POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
6 Ekim 2018 Cumartesi - 14:41

İzmir'de UNESCO kentleri bir kez daha pedallarla birleşecek

UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu 2018 Selçuk’ta başladı. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen organizasyonun başlangıcına ev sahipliği yapan UNESCO Kenti Selçuk, 300’den fazla bisikletçiyi İstasyon Meydanı’nda yer alan su kemerlerinin gölgesinde buluşturdu. Selçuk’tan start alan bisikletçiler bu akşam Karşıyaka’da konakladıktan sonra 7 Ekim Pazar günü Bergama Kızıl Avlu’ya kadar pedal çevirecekler.

İzmir de UNESCO kentleri bir kez daha pedallarla birleşecek

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen ve İzmir’in UNESCO dünya mirası etiketine sahip iki ilçesini pedallarla birbirine bağlamayı amaçlayan UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu organizasyonu için İstasyon Meydanı’nda düzenlenen başlangıç töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.Organizasyon sorumlusu Fatih Ertürkmen’in sunuculuğunu yaptığı törene Selçuk Kaymakamı Ekrem inci, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Selçuk Gençlik Spor İlçe Müdürü Hüseyin Kılınç, Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener ve Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Ömer Eşit katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Ege Orman Vakfı Başkanı Metin Gençoğlu; “Bu organizasyonun içinde bulunmaktan çok mutluyuz. Geçen yıl Tire’de İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile tesis ettiğimiz ağaçlandırma sahasında fidanlarımız yeşerdi. Bu sene de Kınık Ağaçlandırma Sahası’nda bisikletçilerimizin bağışladığı fidanlar yeşerecek. Katkılarınız için çok teşekkür ederim” dedi.

Bu bir koruma projesidir

Doğaya ve kültüre katkı sunan organizasyonun son bulacağı Bergama’nın belediye başkanı Mehmet Gönenç UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu ile iki önemli noktaya vurgu yapmak istediklerini belirterek; “Dünyanın evrensel mirası olan, bizim korumamız gereken alanlara dikkat çekmek istiyoruz. UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu bir koruma projesi aslında. Bu alanların korunması ve iyi yönetilmesi gerekiyor. Bir diğer önemli noktada çevreyi, doğayı korumak için bisiklet çok önemli. Dolayısıyla bu iki noktada farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Organizasyona destek veren Selçuk Belediye Başkanımıza, Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediye başkanlarımıza ve organizasyonda emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu mirası korumalıyız

UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu 2018 başlangıç töreninde bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; kültürel bilinç ve çevresel farkındalık oluşturmayı amaçlayan bir organizasyona katkı koymaktan duyduğu mutluluğu belirterek;  “UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş iki güzide ilçemizin müştereken gerçekleştirdiği bir bisiklet organizasyonun başlangıcına ev sahipliği yapmak bizim için onurdur. Bu organizasyon fikrinin babası olarak gördüğüm Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e çok teşekkür ediyorum. Gerçekten dünya kültür mirası liste içerisine girmiş alanların en önemli özelliği bu mirasın gelecek kuşaklara bozulmadan intikal etmesini sağlamaktır. Biz de bu sorumluluğumuzu en iyi şekilde gerçekleştirme dileği içerisindeyiz. Böylesine anlamlı bir organizasyonun bu amacımız için önemli bir rol oynadığını düşünüyorum. Bizlere düşen bu mirası koruyarak gelecek nesillere intikalini sağlamaktır. Bu organizasyona katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol de pedal çevirdi

Başlangıç töreninde son konuşmayı yapan Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci ise; “Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmiş iki güzide ilçemizin arasında yapılan bisiklet turunun hem bu ilçelerimizin tanınması anlamında, hem de sportif etkinlikler anlamında, hem de uluslararası düzeyde kültür miraslarımızın tanıtımı anlamında büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu 2018’e katılan bisikletçiler ve protokol üyeleri hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf çekiminin ardından 300’ü aşkın bisikletçi dünya miraslarını pedallarla birleştirmek için Selçuk’tan hareket etti. Selçuk Kaymakamı Ekrem inci, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu 2018’in başlangıcında Selçuk sokaklarında pedal çevirdi. 

 

 
CHP'li belediye başkanları Ankara'ya çağrıldı
 
İzmir öncülük etti: Görme engelliler için engelsiz etiket
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhuriyet Turnuvası’nda Şampiyon Bornova Belediyespor
Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde yer alan Bornova Belediyespor, yeni sezon ...
Büyükşehir Genel Sekreteri Gökçe Gaziantep’te ‘İzmir Modeli’ni anlattı
Büyükşehir Belediyeleri Genel Sekreterler 2. Tecrübe Paylaşımı toplantısına ...
Bornova’nın arılığı bal ormanına dönüşüyor
Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlara yönelik olarak verdiği arıcılık ...
 
GAZİSEM’in gurur tablosu: Hayallerine kavuştular!
Bu yıl 600 öğrenciye ücretsiz eğitim veren Gaziemir Belediyesi Sosyal ...
Bayraklı’da 15 bin kişilik aşure
Bayraklı Belediyesi Muharrem ayı nedeniyle ilçenin altı farklı noktasında ...
Buca'da dev 2019 bütçesi: En büyük pay yatırıma!
Buca Belediyesi’nin 2019 yılı bütçesi 369 Milyon Lira olarak belirlendi. ...
 
Başkan Selvitopu çocuklarla uçurtma uçurdu
“Dünya Çocuk Günü” etkinlikleri kapsamında Karabağlarlı çocuklar uçurtmalara ...
Başkan Pekdaş ve Vekil Bayır aşure dağıttı
Konak Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla başlatılan aşure ...
KODA sezonu İdil Biret ile açacak
Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) ve Hikmet Şimşek Sanat Merkezi, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri