POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
18 Eylül 2018 Salı - 12:22

İzmir'de et satışlarını 'şarbon' vurdu!

İzmir Kasaplar Odası Başkanı Ceyhan Yücelmiş, şarbonla ilgili haberler yüzünden insanların etten soğuduğunu söyledi. Yücelmiş, "Kimileri, et tüketimini azaltsa da etten vazgeçemeyenler, büyük marketler yerine küçük kasapları tercih etti" dedi.

İzmir de et satışlarını  şarbon  vurdu!

Kurban Bayramı'nın ardından şarbonun gündeme gelmesi, İzmir'de et satışını etkiledi. Uzmanlar, sosyal medya paylaşımlarının yol açtığı panik nedeniyle hastanelere başvuruların arttığını; ancak İzmir'de şarbon vakası olmadığını duyurdu. İzmir Kasaplar Odası Başkanı Ceyhan Yücelmiş, şarbonla ilgili haberler yüzünden insanların etten soğuduğunu söyledi. Türkiye'de en sağlıklı eti küçük esnafın sattığını kaydeden Yücelmiş, kasaplarda satışa sunulan etin denetime tabi tutulduğunu vurguladı. Yücelmiş, "En sağlıklı et kasaplarda satılıyor. İzmir'de şarbon yok ama Türkiye genelinde bu korku yayılınca insanlar çekimser kaldı. Kimileri et tüketimini azaltsa da etten vazgeçemeyenler, büyük marketler yerine küçük kasapları tercih etti. Maalesef insanlar tedirgin. Çok abartılı söylemler var. Beyaz et sektörü temsilcileri de bu tartışmaları kışkırtıp kendilerine pay çıkardı" diye konuştu.

Şarbon haberlerinin çok büyütülmemesi gerektiğini savunan Yücelmiş, "Avrupa ülkelerinde bile şarbon görülüyor. Büyütmeden kontrol altına alınmalı. Bu haberler hijyenik ortamlarda kesim yapılmadığı ve pazarlarda temizliğe dikkat edilmediği için hep kurban döneminde ortaya çıkıyor. Büyükşehirlerdeki hayvan pazarları bir rezalet. Devletin bu pazaryerlerini işletmeye açması gerekir. Sağlıklı kesimhanelerin ve soğuk hava depolarının bulunduğu mezbahalar istiyoruz. Bu halk sağlığı açısından önemli. Her Kurban Bayramı'nda telef olan hayvan sayısı 900 bini buluyor. Bunların disipline edilmesi şart" dedi. 

'HAZIR KIYMA ALMAYIN'
Kemeraltı Çarşısı'nda et satan İbrahim Varhan ise güvenli alışveriş yapmak isteyenlere kasapları adres gösterdi. Şarbon söylentilerinden sonra marketten alışveriş yapmaktan kaçınıldığını dile getiren Varhan, "İzmir'de şarbon olayı yaşanmadı; ama yine de bir korku yaşayanlar yıllardır alışveriş yaptığı güvenilir kasabını tercih ediyor. Bizim etlerimiz Uşak ve Afyon'dan geliyor. Mezbahada gördüğümüz hayvanı raporuyla alıp kesiyoruz, sağlıklı et satıyoruz" diye konuştu. 

Şarbon haberlerinin ardından dana eti fiyatlarının yükseldiğini savunan Varhan, ithal etin cazibesini yitirmesiyle firmaların yerli danaya yöneldiğini belirtti. Dana kıymanın kilosunun 43, dana bonfilenin 80, dana bifteğin 62, dana antrikotun ise 65 liradan satıldığını söyleyen Varhan, kuzu kuşbaşının 67, kuzu pirzolanın 77, kuzu külbastının 72, kuzu lokumun 82 liradan satışa sunulduğunu kaydetti. 

Kurban Bayramı'ndan sonra fiyatlarda hafif yükselme olduğunu dile getiren İbrahim Varhan, et alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda şunları söyledi:

"Taze ve uygun fiyata et almak isteyen buraya geliyor. Dışarıdan gelen ithal et durduğu için yerli etin fiyatı arttı. Yerli hayvanı bulmak zor olduğu için pahalı. Bizim sabit müşterimiz var. Marketten ucuz et almak akıllı işi değil. Vatandaş eti alırken hazır kıyma almasın. Etin gözü önünde çekildiğini görsün. Süpermarketlerin reyonlarında çalışanlar profesyonel kasap değildir. Güvenli et tüketmek için kasaplardan alışveriş yapsınlar." (DHA)

 
87.İEF unutulmazlar arasına girdi
 
Erdoğan: Bu yıl birileri provoke etmek istedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Varank açıkladı: İzmir'e model fabrika geliyor!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Sanayicilerimiz için Dijital Dönüşüm ...
Merkez Bankası'ndan yeni döviz hamlesi
Merkez Bankası TL zorunlu karşılıklara ödenen faizi yüzde 7'den yüzde ...
Üretici cevizini kendi pazarında satıyor!
İzmir'in Tire ilçesine bağlı Işıklı Mahallesi'nin sakinleri, ceviz yetiştiriciliğiyle ...
 
Fiyat etiketlerinde 'yerli malı' dönemi!
Türkiye'de üretilen malların etiketlerinde, Ticaret Bakanlığı'nca tespit ...
Ayakkabı devi konkordato ilan etti!
Yeşil Kundura Sanayi AŞ, yaşadığı mali darboğazı aşamayınca mahkemeye ...
Dövizle sözleşmeye yeni düzenleme
Hazine ve Maliye Bakanlığından, menkul ve gayrimenkul alım satımı ile ...
 
KÖY-KOOP Başkanı Soyer: Üretici yem veremez oldu!
Soyer, İzmir süt sektöründeki bu olumlu tabloya rağmen, yüksek yem fiyatları ...
İTB'de asırlık gelenek, Bakan Pakdemirli'den çağrı: Milli markamız olsun!
İTB'de 100 yıldır sürdürülen gelenek kapsamında, sezonun ilk çekirdeksiz ...
İzmir mutfağının vazgeçilmezi el yakıyor!
İzmir'de pazar tezgahlarında kilosu 16 liraya satılan, Ege mutfağının ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri