POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
21 Ekim 2021 Perşembe - 13:25

İzmir'de greve 1 kala son masa: Ya uzlaşı çıkacak, ya da metro ile tramvay duracak!

Metro A.Ş.’de TİS krizinin sendikanın grev kararı almasıyla tavan yapmasının ardından temaslar devam ederken kilidi bu gece geç saatlere kadar sürmesi beklenen görüşme trafiği çözecek. Büyükşehir cephesiyle Demiryol-İş Sendikası arasında uzlaşı çıkmazsa metro ve tramvay ulaşım Cuma sabah 05.00’dan itibaren duracak.

İzmir de greve 1 kala son masa: Ya uzlaşı çıkacak, ya da metro ile tramvay duracak!

GERÇEKİZMİR - İzmir'de kent içi toplu ulaşımın ana damarlarından olan metro ve tramvay hattında yaşanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sendikanın grev ilan etmesiyle tavan yaptı.

İzmir Metro A.Ş.'de işveren sendikası SODEM-SEN ile 650 ray emekçisinin örgütlü olduğu Türk-İş'e bağlı Demiryol-İş Sendikası arasında yaklaşık 180 gündür süren görüşmelerden uzlaşı çıkmayınca grev kapıya dayandı. Sendika merkez hizmet binasına astığı bildiriyle metro ve tramvay emekçilerinin 22 Ekim Cuma günü greve çıkacağını duyurdu. Süreçte 60 maddede anlaşma sağlayan tarafların el sıkışmasının önünü yine bu 2'si idari diğerleri de denkleştirme, kök ücret, iş riskleri tazminatı ve yıllık izin ücreti gibi maddi konuları kapsayan 9 madde tıkadı.  

Grev ilanın ardından görüşme trafiği hız kesmedi. SODEM-SEN ile Demiryol-İş arasında yapılan zirvelerden herhangi bir olumlu adım çıkmazken topa Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de girdi. Önce Demiryol-İş Sendikası’yla görüşen Başkan Soyer ardından İzmir Metro A.Ş. yönetimi kurulu üyesi Aytekin Sözer’i görevlendirerek iki cepheyle masaya oturttu. Talepleri dinleyen Sözer Başkan Soyer’e detaylı bilgilendirmede bulundu ardından yeni bir teklifle dün yeniden sendikanın kapısını çaldı. Bu teklif de sendika cephesinde beklentileri karşılamazken son 24 saate hala 9 madde çıkmazıyla girildi. 

İzmir grev düğümün çözüleceği güne Büyükşehir Belediyesi’nin acil eylem planı açıklamasıyla başladı. Büyükşehir son günden de uzlaşma çıkmama ihtimaline karşı toplu ulaşım hizmetinin aksamadan devam etmesi için ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından 14 yeni hat planlaması yapıldığını açıkladı. Bu açıklamasının ardından gözler son gün zirvesine çevrildi. 

"HER İKİ TARAF DA GREVLE SONUÇLANSIN İSTEMİYOR!"
Sendika temsilcileri işçilerle birlikte bu zirve öncesinde Metro A.Ş. binasının önüne giderek süreçle ilgili bilgilendirmede bulundu. Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral eşit işe eşit ücret vurgusu yaptığı açıklamada, “Metro A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi bir hocayla (Aytekin Sözer) en son geldiğimiz noktaları bir karşılıklı detaylandırarak anlatma fırsatımız oldu. O da Tunç Başkan’a ve oradaki Metro A.Ş.’deki yönetime ve SODEMSEN’deki yetkililere anlatacağını söylemişti. Bu şekilde en son yaptığımız görüşme kaldı. Muhtemelen bugün de o görüşmenin geri dönüşü olur. Çünkü her iki tarafta sözleşmenin grevle sonuçlanmasını istemiyor. Masada kazanımla bitmesini istediği için herkes elinden gelen tüm çabayı ve gayreti gösteriyor. Nasıl neticelendirilecek kimse bilmiyor, çok az bir zaman kaldı” ifadelerini kullandı.

Bu mesajların ardından işveren sendika SODEM-SEN ile Demiryol-İş sendikası temsilcileri grev öncesi bugün son kez masaya oturdu. Gece geç saatlere hatta grevin başlayacağının duyurulduğu 05.00’a kadar bile sürmesi beklenen zirvede 9 madde, teklifler ve talepler son bir kez daha tüm detaylarıyla tartışılacak. Bu yoğun mesaiden de bir sonuç çıkmazsa İzmir’de yarından itibaren metro ve tramvay ulaşımı duracak. 

 
Dayanışma aracı kara kışa karşı yola çıktı
 
'İnsanlık ölmedi' haberi taksicilerin oyunu çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dayanışma aracı kara kışa karşı yola çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi kara kış yardımlarını başlattı. Geçim sıkıntısı ...
Demokrasi Şehidi Kışlalı Güzelbahçe’de anıldı
Eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı 1999 yılında bombalı ...
Çeşme Belediyesi'nden bir ilk: Kışın havuzunu temiz tutmayana...
İlçe sınırlarında yüzme ve süs havuzu olarak kullanılan alanların düzenli ...
 
''Bayraklı'daki her çocuğun elinden tutacağız''
Bayraklı'da ihtiyaç duyan her çocuğun eğitim sürecinde yanında olduklarını ...
Geleceğin yüzücüleri Havuz İzmir’de yetişiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayında hizmete aldığı Havuz İzmir ...
Büyükşehir'den grev hamlesi: Acil eylem planı hazır!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Metro A.Ş. ve İzmir Tramvayı’nda devam ...
 
Buca’da Gripin'le Cumhuriyet coşkusu
Cumhuriyetin 98. yıl dönümü Buca’da büyük bir coşkuya sahne olacak. Kutlamalara ...
İduğ ve Batur birer gol attı, dostluk kazandı!
Bornova Belediyesi ile Konak Belediyesi, Belediye Başkanları; Dr. Mustafa ...
Torbalı'da flaş gelişme: Başkan o ismi görevden aldı!
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin,  başkan yardımcısı Özkan Yıldız’ı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri