POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
8 Mart 2018 Perşembe - 14:52

İzmir'de ilk duruşma: Emrah Serbes hakim karşısında ağladı!

Ayhan Özçelik (59), eşi Nilgün Özçelik (51) ve kızı Zeynep Özçelik'in (16) ölümüne neden olan 'Behzat Ç.'nin senaristi yazar Emrah Serbes'in, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Tıraş olduğu, takım elbise giydiği görülen Emrah Serbes, ifade verirken ağladı.

İzmir de ilk duruşma: Emrah Serbes hakim karşısında ağladı!

İzmir- Aydın yolundaki kazada, Ayhan Özçelik (59), eşi Nilgün Özçelik (51) ve kızı Zeynep Özçelik'in (16) ölümüne neden olan 'Behzat Ç.'nin senaristi yazar Emrah Serbes'in, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Tıraş olduğu, takım elbise giydiği görülen Emrah Serbes, ifade verirken ağladı. Kaza kurbanı ailenin geride kalan tek ferdi Ahmet Mert Özçelik'in (24) avukatı Burcu Ece Güler duruşma öncesi yaptığı açıklamada, "Savcılık aşamasında yapılan sorgulamada hem sürücünün alkollü olduğu hem de sürücünün değiştirilmiş olduğu ortaya çıktı. Mahkeme heyeti de duruşma öncesi yaptığı bilirkişi incelemesiyle Emrah Serbes'in sekizde sekiz kusurlu olduğunun raporunu dosyaya eklettirdi. Bizim için önemli olan sürücünün alkollü olduğunu ispatlamaktı, kuvvetli deliler dosyaya girdi" dedi.

Kaza, 22 Eylül 2017 tarihinde saat 04.30 sıralarında, İzmir- Aydın otoyolu Torbalı Kavşağı yakınlarında meydana geldi. İzmir'den Aydın yönüne giden Ayhan Özçelik yönetimindeki 35 TV 9335 plakalı otomobile, arkadan gelen 34 NT 5005 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan Özçelik'in kullandığı otomobil taklalar attı. Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, sürücü Ayhan Özçelik ve kızı Zeynep Özçelik'in öldüğünü belirledi. Kazada ağır yaralanan Nilgün Özçelik ise Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yolda kalbi duran ve yapılan müdahalelerle yaşama döndürülen Nilgün Özçelik, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yoğun bakıma alınan Nilgün Özçelik, kazadan 12 gün sonra yaşamını yitirdi. Kazada ölen baba, anne ve kızları, Manisa'nın Soma ilçesinde toprağa verildi.

Kazanın ardından, otomobili kendisinin kullandığını öne süren Kenan Doğru tutuklandı. Behzat Ç. kitaplarının yazarı Emrah Serbes, kazadan 6 gün sonra sosyal medya üzerinden itiraf mektubunu paylaşarak, kazanın sorumlusunun kendisi olduğunu açıkladı. Torbalı Adliyesi'ne gelen Serbes, suçunu itiraf ederek teslim oldu. İfadesinin alınması ardından Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Serbes, tutuklandı, Kenan Doğru ise tahliye edildi.

Kazayla ilgili soruşturma devam ederken, hazırlanan bilirkişi raporunda da Emrah Serbes'in asli ve tam kusurlu olduğu belirtildi. Raporda Serbes'in alkollü araç kullandığı, aşırı hızlı olduğu için şerit ihlali yaptığı ve takip mesafesine dikkat etmediği yer aldı. Öte yandan kazada yaşamını yitiren Ayhan Özçelik'in ise herhangi bir kusurunun bulunmadığı hazırlanan raporla soruşturmaya eklendi.

BİLİNÇLİ TAKSİRLE HAPİS CEZASI İSTENDİ
Yazar Emrah Serbest'e yönelik Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı fezleke, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. İzmir'de savcılığın ikinci kez yaptığı inceleme ve değerlendirme sonrasında iddianame tamamlayıp yargılamanın yapılacağı mahkemeye gönderdi. Serbes için, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan 22.5 yıla kadar hapis cezası istendi. Savcılık ayrıca, Emrah Serbes'in üç yıla kadar araç kullanmaması için ehliyetine el konulmasını da talep etti. Kaza sırasında Serbes ile aynı araçta olan ve ilk aşamada aracı kendisinin kullandığını ileri süren arkadaşı Kenan Doğru için de 'suçu üstlenmek' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

KENDİ İNCELEMESİNİ YARGILAMAYI BEKLEMEDEN YAPTIRDI
İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada mahkeme heyeti bir ilke imza attı, genel teamüllerin dışında, duruşmaya başlamadan yeniden bilirkişi incelemesi istedi. Mahkemenin istediği incelemeyi yapan bilirkişi, Emrah Serbes'i tam kusurlu bulduğu raporunda kusurları da tek tek saydı. Raporun sonuç bölümüne göre, Emrah Serbes, gece vakti, yağmurlu havada, ıslak zeminde seyir halinde iken yola gereken önem ve dikkati göstermedi. Araçların savrulmasından da anlaşılacağı üzere aşırı hız yaparak, aracın seyrini, hava, yol, görüş ve trafik akımını dikkate almadı. Aracı müteyakkız bir şekilde ve tedbir alabilecek düzeyde kullanmadı. Görüş uzaklığını kontrol altında bulundurmadı. Önünde giden araca tehlikeli biçimde yaklaştı. Takip uzaklığını korumadı. Önünde kendi şeridi üzerinde bulunan araca arkadan çarptı. Dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranışlarda bulundu. Bu nedenlerle asli ve tam kusurlu olduğu belirtildi. Diğer aracın sürücüsü olan Ayhan Özçelik ise kusursuz bulundu.

AVUKAT AÇIKLAMA YAPTI
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne denk gelen duruşma öncesi, kaza kurbanı ailenin geride kalan tek ferdi Ahmet Mert Özçelik'in avukatı Burcu Ece Güler açıklama yaptı. Güler, "Bizim için önemli bir gün. Savcılık aşamasında yapılan sorgulamada hem sürücünün alkollü olduğu hem de sürücünün değiştirilmiş olduğu ortaya çıktı. Mahkeme heyeti de duruşma öncesi yaptığı bilirkişi incelemesiyle Emrah Serbes'in sekizde sekiz kusurlu olduğunun raporunu dosyaya eklettirdi. Bugün tanıklar dinlenecek ve müvekkilim dinlenecek. Bizim için önemli olan sürücünün alkollü olduğunu ispatlamaktı. Bununla ilgili dosyaya kuvvetli deliler girdi, yine süratli olduğu ispatlandı. Müvekkilim bir gece telefonla, ailesinin yok olduğunu öğrendi. Ancak Emrah Serbes altı gün boyunca saklanıp ailesiyle vedalaştığını ve cezaevi şartlarına kendisini hazırladığını itiraf etti" dedi.

SERBES, AĞLAYARAK İFADE VERDİ
Duruşmaya tutuklu sanık Emrah Serbes, tarafların avukatları ve yakınları katıldı. Duruşmada, tıraş olduğu gözlenen, takım elbise giyen Emrah Serbes, ifade verdi. Yazar olduğunu söyleyen ve ifade vermeye başladıktan kısa süre sonra ağlayan Emrah Serbes, "Olayın olduğu zaman bir proje üzerinde çalışıyordum. Bir haftalık tatile gitmeye karar verdim. Bunun için şoför arıyordum. Kenan (Doğru) da benim arkadaşım. Şoförlük işi aradığını öğrendim. Şoförlüğü kabul etti, hatta o gün maaşını da verdim. İzmir'e kadar arabayı Kenan kullandı. Otoban gişelere kadar arabayı Kenan kullandı. Gişeleri gördüğüm sırada aracı ben aldım. 30-40 kilometre kullanacaktım. Sonrasındaki oto yoldaki benzin istasyonunda dinlenecektik. Kenan da orada dinlenme fırsatı bulacaktı" dedi.

'DİREKSİYONA GEÇİNCE YAĞMUR YAĞDI'
Aracın direksiyonuna geçtikten sonra yağmur yağmaya başladığını anlatan Serbes, "Direksiyona geçtikten hava yağışlı olduğu için orta şeritten gitmeye başladım. Yokuştan çıktığım sırada araç birden önüme çıktı. Yavaşlamaya çalıştım, kurtarmaya çalıştım, ancak başarılı olamadım. Yol da kaygan olduğu için önümdeki arabaya çarptım. Çarpmanın etkisiyle takla attık, hava yastıkları açıldı. Biz sunroof'tan dışarıya çıktık. Diğer aracın yanına gittiğimde durumu daha kötüydü. Direksiyondaki sürücü ölmüştü, yanındaki kadın ağır yaralıydı. Az ilerde de kız yaralı yatıyordu. Bunun üzerine Kenan'ın yanına gittim ve kazayı yüklenemeyeceğimi söyledim. Kenan ile çok uzun süre konuşmadık. Jandarma geldi, Kenan suçu üstlendi. 112 ekipleri geldi ben de onlara bizim sağlık durumunuzun iyi olduğunu, diğer yaralılarla ilgilenmelerini söyledim. Sonra jandarma karakoluna gittik, ifade verdik. Savcılığa gittik. Savcı Kenan'ın ifadesini aldıktan sonra tutukladı. Ben de bu sırada adliyede bekliyordum. Yaptığım hataydı, bari adliyede bekleyeyim dedim. Yakınlarım geldi" diye konuştu.

'DOKTORUMA SÖYLEDİM ALKOL ALDIM'
Yakınlarıyla cezaevine gittikten sonra İstanbul'a dönmek üzere yola çıktığını, bu sırada doktorunu aradığını ve gelirken alkol alacağını söylediğini de ifadesinde anlatan Emrah Serbes, "Doktoruma yolda psikolojimin iyi olmadığını söyledim. Alkol almak istediğimi söyledim. Onun izniyle de içtim. Sabah kliniğe gittim. Doktoruma kazayı anlattım. Sonra avukatımı arayıp olayı anlattım. Böyle olamayacağını, teslim olmak zorunda olduğumu söyledim, ömür boyu bu yükle yaşayamazdım. Doktoruma söyledim, teslim olacağım ona da anlattım. 1 - 2 gün ilaç almadım. Durumuma baktım. Kendimi iyi hissettikten sonra da gelip teslim oldum" dedi.

Bu sırada mahkeme başkanının otomobilde bulunan viski ile bira şişelerini sorması üzerine Emrah Serbes, "Viski şişesinin yarım değil tam olması lazımdı. Bodrum'da içmek üzere yanımıza almıştık. Ben yolda sadece soğuk kahve içtim. Ben arabada İstanbul'da bulunduğum sırada alkol alırım. Yanımda şoförüm olur ve onlar beni götürür. Kazadan bir ya da iki gün önce sahilde bira içmiştim. Anaçta bulunan şişeler o zamandan kalmadır" dedi.

Kazada ailesinden üç kişiyi kaybeden Ahmet Mert Özçelik ise Emrah Serbes'in ifadesini ağlayarak dinledi.

SANIK AVUKATININ SÖZLERİNE TEPKİ
Serbes'in, yargılandığı davada, avukatı Ayhan Baytekin, kazada yaşamını yitiren Özçelik ailesinin otomobilinin eski ve güvenlik özelliklerinin düşük olduğunu belirtti. Baytekin, "Özçelik ailesinin aracı 2001 model ve güvenlik paketi düşük. Tam emin değiliz ama ailenin daha yeni bir aracı varmış. O araçla yola çıksalar, kazada belki de bu kadar ağır şartlar oluşmayacaktı. Ayrıca müvekkilim şımarık bir zengin çocuğu olarak gösterilmeye çalışılıyor. Oysa ki kendisi tamamen bir Anadolu çocuğudur. Yaratılmaya çalışılan algı onun daha fazla ceza almasını sağlamaya yöneliktir. Kendisi, olaya bakan savcı müzekkere yazmadan teslim olmuştur. Olayı sosyal medya hesabından açıklaması tamamen yazar olduğu için okurlarına kendi ağzından söyleme isteğidir. Ölenleri geri getirmek mümkün değil ama mümkün olsa buna bile hazır" dedi. Serbes'in ekonomik anlamda zarar gördüğünü öne süren avukat Baytekin, tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verilmesini talep etti. Avukat Baytekin'in sözlerine, kaza kurbanı ailenin geride kalan tek ferdi Ahmet Mert Özçelik ile duruşmayı izleyen diğer akrabaları tepki gösterdi.

DAVAYA KATILMA TALEBİNDE BULUNDU
Kazada tüm aile bireylerini kaybettiği için büyük üzüntü içinde olduğunu söyleyen Ahmet Mert Özçelik de davaya katılma talebinde bulunarak, "Olay günü merak ettiğim için önce babamı aradım. Telefonu açmayınca annemi aradım ve telefonu kapalıydı. Kız kardeşimi aradım, onun da telefonu kapalıydı. Sonra akrabalarım beni arayıp, kazayı söylediler. Babam lise arkadaşlarıyla buluşmak için Bodrum’a gidiyordu. Şikayetçi ve davacıyım" dedi.

"EMRAH SERBES SÜRÜCÜYÜ ONAYLADI"
Kazadan sonra olay yerine giden ve tanık olarak dinlenen polis memuru Ceyhan Dayar, "Olay yerine gittiğimizde kaza yapan araçları ve ölen iki kişiyi gördüm. Sürücünün kim olduğunu sorduğumda Kenan Doğru ‘Benim’ dedi. Emrah Serbes de onayladı. Serbes’in alkollü olduğuna dair bir bulguya rastlamadık ancak Kenan Doğru’ya yaptığımız alkol testinde alkol çıkmadı. Yaralı olmadıklarını söyleyip tedaviyi kabul etmediler" diye konuştu.

"VİSKİ ŞİŞESİNİ GÖRDÜM"
Kaza sonrası Emrah Serbes’e ait aracı olay yerinden otoparka çeken kurtarıcının sürücüsü tanık Serdar Durna ise "Serbes’e ait tellere takılı aracı kaldırdığımızda boş bira kutuları ile viski şişesi buldum. Şişenin boş mu dolu mu olduğunu bilmiyorum" dedi.

"ALKOL KOKUSU ALDIM"
Kaza yerine giden ambulansta görevli tanık Duygu Saydam, daha önce alkollü şahıslara müdahale ettiği için alkol kokusunu tanıdığını belirterek, "Biz kazaya ikinci ambulans olarak gittik. Biz Emrah Serbes ve Kenan Doğru’ya müdahale ettik. İkisini de ambulansa aldık, boyunluk taktık. Ben alkol kullanmadığım için alkol kokusunu görev yaparken alkollü kişilere müdahale ettiğim için bilirim. Ambulansta alkol kokusu aldım ancak kimden geldiğini bilmiyorum. Sanıkların hareketlerini denetleme imkanım olmadı. Ancak alkol kokusu aldığım kişinin saçları uzundu" dedi.

Özçelik ailesinin avukatları Burcu Ece Güler ve Mustafa Tırtır, sanığın hal ve hareketlerinin, suçtan kurtulmaya yönelik davranışlar olduğunu belirterek, tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Duruşma savcısı da Emrah Serbes’in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini ve diğer sanık Kenan Doğru’nun savunmasının alınması için yazılan talimatın cevabının beklenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Ahmet Mert Çelik’in davaya katılma talebini kabul etti. Diğer sanık Kenan Doğru’nun savunmasının alınması için yazılan talimatın cevabının beklenmesine ve Emrah Serbes’in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. (DHA)

 
Kemalpaşa'da 8 Mart kutlaması
 
Karşıyaka'da golcüler sessiz kaldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
miswakexpert 23 Temmuz 2023 Pazar 00:02

arkadaşlar, Adalet için önemli bir kampanya, imzalarmısınız ? https:chng.itbtJPKvKMCp

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de çağdaş kooperatif çatısı: İZÇEK
Atatürkçü, laik  eğitim sistemini esas alan İZÇEK’in Kurucular Kurulu’nda; ...
Cinderes belde merkezi ele geçirildi
TSK ve ÖSO, Afrin'in Cinderes belde merkezini ele geçirdi. Teröristlerle ...
İzmir'deki ağaç kesimine çevreci seti!
Foça ilçesi Ilıpınar Mahallesi Armutlu Dere Mevkisi'nde Orman Bölge Müdürlüğü ...
 
İzmir'deki gözaltı gerginliğinde flaş gelişme!
Bayraklı ilçesinde, hakkında ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan kesinleşmiş ...
İzmir'de şok eden operasyon: Uyuşturucu midelerinden çıktı!
Torbalı ilçesinde polisin şüphe üzerine gözaltına aldığı İran uyruklu ...
Emniyet Müdürü Aşkın: İzmir'de gece sokağa çıkan korkmayacak
İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir'i gece kimsenin sokağa çıkmaya ...
 
TSK'dan Zeytin Dalı Harekatı raporu
Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu ...
İzmir'deki yangın dehşetinde çarpıcı detay!
Alican Hotel'de dün sabah çıkan yangınla ilgili önemli detay ortaya çıktı. ...
Eğitim camiasında performans rahatsızlığı!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) performans sistemi için başlattığı yönetmelik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri