POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
İsrail'den İran'a misilleme saldırısı!
İsrail'den İran'a misilleme saldırısı!
19 Haziran 2018 Salı - 13:17

İzmir'de 'Yıldırım' mesajlar: Erdoğan dişlerine göre biri değil!

Başbakan Yıldırım'ın İzmir'de katıldığı esnaf buluşması sırasında İzmir Kahveciler Odası Başkanı Kırdı ile arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Ardından Doğu ve Güneydoğu Buluşması'nda konuşan Başbakan, "Amaç Recep Tayyip Erdoğan olmasın, kim olursa olsun. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan dişlerine göre biri değil. Onların işini zorlaştırıyor, bölgedeki planlarını, tezgahlarını bozuyor" dedi.

İzmir de  Yıldırım  mesajlar: Erdoğan dişlerine göre biri değil!

GERÇEKİZMİR - 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine günler kala İzmir mesaisini sürdüren Başbakan Binali Yıldırım AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Esnaf Buluşması'na katıldı. 

Başbakan Yıldırım'ın önemli mesajlar verdiği konuşması sırasında ilginç bir an yaşandı. Dinleyeciler arasında yer alan İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı belediyelerin topladığı katı atık parasından şikayet etti. 



Kırdı, “Belediyeler, 100 metre üstündeki kahvehane, pastahenelerden esnaflardan 230 TL her ay katı atık parası alıyor... Her ay ödüyoruz. Karar almışlar” diye konuştu.

Başbakan'dan bu sözlere çarpıcı bir yanıt geldi. Yıldırım, "Bunun yasal dayanağı yok, bu haraca girer. Dava edin hemen iptal olur. Dava edin, dava açın kardeşim. Biz destek verelim. Kafasına göre para alırsa bu iş nasıl olacak yani? Yani ne yapacağız, ya değiştireceğiz zamanı var. Veyahut da dava edeceğiz. Günü gelince de sen bize niye bunları yaptın? Biz seni bunun için seçtik deme hakkımız da var” dedi.



BAŞBAKAN TOPLANTIDA NE MESAJ VERDİ? 

Yıldırım, Kaya Termal Otel'de düzenlenen Esnaf Buluşması'nda yaptığı konuşmada, esnafın sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu'nun toplantıda illettiği konulara ilişkin çalışmaları önceden başlattıklarını bildirdi. 

BAĞ-KUR borçlanmasına ilişkin talebi değerlendiren Yıldırım, "Reformu tekrar bozmanın anlamı yok. Onun altından kalkamayız. Türkiye'de, 1992-1993'te rahmetli Demirel döneminde sistem bozuldu, krize sürüklendi. Sistemle oynamak Türkiye'ye kaldıramayacağı yük getirebilir." dedi. 

Başbakan Yıldırım, esnafın katı atık ödemeleri konusundaki sorununu da daha önceden ele aldıklarını anımsatarak, "Bu belediyelerin uygulamaları. Bazıları az uyguluyor, bazıları uygulamıyor. Başka kalemlerin üzerine koyuyorlar. Nihai ödediğin paraya bak, katı atık diye yazmıyor, hizmet bedeli diye yazıyor. Cebinden çıkan para değişmiyor. Katı atık bedeli ile ilgili tahdit getirdik. Onu kafasına keyfine göre yapamayacak." ifadesini kullandı. 

Fikri mülkiyetin önemli bir konu olduğunu, konuya ilişkin zaman zaman ifrada kaçmanın söz konusu olduğunu aktaran Yıldırım, şöyle devam etti: "Herkesin emeğinin karşılığı olmalı. Buna karşı çıkmak doğru değil. Bu alışkanlığın toplumda yerleşmesi lazım. Ticaretini yapanların önüne geçmek lazım. 8-10 dernek her biri ayrı telden çalarsa olmaz. Fikri Mülkiyet Kanunu yeni baştan ele alınıyor. Bu ve benzeri konular var. Bunların hiçbiri çözülemeyecek işler değil. Bu işleri bilen çözüm üreten kadrolarla çözülür. Bir tecrübesi olmayan, memlekette en ufak bir izi olmayan, emeği olmayan eseri olmayanla bu iş çözülmez. Onun için istikrar lazım, istikrar için ne lazım durmak yok, yola devam lazım. Bu kadar basit. Yeni baştan 'şunu nasıl, bunu nasıl yapacağız' deyip Türkiye'nin zaman kaybetmesine gerek var mı? Konuları bilen bugüne kadar çözüm üreten kadrolar aynı şekilde bu sorunların üstesinden de pekala gelebilirler."

Ekonomide durgunluk tartışması 
Esnafın bir başka ilettiği konunun da "ekonomideki durgunluk" olduğuna işaret eden Yıldırım, "Durgunluğun seçim süreci ile alakalı olduğunu bilmenizi istiyorum. Seçim öncesi ihtiyacı olan da olmayan da herkes 'hele dur bir bakalım seçimleri görelim' der, genel kaidedir bu. Bu sefer de aynı. İnşallah seçimden sonra herkes gelecek, yatırım planlarını yapacak, hedeflerini ortaya koyacak ve yolumuza devam edeceğiz." ifadesini kullandı. 

Yıldırım, ekonomide bazı gelişmelerin, değişimlerin olduğunu dile getirerek, küresel ekonomide son 1 yılda yaşanan değişimin gelişmekte olan ülkelerin aleyhine bir durum oluşturduğunu belirtti.

Özellikle Amerika'nın, bütün dünyada, gelişmekte olan ülkelerde 4,5 trilyon dolar fonu olduğuna değinen Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bu fonu tekrar yuvaya döndürmek için faiz artışı yapıyor. Diyor ki 'dışarıda yapmayın, ülkenizden yatırım yapın.' Benzer şeyi Avrupa Birliği de yapıyor. Bu tabi dış kaynağa ihtiyacı olan, bizim gibi bize benzer Meksika, Arjantin, Venezuela, Rusya ve İran gibi ülkeleri olumsuz etkiliyor. Kaynak çıkışı olunca yerli parada dalgalanmalar meydana geliyor. Bu bir sorun, bunun için tedbirlerimizi alıyoruz. İnşallah seçimden sonra yapısal reformları, vergi reformu başta olmak üzere yerli sektörü daha fazla destekleyecek üretimi, ihracatı artıracak birtakım düzenlemeler yapıyoruz."

Proje bazlı teşvik sistemi uyguladıklarını, döviz kazandırıcı projelere ise yüksek teknoloji katma değer getiriyorsa bu projelere özel destek verdiklerini vurgulayan Yıldırım, bu konuda 23 projeyi onayladıklarını söyledi.

"Terör bitme noktasına geldi"
Başbakan Yıldırım, cari açığı azaltacak projeleri uygulamaya aldıklarını, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun cazibe merkezi olması için düzenlemeler yaptıklarını bildirdi. Yıldırım, "Bölgede terör Allah'a şükür tamamen bitme noktasına geldi. Şehirlerde, kırsalda terörden ziyade devletin otoritesi ağırlığı geçerli. Bu şartlar altında yatırımların bölgeye kazandırılması lazım. Bu yatırımları çekmek için bütün o bölgedeki illere 6. bölge teşviki veriyoruz, ister OSB'de olsun ister olmasın teşvikten yararlanacaklar. Can ve mal güvenliği meselesi hallolduktan sonra artık oralarda gençlerimizin, orada yaşayan vatandaşlarımızın daha ziyade üretim yapması yeni iş yerlerinin açılması için teşvik vermeye devam edeceğiz." diye konuştu. 

Yıldırım, taksicilerle ilgili düzenlemeler de yaptıklarını, birçok düzenlemenin sessiz sedasız yapıldığını belirtti. 

Esnaf odası temsilcilerinin de siyaset merakını gidermeyi hedeflediklerine değinen Yıldırım, "Merak etmeyin siyaset herkesin hakkıdır. Bu ülkenin derdiyle dertlenen herkesin içinde olması gereken bir durumdur. 'Ben siyasi değilim, siyasetle aram yok' diyen kimse yok, en azından oy veriyor. Oy vererek ülke hakkındaki kanaatini belirtiyor, kendini ifade ediyor. Bu konuda biraz hukukçuların çalışması lazım." dedi. 

Başbakan Yıldırım, AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'nin birçok sorunu aştığını, seçimden sonra geçim sürecinin başlayacağını, herkesin normal hayatına döneceğini belirtti. 

AK Parti döneminde 12 yıl Ulaştırma Bakanlığı yaptığını anımsatan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkeye hizmetler götürdüklerini, bölünmüş yol projelerinin Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası tarafından dünyaya örnek gösterildiğini de dile getirdi.  



ÇÜNKÜ ERDOĞAN DİŞLERİNE GÖRE BİRİ DEĞİL! 
Başbakan Binali Yıldırım İzmir'deki yoğun mesaisine AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen "Doğu ve Güneydoğu Buluşması"na katılarak devam etti. 

vatandaşların desteğiyle 16 yılda Türkiye'ye büyük hizmetlere imza attıklarını, önemli ilerlemeleri birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi.

24 Haziran'daki seçimlerin AK Parti iktidarındaki halk oylamaları dahil 13. seçim olacağını hatırlatan Yıldırım, bu süreçte vatandaşların kendilerini yalnız bırakmadığını ve desteğini artırarak bugünlere taşıdığını dile getirdi.

Türkiye'nin, 15 Temmuz'da büyük bir acı yaşamasına rağmen alçaklara ülkeyi teslim etmediğini belirten Yıldırım, bu süreçte "Balyoz", "Ergenekon", "367 icadı", "Gezi olayları" gibi bir çok sorunla karşı karşıya gelmelerine rağmen bu odaklarla mücadele ettiklerini vurguladı. 

Hükümet sistemi değişikliğinin 24 Haziran'da uygulanmaya konulacağını aktaran Yıldırım, "Tam demokrasiyi sandıkta sağlamış olacağız. Seçimin en önemli özelliği bu. İki kelime ile güçlü iktidar, sürekli istikrar." diye konuştu. 

"Birliğimiz daha da güçlenecek"
Yeni sistemde Meclisin güçleneceğine ve yargının hızlanacağına dikkati çeken Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti: "Bu yeni seçimlerle Türkiye yeni bir döneme giriyor. Bu dönemde inşallah darbeleri, vesayeti ve muhtıraları konuşmayacağız. Ülkemizde ayrımcı, ayrılıkçı akımları konuşmayacağız. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daha da güçlenmiş olacak. Türkiye her alanda gelişecek, itibarı yükselmeye devam edecek. Ülkemiz, AK Parti iktidarında 3 kat büyüdü. Altyapı bakımında dünyanın 9. ülkesi haline geldik. Altyapı dediğim, yollar, havaalanları, köprüler, tüneller, demiryolları, internet, iletişim. Bu alanlarda Türkiye 2002'de 39. sıradaydı, şimdi 9. sırada. Dünyanın en gelişmiş 9. ülkesi konumuna geldik. Bunu 15 yılda başardık. Sizlerin desteğiyle başardık, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve onun arkadaşları olarak sizden aldığımız güçle başardık."

Yıldırım, dünyada son 10 yıldan beri büyük kriz bulunduğunu, 2008'de başlayan krizin devam ettiğini vurguladı. 

"Dünyada büyüme rekoru kırdık"
Türkiye'nin üst üste yüzde 5,7 büyüdüğünün altını çizen Binali Yıldırım, "1924'ten 2002'ye kadar Türkiye'nin ortalama büyümesi yüzde 4,7. Bizim dönemde 5,7. Denebilir ki siz 1 puan fazla büyümüşsünüz. Eğer Türkiye 1924'ten AK Parti dönemine 2002'ye kadar yüzde 4,7 yerine 5,7 büyüseydi Fransa'dan sonra dünyanın 7. büyük ekonomisi olacaktı. İşte bu kadar fark ediyor. Darbeler, zayıf iktidarlar, vesayetler, dayatmalar yüzünden Türkiye zaman kaybetti, büyümesi, kalkınması gecikti." ifadelerini kullandı. 

Son 10 yılda dünyada yapılan 10 büyük projenin 6'sının Türkiye'de gerçekleştiğini anımsatan Yıldırım, sadece bunun bile Türkiye'nin nereden nereye geldiğini gösterdiğine işaret etti.

Geçen yıl yüzde 7,4 ile en gelişmiş 20 ülke içinde büyümede 1 numara olduklarını aktaran Yıldırım, "OECD'de İzlanda'dan sonra ikinciyiz, dünyada büyüme rekoru kırdık. Bu senenin ilk 4 ayında 7,4 büyümeyi tekrar başardık. Dün işsizlik rakamları açıklandı ve 1,6 puan geriledik. Mart ayı itibarıyla işsizliğimiz yüzde 10,1'e düştü. Bu verilere rağmen ekonomik kriz olacak söylentilerinin ortaya atılıyor. Bu propagandayı kasıtlı olarak yayıyorlar. Döviz kuru üzerinden bir takım spekülasyonlar yapmaya alışıyorlar. " değerlendirmesinde bulundu.
Başbakan Yıldırım, Türkiye ekonomisi dünyanın bir çok ekonomisinden daha güçlü olduğunu vurguladı.

Belirli odakların Türkiye'deki istikrarı bozmak için ellerinden geleni gayreti gösterdiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti: "Onların kayığına binen içeride de taşeronları var, onları da biliyoruz. Yoksa seçime 1 ay kalmış, hiç hesapta, kitapta yokken değerlendirme kuruluşları toplanıyor, 'Türkiye'yi izlemeye aldık' diyorlar. Bununla da yetinmiyorlar, 'bankaların notunu düşürdük' diyorlar. Bizim bankalarımızın sermaye yeterlilik oranları dünyada en iyi konumda. Bütün bunların maksatlı ve manidar olduğunu biliyoruz. Amaç Recep Tayyip Erdoğan olmasın, kim olursa olsun. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan dişlerine göre biri değil. Onların işini zorlaştırıyor, bölgedeki planlarını, tezgahlarını bozuyor. Masum ve mazlum milletlerin uyanışına sebep oluyor. Onun için Recep Tayyip Erdoğan olmamalı, biz planlarımızı rahat icra etmemiz lazım."

Suriye ve Irak bölgesinde terör devleti kurmayı amaçladıklarını dile getiren Yılıdırım, bunu da Kürt vatandaşların kanı, canı üzerinden yapmanın gayretinde olduklarını söyledi. 

Kürtlerin bu emperyal emellerin desteğine ve inayetine ihtiyacının olmadığını ifade eden Yıldırım, "Kürtlerin o bölgede yapay devlete de ihtiyacı yok. Kürtlerin devleti bin yıldır Anadolu topraklarıdır. Kürtlerin de Türklerin de devleti burasıdır. Bu ay yıldızlı bayrağa rengini birlikte beraber verdik, hilali şehitlerimizin kanlarıyla süsledik. Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar dün de muvaffak olamadı, bundan sonra da olamayacak." diye konuştu.

Siyasetin de kuralları olduğuna işaret eden Yıldırım, "Eğer üniter yapıyı hedef alıyorsanız, milletin birliğini, beraberliğini gözetmiyorsanız, etnik temelde ayrılıkçı bir siyaset çizgisi üzerindeyseniz bu bizim Anayasamıza da örfümüze, adetimize, devlet yapımıza da aykırı." ifadesini kullandı.

HDP'nin "7 Haziran seçimi" öncesi çok güzel söylemler ortaya koyduğunu belirten Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: "HDP, 'ben Türkiye partisi olacağım', 'biz bütün milletimizi kucaklayacağız' dedi. Vatandaş da onu memnuniyetle karşıladı, iyi oy verdi, 81 milletvekili aldılar. Bir şanstı ama sonrası gelmedi. Hemen sonra gördük ki HDP, iradesi kendinde değil. Terör örgütünün emrinden kurtulma şansı yok, emirleri oradan alıyor. Hatırlayın, art arda açıklama yapıyorlardı, 'PKK sizi tükürükle boğar' diyordu. Eş başkanı diyordu ki 'PKK'lıların cenazesine gitmeseniz sizi cezalandırırım.' İnsanlar, hepimiz şaşırdık, büyük hayal kırıklığı yaşadık. 2 gencecik polisimiz görevinden çıkmış  evinde istirahat ederken kafalarına sıkıp şehit ettiler. Ondan sonra 'ne çözümü kardeşim'. Ondan sonra hendek, çukur olayları, isyana çağrılar. Büyük acılar yaşandı, büyük kayıplara uğradık. Şimdi onu telafi etmekle meşgulüz." 

Binali Yıldırım, bölgeye bugüne kadar en az 10 sefer gittiğini aktararak, "Şırnak, Cizre, İdil, Silopi, Nusaybin, Kızıltepe, Diyarbakır Sur, bütün bölgedeki maalesef o illerimiz, ilçelerimiz yerle bir oldu. Hepsini yaptık, şu anda 26 bin konut yaptık, hazır hale getirdik. Yapılan binalar, yıkılan binalar yerine geliyor ama yok olan canlar yerine gelmiyor." dedi.

"PKK Kürtlerin de Türklerin de sorunu"
Birlik ve beraberliğin sağlam tutulması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti: "Yapmamız gereken, bölücü, ayrıştırıcı örgütleri aramızdan çıkarıp atmak. Kürtlerin PKK gibi bir sorunu var. Türklerin de PKK gibi bir sorunu var. PKK'nın asla Kürtlerle ilgili bir derdi olmadı. Bölgenin geri kalmasının sebebi terör örgütüdür. Oradaki acıların yaşanmasının asıl sebebi terör örgütüdür. O zaman yapmamız gereken o terör örgütünü milletle devlet arasından çıkarıp atmaktır. Bunu da yapıyoruz. Çok mesafe aldık. Hakkari'deydim,153 mera açıldı, kapalıydı. Herkes sürüleri, celepleri, malları, davarlar orada. Hayat normale döndü, insanlar tekrar özgüven kazandı. Teröre karşı Hakkari'de avaz avaz 'Kahrolsun PKK' diyen binlerce insana hitap ettim. Ben ay yıldızlı bayraklarını dalgalandıran binlerce insana hitap ettim. Bizim istediğimiz bu, çok şey istemiyoruz. Aradaki kayıp zamanları da kapatacağız." 

Türkiye'de 2002'de kişi başı milli gelirin 3 bin 200 dolar olduğunu,  şimdi 10 bin doların üzerine çıktığını anımsatan Yıldırım, "Hal böyleyken Güneydoğu'daki kişi başı milli gelir 750 doların altındaydı. Biz 15 yıldaki bu kalkınma açığını pozitif ayrımcılık yaparak, Doğu ve Güneydoğu'ya daha fazla kaynak aktararak yaptık. Doğu ve Güneydoğu'daki ortalama milli gelir 6 bin 500 doların üzerine çıktı." diye konuştu. 

Başbakan Yıldırım, bölgeye havaalanları, okullar yaptıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Şırnak, Cizre, Diyarbakır tanınmayacak hale geldi. Sürekli biz yapacağız onlar bozacak mı? Buna tahammül edilir mi kardeşim. Buna ülkenin kaynağı yeter mi? 104 belediye var, geçen gün Batman'daydım. O zaman da gitmiştim sokaklar pislikten geçilmiyordu, şimdi baktım pırıl pırıl. Havaalanı bölgenin en güzel havaalanı. Yüksekova'ya havalimanı yaparken neler çektik. 99 kere şantiyemizi bastılar. Makine yaktılar, işçileri, mühendisleri kaçırdılar. 3 sene geciktik. Onlar yaptıkça biz yılmadık yaptık, açtık. Orayı o kadar geliştirdi ki havaalanı Selahattin Demirtaş oranın milletvekiliydi. İlk önce de o uçakla geldi. 'Buraya havaalanı yapıyorlar, sizi bombalayacaklar, daha yakın olsun diye' dediler ama önce onlar kullandılar. Tıpkı Osmangazi Köprüsü'nü Yalova'dan İstanbul'a giderken Muharrem İnce'nin kullandığı gibi. Toplantıya geç kalacaktı, hem şikayet ediyor hem kullanıyor, kullansın. Biz bunu Konak tünelinde yaşamadık mı? Ne zorluklar çıkardılar. Varsın  kullansın yahu, engel olmayın kardeşim. Bu milletin yürüyüşüne engel olmayın."  

Dinleyicilerden birinin "Türk-Kürt kardeş buna inanmayan kalleş" demesi üzerine Başbakan Yıldırım, "Aynen öyle" cevabını verdi. (Haber servisi, AA, Hürriyet)

 
AK Partili Çankırı mobilyacıların isyanına ortak oldu, müjde verdi!
 
İzmir'deki birahanede dehşet: 1 ölü, 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Çankırı mobilyacıların isyanına ortak oldu, müjde verdi!
CHP’li belediyelerin hizmet yoksunluğundan şikayet eden site sakinlerine ...
CHP'li Kılıç: Huzur ve istikrar için geliyoruz!
Daha önce İzmir’in ikinci bölgesinde yer alan 16 ilçe ve köylerinde çalışma ...
AK Partili Kaya'dan CHP'ye: Yeni bir şey yapamadıkları gibi...
Menderes, Gaziemir, Buca ve Konak'ta yaklaşık 19 saatlik mesai yapan AK ...
 
İzmir’de ‘tünel’ tartışması: Yıldırım’ın ‘Koca çıkışı’na Kılıçdaroğlu’ndan ‘kilometreli’ yanıt!
Başbakan Yıldırım’ın Bayraklı mitinginde Sabuncubeli Tünelleri hakkında ...
CHP Adayı Arslan: Esnaf bakanlığı kuracağız!
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ednan Arslan, İzmir Şoförler ve ...
Başbakan Yıldırım'dan Kocaoğlu'na: Yaşlandıkça cimrileşiyor!
ABD Senatosu'nun F-35 kararı hakkında konuşan Başbakan Yıldırım, "Karar ...
 
İYİ Partili Çıray'dan çarpıcı sözler: Telefonda şifreli konuşmamak istiyoruz!
İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Çıray, "Biz basit şeyler ...
İYİ Parti Adayı Kerpişçi: İzmir'den doğan güneş ülkeyi aydınlatacak
İYİ Parti İzmir 2. bölge 2. sıra milletvekili adayı Mustafa Kerpişçi, ...
CHP'li Böke: Faizler kavga ederek düşürülemez!
CHP Parti Meclisi Üyesi (PM) ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, iktidari ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri