POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
8 Nisan 2020 Çarşamba - 14:37

İzmir'de gündem sahra hastanesi: Soyer'den net mesaj, Tabip Odası'ndan 'resmi' hamle!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla İstanbul'da iki sahra hastanesi için çalışmaların başlamasının ardından gözler İzmir’e çevrildi. İzmir Tabip Odası'ndan Valiliğe yazılan yazıyla 'resmi' hamle gelirken, daha önce olası ihtiyaç için toplam 133 bin metrekarelik iki alanı bakanlığa tahsis kararı alan Başkan Soyer de önemli mesajlar verdi.

İzmir de gündem sahra hastanesi: Soyer den net mesaj, Tabip Odası ndan  resmi  hamle!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de hızla yayılan koronavirüsle mücadele tam gaz devam ederken, salgın sürecinde sağlık sisteminin ivedi ve eksiksiz işlemesi hayati önem taşıyor. 

Bu kapsamda sayısız önlem ve tedbir hayata geçirilirken, Avrupa’nın koronavirüse ağır kayıplar veren birçok kentinde olduğu gibi Türkiye’de de sahra hastaneleri için düğmeye basıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’un iki noktasının adres olacağını açıklamasının ardından inşa çalışmaları başlarken, 45 günde tamamlanacak 1000’er yataklı iki sahra hastanesiyle durumu görece daha hafif hastaların tedavisi için alan açılması planlanıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması ve iki sahra hastanesi için çalışmaların başlamasının ardından gözler İzmir’e çevrildi. Vaka ve can kaybı sayısı göz önüne alındığında İstanbul’dan sonra koronavirüsün en çok yayıldığı kent olan İzmir’de de akıllara sahra hastanesine ihtiyaç olup olmadığı sorusu geldi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geçtiğimiz günlerde Gaziemir Fuarizmir'de 110 bin, Kültürpark'ta 23 bin metrekare olmak üzere toplamda 133 bin metrekarelik alanın ihtiyaç halinde Sağlık Bakanlığı’na tahsis edileceğini açıklamasının ardından konuyla ilgili bir önemli gelişme de İzmir Tabip Odası’nın Valiliğe resmi yazıyla talepte bulunması oldu. 

Gerçekizmir’e konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Barlık Obuz kentte sahra hastanesinin bir ihtiyaç olduğunun altını çizdi. 

SOYER: ŞİMDİDEN HAZIRLIĞINI YAPMAK İSTİYORUZ 
Başkan Soyer konuyla ilgili olarak, “Sahra hastanesine ihtiyaç olacaktır çünkü görünüyor ki sağlık kapasitemizi aşacak. Zaten Tabip Odası da Valiliğe resmi yazı yazdı, İzmir’de sahra hastanesi kurulması için… Gaziemir Fuarizmir'de 110 bin, Kültürpark'ta 23 bin metrekare alanın kullanımı için biz harekete geçmiştik. Şimdiden hazırlığını yapmak istiyoruz” açıklamasını yaptı. 

OBUZ: RESMİ YAZI YAZDIK... ŞU AN KAPASİTELER DOLMADI AMA… 
İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Obuz ise “Biz bununla ilgili İzmir Tabip Odası olarak, Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark ve Gaziemir Fuar alanlarında sahra hastaneleri kurulmasına ilişkin önerisinin değerlendirmesi gerektiğine dair İzmir Valiliği’ne bir yazı ilettik. Şu an için hastanelerdeki kapasiteler henüz dolmadı ancak sahra hastanesinin kurulması zaten bir zaman alacak ve önümüzdeki süreçte ihtiyaç olacaktır. O nedenle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önerisinin değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

SAHRA HASTANESİ NEDİR? 
Sahra hastanesi, daha kalıcı tesislere güvenli bir şekilde taşınmadan önce sahadaki geçici olarak ilgilenen küçük bir mobil tıbbi birim veya mini hastanedir. Bu terim çoğunlukla askeri durumlara atıfla kullanılır, ancak felaket zamanlarında da kullanılabilir.

İSTANBUL’DA İKİ YERE YAPILACAK 
İstanbul Yeşilköy ve Sancaktepe'ye iki sahra hastanesi yapılacağını açıkladı. Sahra hastanelerinin 45 günde tamamlanması bekleniyor. Yeşilköy Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’de kurulacak bi yataklı sahra hastanesi çalışmalarına başlandı. Yeşilköy Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’de kurulacak bi yataklı sahra hastanesi çalışmalarına başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kurulacak hastanelere ilişkin, "Bunları süratle, şöyle 45 gün içerisinde bitireceğiz ve buraları da tamamıyla insanımızın, halkımızın hizmetine sunacağız" şeklinde bilgi vermişti.

 
Ödemiş’te virüse karşı üretici desteği
 
Erdoğan'dan vatandaşa virüsle mücadele mektubu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meslektaşlarını Kovid-19'dan korumak için kabin geliştirdi
Ödemiş Devlet Hastanesinde görevli Uzman Doktor İrfan Sevinç, Kovid-19 ...
Rektör Budak'tan sevindiren rapor!
Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, hastanelerine başvuran ...
Bilim Kurulu üyesi salgın için tarih verdi!
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, "Kurallara uyarsak ...
 
Virüsün ilacı çoktan bulunmuş olabilir mi?
Corona virüs yayılmaya devam ederken virüsle mücadele arayışı da sürüyor. ...
Oda Başkanı anlattı: Market ve pazar alışverişlerinde dikkat edilmesi gerekenler
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası ...
Oda Başkanı anlattı: Market ve pazar alışverişlerinde dikkat edilmesi gerekenler
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası ...
 
Menemen Hastanesi'nden virüs açıklaması
Menemen Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçın Yıldırım hastanelerinde tahlili ...
Tabip Odası açıkladı: İzmir'de kaç sağlık çalışanı virüse yakalandı?
İzmir Tabip Odası, kentte koronavirüs testi pozitif çıkan sağlık personelinin sayısını açıkladı.
12 hakim-savcı ve 55 personel virüse yakalandı
Adalet Bakanı Gül “12 Hakim ve Cumhuriyet savcısı ile 55 personelde yapılan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri