POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
26 Mart 2018 Pazartesi - 11:49

İzmir'de gündeme damga vuran 'ittifak' mesajlarına CHP bakışı: Vekiller ne yorum yaptı?

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Dağ'ın MHP ile İzmir birlikteliğine yeşil ışık yakan mesajlarının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in verdiği oran ve çarpıcı açıklamaları gündeme damga vurdu. CHP İzmir Milletvekilleri, Akşener'in 'yüzde 22' çıkışını ve ittifak mesajlarını değerlendirdi.

İzmir de gündeme damga vuran  ittifak  mesajlarına CHP bakışı: Vekiller ne yorum yaptı?

GERÇEKİZMİR – 2019 yılında yapılacak yerel seçimlere 1 yıl kala İzmir’de ‘ittifak’ gündemi hareketlendi.

AK Parti ve İYİ Parti cephesinden gelen iki üst düzey açıklama sonrası yerel seçim sandığında olası ittifaklar kent gündeminin ilk sırasında oturdu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Balçova İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada MHP ile AK Parti arasındaki ittifak uzlaşmasına değinerek yerelde de benzer bir ittifak yapmayı planladıklarını açıkladı. Dağ, “Yerel seçimlerde benzer noktada bir çalışma İzmir’de yapmaya gayret edeceğiz" dedi.

- DAĞ'DAN ÇARPICI MESAJ: AK PARTİ VE MHP'DEN İZMİR'DE İTTİFAK SİNYALİ!... 

İzmir’de siyaset gündemine damga vuran gelişme ise Sözcü Gazetesi Yazarı Can Ataklı’nın kaleme aldığı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in özel bir davette yaptığı açıklama oldu.

Ataklı, İYİ Parti Lideri’nin İzmir’deki oy oranını yüzde 22 olarak açıkladığını ifade ederken önemli bir ayrıntının da altını çizdi.

Ataklı ayrıca, Akşener’in, “CHP yüzde 30’a yakın oy alabilir, bu durumda seçimi AKP kazanıverir. İşte bu duruma izin vermeyiz” dediğini öne sürdü.

Çarpıcı açıklamaların ardından gözler CHP cephesine çevrildi. Gerçekizmir’e konuşan CHP İzmir Milletvekilleri, Akşener’in oy oranı iddiasını ve ittifak mesajlarını değerlendirdi.

İŞTE O AÇIKLAMALAR

“RESMİ BİR İTTİFAK OLMASA DA…”

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MURAT BAKAN: İYİ Parti’nin genel anlamda anketlere baktığımızda ortalaması yüzde 10-15. Baraj sorunu yok. Bu bantta oy alabilir. Bir miktar üste çıkabilir performansa göre. Meral Hanım İzmir için yaptığı hesapta tamamını CHP’den alıyor gibi… Bu doğru değil... İzmir’de sahada yaptığımız çalışmada MHP tabanının büyük kısmının İYİ Parti’ye döndüğünü görüyoruz. AK Parti’den de bir miktar İYİ Parti’ye gidiyor. CHP’nin İzmir’de seçmen noktasında olumsuz etkileneceğini sanmıyorum. İttifak konusu bizim vereceğimiz bir karar değil. Parti organlarının vereceği karar. Resmi bir ittifak olmasa da bölgenin durumuna göre bütün demokrat unsurların ittifak yapması gerektiğini düşünüyoruz. Kısaca insanlığın yarattığı ortak değerleri savunan adaleti hukuku düşünce özgürlüğünü kim varsa sandıkta ittifak etmeliyiz. Bu ne şekilde olur bilemem.

“BEN HALKIN İTTİFAKINA İNANIYORUM”

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ATİLA SERTEL: Ben siyasi partilerin ittifakından ziyade halkın ittifakına daha çok önem veriyorum. Bu konuda İzmir halkı çok duyarlıdır. Laik, çağdaş, demokratik değerlere bağlı olduğu gibi bayrağına ve Atatürk’üne yürekten bağlıdır. Ben İzmir’de yaşayan yurttaşlarımızın oy kullanırken bu değerlere dikkat edeceğine ve yönlendirme ya da manipülasyonla değil sağduyuyla hareket edeceğine inanıyorum. AK Parti-MHP ittifakı özellikle MHP’nin tabanında tutmamıştır. AK Parti içerisinde MHP ile yapılan işbirliğine yönelik itirazlar hızla yükselmektedir. Süreç demokrasiye ve parlamenter rejime inanan ve o yönde mücadele eden insanların zaferiyle sonuçlanacaktır. Kararı İzmir halkına bırakmak lazım…

“BU PİLAV DAHA ÇOK SU KALDIRIR”

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MUSTAFA BALBAY: Bu pilav daha çok su kaldırır. Seçime 1 yıl var. AK tarafında da gördüğümüz İstanbul Ankara kaybetme olasılığı var. Biz genel anlamda Kemal Bey’de yeri geldikçe vurguluyor bir yol haritası koymamız ve bu yolda birleşmek önemli. Bu yol haritasında biz AKP’nin tabanından da oy isteyeceğiz. En büyük ittifak halk ittifakı... Böyle gitmez diyenlerin yapacağı ittifak. Seçim sürecinde ittifak kelimesi çok yıpratılıyor. Parti adından şehir adından önce böyle gitmez diyenlerin birlikteliği önemli. Bu birliktelikte şuan da yüzde 50’nin üstünde. İktidar da bunun farkında.  Böyle gitmez diyenlerle ittifak yapacağız.

“RAKAMLAR İNANDIRICI DEĞİL”

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ALİ YİĞİT:  Meral Hanım o rakamları Türkiye genelinde dese belki inandırıcı olurdu. İzmir için inandırıcı değil. İzmir’i başka bir yere benzetmesinler. İzmir’de CHP’nin oyu yüzde 50’nin üstündedir ve üstünde olacaktır. Kimse kamuoyunu yanıltmasın. Burada AKP’nin seçim alma şansı yok. Bizim hedefimiz Büyükşehir ve 30’da 30…CHP İzmir’de yalnız başına seçim alabilir. İYİ Parti gelirse destek oluruz derse hayır demeyiz. Saadet Partisi’de gelse hayır demeyiz. Herkes bizle ittifak yapabilir ama CHP’nin İzmir’de seçim kazanması için bir partiyle ittifak yapmasına gerek yok...

“CHP TEK BAŞINA TÜMÜNÜN ÜZERİNDE”

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ TACETTİN BAYIR: İttifak olabilir olmaz değil ama İYİ Parti’nin İzmir özelinde söylediği rakamlar gerçekçi gelmiyor bana. Yakın zamanda bir anket yapıldı, inceledim. CHP’nin durumu İzmir’de çok iyi. Tek başına tümünün üstünde. Daha 1 yıl var seçime. İttifak konusunda partinin üst organları gerekli kararı verir.

 
İzmir'in yeni metro hattında kritik ihale tarihi değişti
 
CHP'de toplantı krizi! Meclis üyesinden il yöneticisine: Ya ispat et ya istifa!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çavuşoğlu: Uruguay'a kaçan sahtekarın ensesindeyiz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’ye zarar veren terör örgütleri ...
Akşener'den İzmir mesajları: Oy oranını açıkladı, ittifaka kapı açtı!
İYİ Parti Lideri Akşener’in özel bir davette, “Yaptırdığımız araştırmalara ...
Siyasetin 'Dallas'ı!
2014 yerel seçimleri öncesi CHP’nin adaylık teklifini kabul etmeyen eczacı ...
 
Ve CHP yerel seçim için düğmeye bastı!
2019 seçimlerine yönelik hazırlıklara başlayan CHP’de, kritik önemdeki ...
'MHP A Takımı'nda görev dağılımı tamam!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, belirlediği 15 kişilik Başkanlık Divanı üyeleri ...
AK Parti'de gözler Buca'daydı: 2 adaylı yarışta Arslan güldü!
Buca Kongresi'nde AK Parti Genel Merkezi’nin desteklediği mevcut İlçe ...
 
Erdoğan'dan flaş 'Tel Rıfat' mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah kısa sürede Tel Rıfat'ı da kontrol altına ...
Bu kez Uber'ci şiddeti: Kanlar içinde kaldı!
Son haftalarda, 'şoförlerinin taksiciler tarafından darp edildiği' yönündeki ...
Dağ'dan çarpıcı mesaj: AK Parti ve MHP'den İzmir'de ittifak sinyali!
AK Partili Dağ, "Birlikte ittifak içerisinde olduğumuz MHP ile birlikte ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri