POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
10 Mayıs 2023 Çarşamba - 13:02

İzmir'de engelliler hakları için yürüdü!

İzmir Engelli Dernekleri Birliği, Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık yürüyüşü düzenledi. Engelli bireyler ve ailelerinin yanı sıra dernek temsilcilerinin de katıldığı yürüyüşte, “Bizler ötekiler olmak istemiyoruz” ve “Sempati değil empati istiyoruz” yazılı dövizler taşındı.

İzmir de engelliler hakları için yürüdü!

GERÇEKİZMİR - İzmir’de faaliyet gösteren engelli derneklerini tek çatı altında toplayan Engelli Dernekleri Birliği, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık yürüyüşü düzenledi.



Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen engelliler ve aileleri, yaşadıkları sorunların yıllardır çözüme kavuşturulmamasına tepki gösterdi. Ellerinde, “Dostlar kromozom saymaz”, “Bizler ötekiler olmak istemiyoruz”, “Sempati değil empati istiyoruz” ve “Ayrımsız beraber yaşamak istiyoruz” dövizleri taşıyan birlik üyeleri, Konak Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe katılanlar arasında Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir Milletvekili Adayları İrfan Değirmenci ile Eser Atak, İzmir Barosu Engelli Hakları Komisyonu, KEDİ (Kabul, Eşitlik, Dahil Olma, İstihdam) Otizm Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, engelli derneklerinin temsilcileri, engelliler ve aileleri yer aldı. Yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasını Buca Engelliler Derneği Başkanı Harun Kara okudu.

ENGELLİLERİN TEMSİLİYETİ YOK SAYILDI

Milletvekili aday listelerindeki engelli temsil oranının az oluşuna tepki gösteren Kara, “Yine fark edilmedik… Siyasi partilerin değerli başkan ve yöneticileri, Cumhuriyet’in 100.yılında yapılacak genel seçimlerde yine biz engelliler ve ailelerini yok saydınız. Türkiye, 14 Mayıs sabahı cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için sandık başına gidecek. Uzun süre liste mesaisinin ardından siyasi partilerin milletvekili adayları belli oldu. Ancak nüfusun yüzde 12’sini oluşturan ve ülkemizi vuran büyük deprem sonrasında bu rakamın uzuv kayıpları ve süregelen hastalıkların ciddi bir oranda artışına rağmen listelerde engelli bireylerin temsili ne yazık ki söz konusu bile olmadı! Milyonlarca engellinin yüce mecliste temsiliyetini eşit yurttaşlar olma isteğini görmediniz. Yıllardır kafalarınızın içindeki sakat, yardıma muhtaç önyargısını kırmadınız. Engellileri üreten birey haline getirmek yerine üç beş kuruşa muhtaç hale getirdiniz. Toplumdaki çeşitli dezavantajlı grupların hak teslimiyle sorunları çözmek için yola çıktıklarını söyleyenler listelerinde engelli adayları olmaması düşündürücü. Oysa bizim taleplerimiz arasında Engelli Bakanlığı bile var. Çünkü engelli alanındaki sorunların çözümü ancak ve ancak ayakları yere basan bir engelli politikası ve bütçelendirme ile çözülür” ifadelerini kullandı.

SESİMİZİ DUYURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Hak temelli mücadeleden ve taleplerini haykırmaktan vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Kara, “Toplumun aileleri ile birlikte neredeyse yarısını kapsayan bir kesimden bahsediyoruz. Siyasi partiler toplumun bu kadar büyük bir kesiminin kalplerine dokunabilecekleri bir durum varken bunu görmezden gelmeyi tercih ediyorlar. Siyasi alan engellileri yok saymayı tercih ediyor ne yazık ki. Bunun istisnai olacağını iddia eden siyasi partilerin de diğerlerinden hiçbir farkı yok. Güç kavramı üzerinden çalışan siyasi sistem ulaşmaya çalıştığınız demokratik yapıyı maalesef engelliyor. İçindeki renkleri, çeşitliliği koruyamayan, parlamentoya yansıtamayan bir tablo ortaya çıkıyor. Bunu kırmak için birlikte çalışmak zorundayız. Burada da ihtiyacımız olan en önemli şey samimiyet. Ancak bizler hak temelli davamızdan, özgürlük taleplerimizden vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz! Sesimiz çıktığınca her yerde, her ortamda sizlere ‘bizler de varız’ diyerek sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Her türlü engellemeye ve umursamazlığa rağmen elbette bir gün zincirleri kıracağız” açıklamasını yaptı.

 
Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı
 
Konak'ta sandık yolunda engel yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 ayrı ilkokuldan hırsızlığa 3 tutuklama!
İzmir'de 2 ayrı ilkokuldan hırsızlık yapıldı. Jandarma ekiplerinin çalışması ...
Depremzede öğrencilere ek kontenjan şartları açıklandı
Depremzede öğrencilere ek kontenjan ayrılmasına yönelik açıklama yapan ...
Fidye vahşeti: Kaçırılan 12 yaşındaki çocuk öldürüldü
Mersin'de vicdanları kanatan bir vahşet yaşandı... Görev yaptığı sitede ...
 
SGD’de oy birliğiyle İnanç Karabulut dönemi
Seferihisar Gazeteciler Derneği’nin olağan genel kurulu gerçekleşti. Genel ...
Gaziantep'te AK Partili ve CHP'li gruplar arasında kavga
Gaziantep'te seçim çalışmalarını yürüten AK Partili ve CHP'li iki grup ...
Soma’da maden ocağında göçük: 1 işçi öldü
Manisa'nın Soma ilçesinde Mates firmasına ait yer üstü maden ocağında ...
 
Kılıçdaroğlu’nun aracına taşlı saldırı
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
THY'den öğrencilere yurt içi uçuşlarda indirim
Türk Hava Yolları (THY), 1 Haziran ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasındaki ...
YSK açıkladı: Yurt dışında kaç seçmen oy kullandı?
14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimleri için 67 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri