POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
BM: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
BM: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
6 Şubat 2023 Pazartesi - 10:06

İzmir'den dayanışma harekatı: İlçelerden yardım toplama merkezleri!

Türkiye, Kahramanmaraş Pazarcık merkezinde yaşanan 7,7 büyüklüğündeki depremle yıkıldı. 10 ili vuran depremin ardından İzmir dayanışma seferberliği başlattı.

İzmir den dayanışma harekatı: İlçelerden yardım toplama merkezleri!

GERÇEKİZMİR - Türkiye güne büyük bir yıkımla uyandı. 

Sabah saat 4.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı birçok kentte hissedildi. Depremin şiddeti Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı da sarstı. 10 kente bağlı ilçelerde ve köylerde de büyük hasar var. AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre, 284 kişi hayatını kaybederken 2323 kişi ise yaralı durumda...

Depremin ardından tüm ülkede olduğu gibi İzmir'de dayanışma seferberliği başladı.

Sosyal medya hesabından acil ihtiyaç listesini paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şu ifadelere yer verdi: Değerli İzmirliler, Hemşehrilerimiz deprem bölgesine yardım ulaştırmak için bize başvuruyor. 
Acil ihtiyaç duyulan battaniye, ısıtıcı ve uyku tulumu (kullanılmamış) bağışlarını Gaziemir Fuar İzmir'de kabul edeceğiz. Büyük bir yardım kampanyasını da kısa zamanda duyuracağız.

- BORNOVA'DA KRİZ MASASI VE KOORDİNASYON ZİRVESİ... 

KARŞIYAKA'DA YARDIM SEFERBERLİĞİ 
Karşıyaka Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve toplam 10 kenti vuran deprem felaketinin ardından, bir yardım TIR'ı ve arama-kurtarma aracını bölgeye gönderdi. Belediye ayrıca bir yardım kampanyası da başlattı. Bu kapsamda vatandaşlar deprem bölgesine gönderilmek üzere çadır, battaniye, tüplü soba, uyku tulumu, paketli hazır gıda, su, süt, bebek ihtiyaç malzemeleri, hijyen malzemesi, ışıldak, kullanılmamış kışlık giysi gibi malzemeler ile kampanyaya katkıda bulunabilecek. Malzemeler, Karşıyaka Belediyesi Ana Hizmet Binası, Sancar Maruflu STK Yerleşkesi, Ali Rıza Bodur Spor Salonu, Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu, Muharrem Candaş Spor Salonu, İsmail Cem Kültür Merkezi ve Kemal Anadol Mahalle Merkezi’nde (Mustafa Kemal Mahallesi) toplanacak. Kampanyaya ilişkin, 444 1 575 numaralı çağrı hattından da bilgi alınabilecek.

KONAK'TA ACİL YARDIM MERKEZİ 
Deprem felaketinin ardından Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, deprem bölgesine yardım için talimat verdi. Konak Belediyesi öncülüğünde hazırlanan yardım tırı yola çıkmadan önce deprem bölgesine ulaştırılmak üzere acil ihtiyaç listesinde yer alan malzemeleri ulaştırmak isteyen vatandaşlar için de destek hattı kuruldu. Öncelikli ihtiyaç listesi ise battaniye, çocuk bezi, içlik, çorap, iç çamaşırı, yetişkin kıyafetleri, bebek/çocuk kışlık kıyafeti, ısıtıcı, uyku tulumu, el feneri, taşınabilir şarj cihazı olarak belirtildi. Deprem bölgesine yardım ulaştırmak isteyen vatandaşlar, acil ihtiyaç listesinde yer alan malzemeleri Konak Belediyesi’nin Basmane’de bulunan merkez binasına ulaştırabiliyor. Detaylı bilgi için Konak Belediyesi’nin 444 35 66 numaralı çözüm hattı, (0533) 071 55 65 Whatsapp iletişim numarası, belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün (0232) 425 04 34 ile (0232) 425 46 35 telefon numaraları hizmet veriyor.  

BAYRAKLI'DA DAYANIŞMA HAREKATI 
Bayraklı Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde etkili olan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından afetzedelere destek olmak için harekete geçti. Belediye ekipleri, ihtiyaç duyulan temel malzemeleri belirleyerek yardım çağrısında bulundu. Kampanyaya, ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlardan da destek istendi. İlk etapta; battaniye, yorgan, mont, ışıldak, bebek bezi, hijyen malzemesi, ısıtıcı, uyku tulumu, kışlık kıyafet, kalın çorap, bot ve polar giysiler toplanarak deprem bölgesine ulaştırılacağı belirtildi. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar, kullanılmamış malzemeleri Bayraklı Belediyesinin Osmangazi Hizmet Binası’na teslim edebilecek. Konuyla ilgili 477 20 00’dan bilgi alınabilecek.

BUCA'DAN DAYANIŞMA ÇAĞRISI 
Buca Belediyesi, deprem bölgesindeki vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı.   Belediye Başkanı Erhan Kılıç, tüm hemşehrilerini dayanışmaya davet etti. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Buca Belediyesi,  depremzedelere destek olmak için kampanya başlattı. Gıda, hijyen ve barınma malzemelerini içeren yardımlar, Buca Belediyesi ana hizmet binası, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Tenis Kulübü olmak üzere üç farklı noktada toplanacak.

Acil ihtiyaç listesinde, çadır içi soba, uyku tulumu, cep ısıtıcısı, el feneri, kalem pil, eldiven, atkı, bere, çorap, kışlık bot ve mont, bebek bezi, mama, biberon, kullanılmamış kıyafetler, ıslak mendil, sıvı sabun, tuvalet kağıdı ile havlu kağıt yer alıyor. Vatandaşların 0 850 228 28 22 ve 0 232 999 28 22 numaralı telefonları arayarak kampanya hakkında detaylı bilgi alabilecekleri belirtildi.

ÇİĞLİ'DE DAYANIŞMA VAKTİ! 
Çiğli Belediyesi, depremin yaralarını sarmak için teyakkuza geçti. Belediye Başkanı Utku Gümrükçü sosyal medya hesaplarından yaptığı çağrıyla depremden etkilenen vatandaşlar için acil ihtiyaç listesinde yer alan; kışlık kıyafet, mont, bot, battaniye, uyku tulumu, ısıtıcı, pil, powerbank ve hijyen malzemesi desteği istedi. Destek olmak isteyen vatandaşlar 0232 935 55 35(2315) numaralı hattan Çiğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünü arayabilir ya da mahalle muhtarlıklarına, Ataşehir Mahallesi’ndeki Atatürk Spor Salonuna ve Uğur Mumcu Mahallesi’ndeki Sağlık İşleri ek hizmet binasına gidebilir.

ÇAK ekibi yola çıktı
12 personel ve 3 araçtan oluşan Çiğli Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ÇAK), İzmir Valiliği İl AFAD Acil Durum Müdürlüğü’nün yönlendirmesiyle Osmaniye’de arama kurtarma çalışmalarına dahil olmak üzere yola çıktı.

NARLIDERE TEYAKKUZDA 
Narlıdere Belediyesi, depremin ardından yardım kampanyası başlattı. Felaketin ardından harekete geçen Narlıdere Belediyesi, acil ihtiyaçları deprem bölgesine ulaştırmak için harekete geçti. Belediye; çadır, kullanılmamış battaniye, tüplü soba, uyku tulumu, paketli hazır gıda, su, süt, bebek ihtiyaç ve hijyen malzemeleri, ışıldak, kışlık kullanılmamış giysi gibi acil ihtiyaç ürünlerini bölgeye ulaştıracak. Acil ihtiyaç ürünleri, Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ne (AKM) oluşturulan yardım birimine ulaştırabilecek. Yardım yapmak isteyenler, 0232 239 73 00 ve 0232 238 30 01 - (1600) numaralardan da bilgi alabilecek.

GAZİEMİR'DEN YARDIM KAMPANYASI 
7,4 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından Gaziemir Belediyesi de yardım kampanyası başlattı. Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından bölgede depremden etkilenen vatandaşların çağrılarına duyarsız kalamayan Gaziemir Belediyesi, kış şartlarını da göz önünde bulundurarak battaniye, ısıtıcı, uyku tulumu başta olmak üzere kaban, bot, eldiven, atkı, powerbank bağışlarını toplayarak afet bölgesine gönderme kararı aldı. Yardımların sabah 08.00 akşam 20.00 saatleri arasında Gaziemir Esbaş Spor Salonu’nda toplanacağı duyuruldu.
 

KARABAĞLAR'DAN KAMPANYA VE ACİL LİSTE 
Karabağlar Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli ve büyüklüğü 7'yi geçen sarsıntıların ardından depremzedeler için yardım kampanyası başlattı. Türkiye'yi yasa boğan afet sonrası ağır kış koşullarında yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan vatandaşlara ulaştırılmak üzere hazırlanacak yardımlar, Karabağlar Belediyesi'nin Refet Bele, Adnan Süvari ve Mimkent semt merkezlerinin yanı sıra, Yunus Emre Kapalı Pazaryeri altındaki Sosyal Butik ve Bozyaka Pazaryeri altındaki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne elden teslim edilebilecek. Duyarlı vatandaşlar 0 507 452 99 31 ve 0 507 153 72 63 numaralı telefonları arayıp bilgi alabilecek. Bölgeye ulaştırılacak ve acil ihtiyaç duyulan malzemelerin listesi şöyle: Battaniye, uyku tulumu, hijyen paketi, makarna, pirinç, nohut, fasulye, konserve gibi kuru gıdadan oluşacak erzak paketi, çocuk bezi ve maması, çocuk kıyafetleri, uyku tulumu, el feneri, ışıldak, pil, taşınabilir şarj cihazı, yetişkin giysisi, mont, bere, atkı eldiven, çorap ve bot.

KEMALPAŞA BELEDİYESİ'NDEN ACİL YARDIM LİSTESİ 
Deprem felaketini yaşayan vatandaşların yardım talebine duyarsız kalmayarak çalışma başlatan Kemalpaşa Belediyesi yaptığı duyuruda, deprem bölgesine gönderilmek üzere Battaniye, Mont, Kazak, Çorap, Eldiven, Atkı, Bere, Ayakkabı, Bot, Bebek Bezi, Islak Mendil, Mama, Bisküvi, Bebek ve Çocuk Kıyafetleri,  Isıtıcı, Yağmurluk, El Feneri, Pil gibi malzemeler, Kemalpaşa Belediyesi Mehmet Ali Özüdoğru Spor Tesisleri ve belde birim amirliklerinde toplanacak. Kampanyaya ilişkin, 0232 878 77 15 numaralı çağrı hattından da bilgi alınabileceği belirtildi. Ayrıca önümüzdeki süreçte doğması muhtemel barınma ihtiyacını da öngörerek çalışma başlatılırken, ilk etapta 10 depremzede aileyi misafir edecek evler hazırlandı.

ÖDEMİŞ'TE KRİZ MASASI 
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, belediye başkan yardımcıları ile birlikte Kriz Masasını toplayıp bölgedeki gelişmeleri takip ederken Ödemiş’in yardım elini bölgeye ulaştırmak üzere yardım kampanyası başlatıldı. Battaniye, çadır, giysi, gıda ve arama-kurtarma ekipmanları başta olmak üzere her türlü yardım malzemesi AFAD ve ilgili kurumların koordinasyonuyla bölgeye ulaştırılacak. Ödemiş’te yardımlar eski otogardaki kahvehanede oluşturulan Yardım Merkezi'ne, Belediye Kültür Merkezi'ne Belediye Sosyal Tesislerine ve 9 eski beldedeki hizmet binalarına getirilebiliyor. Hayırseverler ayrıca Ödemiş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerine 0 232 544 20 30 numaralı telefondan ulaşabiliyor.

MENEMEN'DE YARDIM HAREKATI 
Depremin ardından Menemenliler yardım için seferber oldu. Menemen Belediyesi’nde gerçekleştirilen Kriz Koordinasyon toplantısının ardından Menemen Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MAKUR), AFAD koordinesinde deprem bölgesindeki çalışmalara katılmak üzere yola çıktı. Menemen Belediyesi ve Menemen Kaymakamlığı da deprem bölgesine sevk edilmek üzere yardım kampanyası başlattı. Ayrıca Menemen Belediyesi ve Menemen Kızılay Şubesi işbirliğiyle kan bağışı kampanyası başlatıldığı duyuruldu.

 
7,4'lük deprem sonrası en büyüğü 6.6 olan 78 artçı!
 
Büyük depremin ardından 10 ilde okullar tatil!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
7,4'lük deprem sonrası en büyüğü 6.6 olan 78 artçı!
Artçı depremlerle ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ...
İzmir Valiliğinden yardım seferberliği raporu!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Türkiye'yi ...
Balıkesir'de 4,6 büyüklüğünde deprem!
Balıkesir'in Gönen ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Balıkesir ...
 
THY'den deprem bölgesine ek seferler
Türk Hava Yolları (THY), Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ...
Kızılay'dan deprem bölgesi için 'kan bağışı' çağrısı
Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ...
Depremin ardından uzmanlardan kritik uyarılar!
Kahramanmaraş'ta sabaha karşı meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki şiddetli ...
 
Bakan Kurum'dan depreme ilişkin açıklama
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Türkiye'nin birçok bölgesini etkileyen ...
İzmir’de yeni haftada hava nasıl olacak?
Kent merkezinde en yüksek sıcaklıkların 6 ila 10 derece seyredeceği yeni ...
Deprem sonrası valilerin görev yerleri değiştirildi
Kahramanmaraş merkezli 7,4 şiddetindeki depremin ardından, deprem koordinasyonu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri