POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
1 Haziran 2023 Perşembe - 12:49

İzmir'de bir ilk: Kahve Fuarı kapılarını açtı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl ilk defa yapılan, kahve sektörünün profesyonellerini buluşturan İzmir Kahve Fuarı, Fuar İzmir'de kapılarını açtı. Başkan Tunç Soyer, “Türkiye özellikle kahve ekipmanları konusunda ihracatçı konumunda. Türkiye’nin ve İzmir’in bu devasa sektörden daha büyük pay alması için İzmir Kahve Fuarı çok önemli bir rol oynayacak” dedi.

İzmir de bir ilk: Kahve Fuarı kapılarını açtı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İZFAŞ ve SNS Fuarcılık işbirliği ile düzenlediği İzmir Kahve Fuarı, Fuar İzmir'de kapılarını açtı. Sektörün öncü firmaları, kahve endüstrisinde ihtiyaç duyulan öğütücülerden kavurmaya kadar farklı makineler, malzemeler ve kahveyle ilgili her şeyin yer aldığı fuar dört gün sürecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in açılış konuşmasını yaptığı fuara eşi Neptün Soyer, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi ve Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Kosta Rika Ankara Büyükelçisi Gustavo Campos Fallas, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, SNS Fuarcılık Kurucu Ortağı Saruhan Simsaroğlu, sektör temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Soyer: “Bu toprakların umudunu büyütmeye devam edeceğiz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir Kahve Fuarı’na ev sahipliği yapmamızın çok temel bir sebebi var. İzmir’in ekonomisinin büyümesine katkı vermek. Ülkemizde ve şehrimizde refahı arttırmak. Ve o refahı adil bir şekilde, hakça paylaşmak. Hepimizin bildiği bir gerçek var: Bugün Türkiye’nin en büyük meselesi ekonomik kriz. İşte bugün, bu yaraya tuz basmak için buradayız. Fuarcılık alanında ülkemize öncülük etmeye ve bu toprakların refahını, umudunu büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

“Kahvenin uzun yolculuğu İzmir Kahve Fuarı'nda”

Kahvenin tarih boyunca dünyanın en önemli ticaret ürünlerinden biri olduğunu belirten Başkan Tunç Soyer, “Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin kahvehaneler, yeni nesil kahve dükkânları insanlara hizmet veriyor. 70’ten fazla ülkede yetişen kahve, insanlığın ortak mirası olmuş durumda. Kahve, yalnızca en çok içilen içeceklerden birisi değil; dünyanın en büyük ekonomilerinden biri. Kahve sektörü, ülkemizin de ihracat ve ithalatında büyük bir yere sahip. Türkiye kahve üreten bir ülke olmasa da özellikle kahve ekipmanları konusunda ihracatçı konumunda. İzmir Kahve Fuarı’nda şehrimiz ve Türkiye için bu ekonomiyi büyütmek amacıyla buluştuk. Ev sahipliği yaptığımız bu fuarda, dünyanın ve ülkemizin her yerinden gelen sektör paydaşları, firmalar ve kahve meraklıları bir arada olacak. Çekirdekten, aldığımız ilk yuduma kadar kahvenin uzun yolculuğu İzmir Kahve Fuarı'nda olacak. Türkiye’nin ve İzmir’in bu devasa sektörden daha büyük pay alması için İzmir Kahve Fuarı çok önemli bir rol oynayacak. Derler ki, bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır. İşte bu nedenle bugün burada olan her birinize, bütün katılımcılara ve kahve sektörünün değerli paydaşlarına can-ı gönülden teşekkür ediyorum” dedi. 

SNS Fuarcılık kurucu ortağı Saruhan Simsaroğlu, “İzmir kahve konusunda önemli bir yere sahip. Firmalarımız ihracatın yollarını arıyor. Bereketli bir fuar olmasını diliyorum” dedi. 

Son iki gün kahve tutkunlarını da ağırlayacak

İzmir Kahve Fuarı, Türkiye’den ve dünyadan ağırlayacağı ziyaretçileri için sektörün tüm bileşenlerini bir araya getirecek. 10.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyarete açık olan fuar, ilk iki günde profesyonel ziyaretçileri, son iki günde ise profesyonellerin yanı sıra kahve meraklıları ve tutkunlarını da ağırlayacak.

“Demleme ve Tadım Sahnesi” ile “Roastery Sahnesi ve Uygulama Alanı”nda düzenlenecek farklı söyleşi, kahve kavurma, demleme gibi etkinliklerin de yer alacağı fuar birbirinden değerli isimleri de ziyaretçilerle buluşturacak. “Demleme ve Tadım Sahnesi”nde Atilla Narin, Aykut Yaşar, Ayşen Üçcan Keskinkılıç, Elif Ünal, Ercan Turan, İsmail Gökcan, İsmet Demir, Levent Öncü, Mert Dinler, Sam Çeviköz, Orkun Üstel gibi isimler farklı etkinliklerde ziyaretçilerle bir araya gelecek. Birbirinden değerli isimler; kahve demlemeden kahve dükkanı açarken nelere dikkat edilmesi gerektiğine, kahve ekipmanlarından 3. dalga kahve akımına ve Türk kahvesinin 500 yıllık öyküsüne kadar birçok farklı konuda söyleşiler ve workshoplar gerçekleştirecek. Roastery Sahnesi ve Uygulama Alanı’nda ise Şerif Başaran’ın yanı sıra Aykut Yaşar, Şahin Demirden, Müjdat Aydın ve Yury Stalmakhou kahve kavurma ve teknikleri ile ilgili farklı etkinlikler yapacak. Fuarla ilgili tüm bilgilere ve detaylı etkinlik programına “kahvefuari.com” adresinden ulaşılabilecek.

Sektörün öncü firmaları, kahve profesyonellerinin kahve endüstrisinde ihtiyaç duyduğu öğütücülerden kavurmaya kadar farklı makineler, malzemeler ve kahve ile ilgili her şeyin yer aldığı fuar 4 gün sürecek. İlk iki gününde profesyonel ziyaretçilere açık olan İzmir Kahve Fuarı, son iki gününde de sektör profesyoneli olmayan kahve meraklıları ve tutkunlarının buluşma noktası olacak.

Ziyaretçiler, kahve endüstrisinin en yenilikçi ürünlerini ve kahve dükkanı ekipmanlarını aynı çatı altında keşfedebilip fuar alanında yüz yüze ve kolayca satın alabilecek. Fuarın açılış törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, Ege İhracatçılar Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Kosta Rika Ankara Büyükelçisi Gustavo Campos Fallas, SNS Fuar Kurucu ortağı Saruhan Simsaroğlu ve kahve sektörü temsilcileri katıldı.
 

'KAHVE SEKTÖRÜ, ÜLKEMİZİN İHRACAT VE İTHALATINDA BÜYÜK BİR YERE SAHİP'
Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye'nin ve İzmir'in kahve sektöründen daha fazla pay alması için İzmir Kahve Fuarı önemli bir rol oynayacağını belirtip, "İzmir Kahve Fuarını ev sahipliği yapmamızın çok temel sebebi var. İzmir ekonomisinin büyümesine, ülkemizin refahına katkı vermek ve o refahı adil bir biçimde hakça paylaşma. Bugün Türkiye'nin en büyük meselesi ekonomik kriz. Bugün bu yaraya tuz basmak için bir aradayız. Kahve tarih boyunca dünyanın en önemli ticaret ürünlerinden biri olmuştur. Dünyanın neresine giderseniz gidin kahvehaneler, yeni nesil kahve dükkanları insanlara hizmet veriyor. 70'ten fazla ülkede yetişen kahve insanlığın ortak mirası olmuş durumda. Kahve en çok içilen içeceklerden biri değil aynı zamanda dünyanın en büyük ekonomilerinden biri. Kahve sektörü, ülkemizin ihracat ve ithalatında büyük bir yere sahip. Türkiye kahve üreten bir ülke olmasa da özellikle kahve ekipmanları konusunda ihracatçı konumunda. İzmir Kahve Fuarında bu ekonomiyi büyütmek amacıyla buluştuk. Türkiye'nin ve İzmir'in bu devasa sektörden daha fazla pay alması için İzmir Kahve Fuarı önemli bir rol oynayacak" diye konuştu.

ULUSAL VE DÜNYA KAHVE ŞAMPİYONALARINA EV SAHİPLİĞİ HEDEFİ
Türkiye'nin en değerli değirmen ve kavurma makinaları üreticilerinin İzmirli olduğunu dikkat çeken SNS Fuar Kurucu ortağı Saruhan Simsaroğlu, İzmir Kahve Fuarı olarak önce Ulusal Kahve Şampiyonalarına ev sahipliği yapmaya ardından Dünya Şampiyonlarını ev sahipliği yapmaya talip olduklarını ve bugün bunlar için ilk adımı attıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından İzmir Kahve Fuarı'nın açılış kurdelesi kesildi ve heyet fuar alanını ziyaret etti. Kosta Rika standını ziyaret eden Tunç Soyer'e Kosta Rika Ankara Büyükelçisi Gustavo Campos Fallas, hediye takdim etti. 

 
Kur korumalı mevduat için yeni karar!
 
AK Partili Kaya'dan CHP'ye Ata'nın videosuyla 'Taşkın' çıkışı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kur korumalı mevduat için yeni karar!
Merkez Bankası, kur korumalı mevduat (KKM) ile ilgili yeni bir adım attı. ...
Doğalgazda haziran ayı tarifesi aynı kaldı
BOTAŞ, haziran ayına ilişkin yayımladığı tarife tablosunda elektrik üretim ...
TOBB yönetimine İzmir'den iki isim!
Türk iş dünyasının çatı örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ...
 
İzmir Kahve Fuarı kapılarını açıyor!
İzmir Kahve Fuarı, kapılarını açıyor. 1 – 4 Haziran 2023 tarihleri arasında ...
TÜİK ilk çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı!
TÜİK'in açıkladığı verilere göre; GSYH 2023 yılı birinci çeyrek ilk tahmini; ...
Mutlu: Esnafın geleceğini planlıyoruz
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Olağanüstü Genel Kurulu ...
 
Benzine zam geldi: İşte yeni tarife!
Benzinin litre fiyatına 66 kuruş zam geldi. Zam, bugün itibarıyla pompa fiyatına yansıdı
Enflasyon hesaplamasına doğalgaz ayarı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), doğalgazın bir ay ücretsiz verilmesi ...
İTB Başkanı Kestelli: Türkiye artık reform seferberliğine girmeye mecburdur!
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, cumhurbaşkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri