POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın'a dava açıyor!
Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın'a dava açıyor!
Kırmızı ve sarı bültenle aranıyordu: Yakalandı!
Kırmızı ve sarı bültenle aranıyordu: Yakalandı!
Dünürler ölüme birlikte gitti... Katliam gibi kaza: 4 ölü!
Dünürler ölüme birlikte gitti... Katliam gibi kaza: 4 ölü!
Pakistan'da şiddetli yağışlarda 55 can kaybı!
Pakistan'da şiddetli yağışlarda 55 can kaybı!
23 Mart 2020 Pazartesi - 12:56

İzmir'de ekmek fırınlarına virüs bilgilendirmesi!

İzmir'de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda işletmelerini ziyaret ederek hijyenik üretim yapılması için uyarılarda bulundu. Gıda işletmelerine yönelik bir eğitim seferberliği başlattıklarını söyleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, gıda ürünlerine minimum düzeyde temasın önemli olduğunu hatırlatarak paket içinde satışın artması gerektiğini vurguladı.

İzmir de ekmek fırınlarına virüs bilgilendirmesi!

Dünyayı sarsan koronavirüs salgınının Türkiye'de de görülmesiyle yurt genelinde önlemler sıklaştırıldı. Vaka sayılarında artış tespit edilirken İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de gıda işletmelerini ziyaret ederek hijyenik üretim yapılması için uyarılarda bulundu. İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, kent genelindeki gıda işletmelerinin tamamına yönelik denetim değil eğitim seferberliği başlattıklarını söyleyerek koronavirüse karşı doğru bilgilenmenin önemine dikkat çekti. Vatandaşların ve işletme sahiplerinin nasıl davranması gerektiğine yönelik ziyaretler düzenlediklerini anlatan Özen, "Bugün bu ziyaretlerin ilk günündeyiz. Ekmek üreten bir fabrikadayız. Burası çok önemli bir yer. Ekmek, hijyen ve sağlıklı kurallarına maksimum düzeyde riayet edilerek üretilirse insanlar da o kadar sağlıklı beslenmiş olur. İşletmelere hangi kurallara uymaları gerektiğini açık açık söylüyoruz" dedi. Bir gıda işletmesinin giriş kapısından itibaren belli kurallara uyarak üretime dahil olması gerektiğini hatırlatan Özen, üretimde kullanılan alet ve ekipmanlar ile çalışanların da hijyen kurallarına uymaları gerektiğini ifade etti. Belirlenen hijyen kurallarına maksimum düzeyde uyulması halinde sürecin daha rahat atlatılabileceğini anlatan Özen, şunları söyledi:

"Üretim ekipmanlarımızı hem üretimin başlangıcında hem sonunda temizlersek mekanın zeminini giriş kapısından itibaren günde 1 kez temizlersek buradan çıkan ürünler de sağlıklı olur. Vatandaşlar güvenilir gıdaya ulaşmış olur. Vatandaşların da dikkat etmesi gereken hususlar var. İşletmelere girdiklerinde sadece aldıkları ürünlere temas etmelerini başka ürünlere dokunmamalarını rica ediyoruz. Maske, eldiven takmalarını ve mümkün olduğunca evden çıkmamalarını öneriyoruz. Artık bakkallarda açık alanda ürün istemiyoruz. Özellikle kuru yemiş satışlarının açıkta yapılmasını istemiyoruz. Yani ürüne en minimum seviyede temas önemli. İster hazır gıda olsun ister paketli gıda olsun zeminle ürünün temas etmesini istemiyoruz. Ekmekler paket içinde satılmalı. Maksimum düzeyde dışarıyla temasını keserek virüsle temasını minimuma indiriyoruz. Bu hafta eğitim veriyoruz. Amacımız işletmelere ceza keserek müeyyide uygulamak değil. Amacımız işletmeleri bilinçlendirmek hijyen ve temizlik kurallarına uygun üretim yaptırtmayı sağlamak. Bunu sağladığımızda bir müeyyide ve yaptırıma da gerek kalmayacak."



PENCEREDEN SATIŞ ÖNERİSİ

Koronavirüs tedbirleri kapsamında satış noktalarında da bazı kısıtlamalar getirildiğini ifade eden Mustafa Özen, işletmelerin içine girmeden pencereden satış uygulamasının doğru olduğunu dile getirdi. Özen, "Daha önce işletmenin içine girip ekmek alışverişi yapılıyordu. Koronavirüsle ilgili tedbirler hayata geçirildikten sonra böyle bir yapı tavsiye edildi. Müşteriler hiç içeri girmeyip bir yere temas etmeden ekmeklerini alabiliyorlar. Bu önlemi bütün işletmelerin almasını istiyoruz. İşletme içindeki sirkülasyonu azaltarak insan yığılmasının önüne geçmemiz gerekiyor. Müşteri çok fazlaysa dışarıda kuyruk oluşturup parça parça içeri alınmalı. Bütün bunlar işletmelerin sorumluluğudur" diye konuştu.

 
Bergama'da belediyeden eldiven dağıtımı!
 
Bakan duyurdu: Adliyelerde nöbet sistemine geçildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yurt dışından gelen 11 bin 269 vatandaş karantina altında
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt dışından gelen ...
Motosikletiyle evde yalnız kalan hasta ve yaşlılara iyilik dağıtıyor
İzmir'de yaşayan Erhan Önel, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ...
Karantinadan kaçan kadın yakalandı!
Karantina altında tutulduğu Taksim İlkyardım Hastanesi'nden kaçan kadın ...
 
İş yerine pompalı saldırıda kritik gelişme!
Ödemiş ilçesinde bir iş yerine pompalı tüfekle ateş ettiği iddiasıyla ...
Koronavirüse karşı anlamlı kampanya
Koronavirüse karşı kadın sığınma evleri ve çocuk koruma evleri başta olmak ...
İzmir'de vaka sonrası kapatılmayan limana İtalya'da gemi geldi!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, İtalya'nın ...
 
Basmane'de 'seyyar' tehdit!
İzmir'in Konak ilçesinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan ...
Konak Meydanı boş, güvercinler aç kaldı!
İzmir'de koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında, halkın evlerinden ...
Onlar zaten hiç yoklar mıydı yoksa?
Saat 3. Issız, sessiz, karanlık sokağa bakıyorum bir süredir geceleri. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri