POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
16 Nisan 2023 Pazar - 10:59

İzmir'de bir dayanışma senfonisi daha... Soyer: Bundan sonra hepimizin bir yarısı eksik

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı “Bir Kira Bir Yuva” kampanyası kapsamında düzenlenen konserde Antakya Medeniyetler Korosu, sürpriz sanatçılarla Kültürpark’ta seyirciyle buluştu.

İzmir de bir dayanışma senfonisi daha... Soyer: Bundan sonra hepimizin bir yarısı eksik

Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasına destek vermek üzere dayanışma konseri veren Antakya Medeniyetler Korosu İzmirlilere duygu dolu anlar yaşattı. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'ndaki konseri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve yüzlerce İzmirli dinledi.



Koro, depremlerde kaybettiği üyeleri Mehmet Özdemir, Gizem Dönmez, Hakan Samsunlu, Pınar Aksoy, Fatma Çevik, Müge Mimaroğlu ve Ahmet Fehmi Ayaz'ın anısına şarkılar seslendirdi. Koroya konuk sanatçı ve Hatay’da ailesinden pek çok kişiyi kaybeden Uğur Aslan ile İzmir Anadolu Kadınları Korosu da eşlik etti. Konserin başlamasından 4 dakika 17 saniye sonra şarkıya ara veren koro, "Sesimi duyan var mı?" diye seslendi.

Bundan sonra hepimizin bir yarısı eksik
Koro şefi Yılmaz Özfırat’ın davet ettiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise deprem nedeniyle büyük acıların yaşandığını hatırlatarak, "Yasımız çok büyük. Bu toprakların üzerinde yaşayan hiç kimse hayatının sonuna kadar bu acıyı unutamayacak. Bundan sonra hepimizin bir yarısı eksik" diye konuştu.

Türkiye tarihindeki en muhteşem projeyi İzmir yürütüyor
Koronun şefliğini üstlenen Yılmaz Özfırat, konsere gelen ve dayanışmaya katkıda bulunan İzmirlilere teşekkür ederek, “Antakya Medeniyetler Korosu'ndaki depremzedeler Türkiye'nin farklı şehirlerine dağıldı. Bizler depremzedeyiz. Depremin üzerinden 2 aydan fazla zaman geçti. Türkiye'nin çok farklı yerlerine gittik. Ben İzmir'e geldim. İzmir'de görüştüğüm depremzedelerde şunu gördüm ki İzmir halkı çok insana yardım etti. Depremin 8. saatinde enkazdan çıkarıldım. Deprem bölgesinde kalmış biri olarak söylüyorum, birilerinin şov yapıp televizyonlara çıktığı zamanlarda sağımda solumda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekiplerini görüyordum. Tunç Soyer’in hakkı ödenmez. Tunç abi iyi ki varsın. Türkiye tarihindeki en muhteşem projeyi Bir Kira Bir Yuva ile bence İzmir yürütüyor. O erzaklar, o kıyafetler, Allah bin kere razı olsun. İşte siz bugün bu konsere gelerek öyle bir iyilik yapıyorsunuz ki bir ailenin 3 aylık kirasını ödüyorsunuz” dedi.

Merhametiniz için teşekkür ediyorum
Tunç abi diyerek sözlerine başlayan sanatçı Uğur Aslan, “Önderliğini yaptığınız proje çok kıymetli. Kudretiniz içerisine sığdırdığınız merhametiniz için teşekkür ediyorum.  Dayanışmanın tarifinin yapıldığı bir dönemden geçiyoruz. Hayat, öznenin artık insan olduğu bir noktaya getirdi ve doğa onun içerisine tıkıştırılmış her şeyi kustu. Bir kez daha anladım ki aslında eşyalar kullanılmak için var, sevilesi şeyler insanlar, canlılar ve doğaymış. Sizden ricam lütfen artık eşyaları sevmeyin” dedi.

Koro, depremin yaralarını konserlerle sarıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen konsere gidemeyenler de 50 lira tutarındaki katılımsız bilet seçeneğiyle dayanışmaya katkıda bulundu. Konserin geliri Bir Kira Bir Yuva kampanyasına aktarıldı.
Medeniyetler arasında köprü oluşturmak ve kadim kent Hatay'ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 2007'de farklı din ve mezheplere mensup sanatçılarla kurulan koro, depremde yıkılan şehirlerde yaraların sarılması için dayanışma konserlerinde sanatseverlerle buluşuyor. Koro, 2012 yılında Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmiş ve 2019-2020'de Kültür Bakanlığı Özel Ödülü almıştı.

 
''Bayram bize gelmedi çünkü nefesimiz kalmadı''
 
İmece usulü iftarda dayanışma örneği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılcık Şerbeti oyuncularından RTÜK'e tepki
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Show TV’de yayınlanan ‘Kızılcık ...
Show TV'den Kızılcık Şerbeti açıklaması
RTÜK'ün Kızılcık Şerbeti dizisi ile ilgili kararının ardından Show TV'den ...
İzmir'de 'Yüzyılın Ağıdı' gecesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kent Konseyi işbirliğiyle hazırlanan ...
 
Atatürk tarafından 'Kitapçı' soyadı verilen aile 110 yıldır aynı kitapçıda!
İzmir'de yaşayan Birgül (85) ve Ragıp (80) Kitapçı kardeşler, 1913 yılında ...
İzmir'de üçüncü 'kristal flamingo' heyecanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıldır düzenlediği İzmir Uluslararası ...
Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu İzmir'e geliyor!
Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu İzmir İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde okurlarıyla buluşuyor.
 
İzmir'de çok sesli korolar festivali
Büyükşehir Belediyesi çok sesli koro müziğini özendirmek ve Türk müziğinin ...
Tarihi handa dokuyu ortaya çıkaran temizlik!
Konak ilçesinde Kemeraltı Çarşısı'nda yer alıp, Osmanlı padişahı 3'üncü ...
Babasının boyalarıyla sergi açtı
Bornova Belediyesi kursiyerlerinden Sündüz Yorulmaz, 50 eserden oluşan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri