POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Taksim Meydanı bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına kapalı
Taksim Meydanı bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına kapalı
Erdoğan'dan 'Özel' görüşmeye dair açıklama!
Erdoğan'dan 'Özel' görüşmeye dair açıklama!
Irak ve Suriye’de 19 terörist etkisiz hale getirildi
Irak ve Suriye’de 19 terörist etkisiz hale getirildi
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
2 Nisan 2018 Pazartesi - 10:23

İzmir'de hastane hüsranı: Yıkıldı, 2 yıldır çivi çakılmadı!

Karşıyaka’da 2018 yılı için verilen yeni hastane vaatleri havada kalırken, sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşlar ise 7 kilometre yol kat etmek zorunda kalıyor.

İzmir de hastane hüsranı: Yıkıldı, 2 yıldır çivi çakılmadı!

İzmir’de 50 yıldan fazla süre hizmet veren 240 yataklı Karşıyaka Devlet Hastanesi, Mayıs 2016’te çürük olduğu gerekçesiyle yıkılarak, tüm ekipmanları ve sağlık personeliyle birlikte Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşındı.

Taşınma işleminin ardından ortada kalan Karşıyaka sakinlerinin yıllardır çektikleri sağlık çilesine ise bir türlü çare bulunamadı. Bir zamanlar hastaların şifa bulduğu eski tesis arazisinde artık geceleri alkoliklerin mekanı haline geldi.

VATANDAŞ SAĞLIĞINDAN OLDU
Toplam 517 yataklı Çiğli Eğitim Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte Çiğli Devlet Hastanesi ve Karşıyaka Devlet Hastanesi’ni kapatıldı. Daha iyi koşullarda sağlık tesisine kavuşan Çiğli halkını sevindiren bu gelişme Karşıyakalıları ise üzdü. Yıkılan eski devlet hastanesi yerine yapılacak modern tesisi sabırla bekleyen Karşıyaka halkına bir türlü beklenen haber gelmedi.

Ege Telgraf'tan Erman Şentürk'ün haberine göre Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin kapatılmasıyla birlikte ilçe halkı sağlığından olurken, bölgede bulunan çok sayıda eczane de iflas ederek, kepenk indirmek zorunda kaldı.

İlçeyi vuran krize aradan iki yıl geçmesine karşın bir türlü çözüm bulunamayınca bu durma isyan eden yöre sakinleri ise, Sağlık Bakanlığı’nın bu yılki yatırım planına aldığı yeni hastane projesinden ise ümidi kesti. Diğer yandan, etrafı tellerle çevrilerek kapatılan boş hastane arazisi sahipsiz kalınca alkol bağımlılarının mekanı haline geldi. Yaşanan bu durum ayrıca şikayet konusu olurken, Karşıyakalılar 2018 yılı sonunda açılacağı yönünde söz verilen yeni hastane yatırımına bir an önce başlanmasını talep etti.

HALK TEPKİ GÖSTERDİ
Hastane mağduru yöre sakinlerinden Fikret Sarucan yeni hastane talepleri ve konuyla ilgili şikayetlerini dile getirmek amacıyla on binlerce imza topladıklarını, ancak henüz sonuç alamadıklarını belirtti ve “Ne yazık ki burası da yıkılınca Karşıyaka bölgesinde başka sağlık hizmeti veren hastane kalmadı. Şu anda ilçemizde bu yönde büyük bir sıkıntı var. Sağlık hizmeti alabilmek için en yakındaki tesis olan Çiğli Bölge Hastanesi’ne ulaşmak için 7 kilometre yol gitmek zorunda kalıyoruz. Çiğli neresi, burası neresi? İki yıl önce mevcut hastaneyi yıktılar, yerine yenisi de yapılmadı. Buraya yeni hastane yapılacağı yönünde verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Burası devletin malı, değerlendirilmeli. Karşıyaka halkı mağdur durumda, hastanemizi geri istiyoruz” dedi.



“SÖZLER TUTULSUN”

Sağlık Bakanlığı’nın ve İzmir milletvekillerinin yeni hastane sözlerini hatırlatan Türk Sağlık Sen İzmir-1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları dile getirdi: “Bugün 30 bin nüfuslu Kınık’a çok acil ihtiyaçmış gibi hastane yapan Sağlık Bakanlığı, nedense 350 bin nüfuslu Karşıyaka’ya halen bir hastane yapmadı. Bu kararın arkasında siyaset vardır. Yarın öbür gün Bayraklı Şehir Hastanesi açıldığında kalan diğer tesisler de kapanacak ve bu bölgede hiç hastane kalmayacak. Geçmişte Karşıyaka Devlet Hastanesi yıkılırken de sayısız açıklama yaptık, konuyla ilgili tepkilerimizi dile getirdik. Karşıyaka halkı mağdur, çünkü sağlık hizmeti alamıyor. Koskoca arazi neredeyse iki yıldır bomboş yatıyor. Burası ne olacak? Buraya acilen verimli çalışacak bir tesis kazandırılmalı. Bayraklı Şehir Hastanesi’nden önce buraya öncelik verilmeli. En azından halkın faydalanacağı ufak çaplı da olsa bir poliklinik acilen yapılmalı ve hizmete açılmalıdır. Geçmişte burada verilen ve vatandaşların en doğal hakkı olan sağlık hizmetleri sürdürülmelidir. 2018 yılında yapılacağı söz verilen hastane vaatleri hayata geçirilsin.”

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR
Ege Telgraf’a yaptığı açıklamada Karşıyaka’da yıkılan eski sağlık tesisinin yerine yapılacak yeni proje için hazırlıkların sürdüğünü aktaran İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, “Hastanenin yapımına ne zaman başlanacağı henüz belli değil. Hükümet tarafından yatırım planlarına alınan yeni hastane projemiz için hazırlıklar devam ediyor. Projesi hazırlanıp ihalesine çıkıldıktan sonra yeni sağlık tesisinin yapımına başlanacak. Yakın süreçte açılacak Bayraklı Şehir Hastanesi ile birlikte ilaveten burası da hizmet verecek. Zaten bu konuda halkımızın ısrarlı talepleri var. Yıkılan tesisin yerine kesinlikle yeni bir tam teşekküllü hastane açılacak” şeklinde konuştu. (Ege Telgraf)

 
Hacettepe Teknokent'te FETÖ operasyonu!
 
Karlov suikasti ile ilgili flaş gelişme!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hülya 25 Mayıs 2018 Cuma 20:24

2 yıldır yıkıldı ve hiçbir icraat yok maalesef biz hastanemizi geri istiyoruz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kara liste bereketi: Halk sağlığıyla oynuyorlar ama...
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hileli ürün gerekçesiyle ceza ...
Bakan Demircan'dan Ege Üniversitesi'ne ziyaret
İzmir'e gelen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. ...
Gaziemir'de 'kist hidatik' paneli
Gaziemir Belediyesi ile Türkiye Hidatidoloji Derneği ve Belediye Veteriner ...
 
Sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı müjdesi
Sağlık Bakanı Demircan, sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı ile ilgili, ...
DEÜ'de geliştirildi: Yapay zekayla tedavi dönemi!
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde geliştirilen yapay zeka yazılımı, laboratuvara ...
'Alagille' kabusu: Okulu bıraktı, eve kapandı, donör aranıyor!
Seferihisar ilçesinde yaşayan Bengül Üstün (57), 'Alagille sendromu' teşhisi ...
 
Kalpler çocuklar için birleşti
İzmir'de sanat, iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimleri, 'Kalplerimiz ...
Küçük Menderes'e hastane müjdesi: Başbakan açacak!
Ödemiş Devlet Hastanesi'nin 31 Mart'ta kapılarını açıyor. Açılışın Başbakan ...
SGK 5 kanser ilacını geri ödeme listesine aldı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 5 kanser ilacını geri ödeme kapsamına aldı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri