turbil, "Oyların, seçim ve sandık güvenliğinin sağlanması için bir araya geldik. 4 parti ve başkanlar olarak konsensüs gerçekleştirdik. Seçim sorumluları koordinasyon merkezleri olacaktır. İzmir demokrasinin başkentidir, demokrasinin meşalesi buradan yanar. Bunu Türkiye’ye yaymak istiyoruz. Oylar sayıldıktan sonra 'hata mı var' ikilemi ortadan kalksın diye il başkanları olarak kararlar aldık" dedi.
 

 
TOBB'da İzmir bombası: Yorgancılar gitti, Özgener geldi!
 
Kılıçdaroğlu kürsüye Filistin atkısıyla çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"İsrail'i lanetliyoruz, Amerikan yönetimini kınıyoruz"
Başbakan Yıldırım, "Barışçı bir gösteri yapan mazlum ve masum Filistin ...
CHP İl Başkanı'ndan mezun olduğu lisede İzmir Marşı krizine sert tepki!
Atatürk Lisesi'nde yaşanan İzmir Marşı krizinde bir tepki de CHP İl Başkanı ...
Kocaoğlu'ndan kritik Ankara mesaisi: 'Lider'le zirve, masada liste!
Aday listelerine yönelik tavrı merak konusu olan Başkan Kocaoğlu hamlesini ...
 
İzmir'in köklü lisesinde yaşanan İzmir Marşı krizi Meclis'e taşındı!
İzmir Atatürk Lisesi’nin mezuniyet töreni esnasında öğrencilerin İzmir ...
CHP'li Engin'den STK çıkarması: Karşıyaka temennisi, tek vücut vurgusu!
CHP’den vekil olmak için yola çıkan İl Eski Başkanı Engin, ilçesi Karşıyaka’da ...
İYİ Parti İzmir'de 'Halaçoğlu' sancısı!
İYİ Parti İzmir’de aday adayları belli oldu. Uzun yıllar MHP çatısı altında ...
 
CHP İzmir Milletvekili Bayır Gerçekizmir'e konuştu... 'İnce' yorum: Örneği yok!
CHP İzmir Milletvekili Bayır, Gerçekizmir’de konuştu. Bayır, 15 vekil ...
Erdoğan Blomberg'e konuştu: Çarpıcı 'ABD' mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'de Bloomberg televizyonuna konuştu. Erdoğan, ...
3 gün süreyle ulusal yas ilan edildi
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Kudüs'te yaşanan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri