POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
16 Nisan 2022 Cumartesi - 10:22

İzmir'de 'istasyon' tartışması: CHP'den TCDD'ye tepki seli!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Lale Mahallesi İZBAN İstasyonu yapım işi ile ilgili TCDD’den kendilerine yer teslimi yapılmadığını söyledi. Soyer’e yanıt veren TCDD’ye tepki ise CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ile Ednan Arslan'dan geldi.

İzmir de  istasyon  tartışması: CHP den TCDD ye tepki seli!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir Banliyö Hattı Lale Mahallesi İZBAN İstasyonu Yapım İşi ve Mürsel Paşa Alt Geçidi için TCDD Genel Müdürü tarafından yer teslimi yapılmadığını söyledi. Soyer’in sözlerine yönelik Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yapılan açıklamada ‘’Üç Aydır TCDD’yi Bekliyoruz’ açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır” sözlerinin yanı sıra . ‘’Hizmet yerine laf üreten İzmir Büyükşehir Belediyesi bu açığını algı oluşturarak örtmeye çalışmaktadır’’ sözlerine de yer verildi.

TCDD’YE HADSİZ ÇIKIŞI!

TCDD’nin Soyer’e yönelik açıklamasına yanıt ise CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den geldi. Yücel sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ‘’Bu rezil ve utanılacak açıklamayı yapan, Bürokrat olduğunu unutup siyasi iktidarın maşası gibi davrananlarla vakti geldiğinde hukuk çerçevesinde hesaplaşılacağını kimse unutmasın’’ ifadelerini kullandı.

Yücel’in açıklaması şöyle: Büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer‘in Meclis’te bilgi vermek için kurduğu iki cümleye, hadsizce ve devlet geleneklerinden çok uzak bir şekilde cevap veren TCDD’nin "ilgili" bürokratları beceriksizliklerinin ve liyakatsizliklerinin üstünü örtmeye çalışıyorlar. İzmir Büyükşehir Belediye’miz, Lale Mh. İzban istasyonunu yapmak için tüm prosedürleri TCDD ile tamamlamış ve ihalesini yapmışken TCDD, bu hizmeti engellemek için yeni şartlar uydurmuş ve yer teslimini yapmayarak istasyon yapımını engellemiştir. Tunç Soyer 4,5 milyon İzmirlinin temsilcisidir.  Bu rezil ve utanılacak açıklamayı yapan, Bürokrat olduğunu unutup siyasi iktidarın maşası gibi davrananlarla vakti geldiğinde hukuk çerçevesinde hesaplaşılacağını kimse unutmasın. Halka hizmeti, makam, mevki ve siyasi çıkarları için engelleyenleri, İzmirliler unutmadı, unutmayacak.

''KİRLİ VE BÖLÜCÜ ZİHNİYETİN ELİNDEN KURTACAĞIZ''

Yücel'in ardından yaşanan gerilime bir tepki de CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'dan geldi. 

Sındır açıklamasında şu sözleri kullandı: TCDD, Cumhuriyetimizin en müstesna kurumlarından iken kirli elleri ve zihniyetleri ile onu da yok ediyorlar…Hiç endişe duyulmasın, TCDD’yi de, Cumhuriyetimizin diğer tüm kurumları gibi, Devlet adabından yoksun bu kirli ve bölücü zihniyetin elinden kurtaracağız! Söz veriyoruz!

Eyy TCDD, Sen esas Aliağa-Bergama İzban hattı yapım işi projesini 2022 Yılı Kamu Yatırım Programı’ndan neden ÇIKARTTIĞININ ve Halkapınar - Otogar hattı projesini neden hala ASKIDA TUTTUĞUNUN hesabını ver!…İzmir halkına hesap vermekten kaçsanız da mutlaka soracağız!

Soyer'in açıklamasının ardından TCDD'nin yanıtı ile alevlenen  Lale Mahallesi İZBAN İstasyonu tartışması hakkında konuşan bir diğer isim CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan oldu. 

''İLGİLİLER SİYASETE MERAK SARMIŞLAR!''

Arslan şunları söyledi: İktidarlar gelir geçer ancak devlet kalıcıdır. TCDD bizim için en az İzmir Büyükşehir Belediyemiz kadar değerlidir.TCDD adına yapılan devlet terbiyesi ve nezaketinden uzak bir dille, İzmir Büyükşehir Belediyemizi hedef alarak yapılan açıklamayı kınıyorum. Anlaşılan kamuoyuna duyuru diye deklerasyon yayınlayan ilgililer siyasete merak sarmışlar. İlgililere tavsiyem.

Koltuklarınızdan istifa eder ilk seçimde de aday olursunuz. O zaman oyunuzun ölçüsünü de boyunuzun ölçüsünü de alırsınız. Merak etmeyin!!!

SOYER NE DEMİŞTİ?

Soyer konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söylemişti: Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları Genel Müdürü o izni verdi, sonra görevden alındı. Yeni gelen müdür 17 Ocak'tan beri çıktığımız ihalede yer teslimi yapmıyor, yapılmadı. Mürsel Paşa Altgeçidi ile ilgili arkadaşlarım TCDD iznini bekliyorlar. Hatların altından askıya alınmasıyla ilgili, yapılacak imalatla ilgili…

TCDD’DEN GELEN YANIT

Tunç Soyer’in yer teslimi yapılmıyor açıklamasına TCDD’den şu yanıt gelmişti:

TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak olduğu iştirak şirketince işletilen İZBAN sisteminde, İzmir’de 17 bin öğrencinin öğrenim gördüğü Katip Çelebi Üniversitesi Yerleşkesi’ne banliyö durağı inşaatı için, defalarca yapılan başvurulara kayıtsız kalan İzmir Büyükşehir Belediyesi, algı operasyonu yaparak Lale İstasyonu için yer teslimi yapılmadığını belirtmektedir. TCDD olarak Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmelerde yolcu yoğunluğu çok daha fazla olan Katip Çelebi Üniversitesi ile Lale Duraklarının birlikte yapılması halinde yer teslimi yapılacağı konusunda kendilerine bilgi verilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mürselpaşa altgeçidi inşaatını İZBAN yolcularımızın mağduriyetine neden olacak şekilde, banliyö hattını kesintiye uğratarak yapmak istemeleri üzerine, TCDD tarafından İZBAN seferlerinin aksamaması için, demiryolu hatlarının kademeli olarak kapatılması uygun bulunup, buna göre projenin revize edilmesi istenmiştir. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi, halen proje üzerinde mutabık kalınan gerekli revizeleri yaparak onay için kurumumuza göndermemiştir. Hizmet yerine laf üreten İzmir Büyükşehir Belediyesi bu açığını algı oluşturarak örtmeye çalışmaktadır…

 
Büyükşehir'e İzmir’in Çernobil’i araştırılsın önergesi
 
Büyükşehir'den TCDD açıklaması: Haksız itham!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Babacan duyurdu: DEVA Partisi'ne silahlı saldırı!
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Malatya'nın Pütürge ...
''Küçük hesaplar peşinde koşup ittifakı bozamayız''
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Altı liderin tarih önünde sorumluluğu ...
"Ülkemizi kadına şiddet ayıbından kurtaracağız"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hukuki, adli, idari ve en önemlisi ...
 
AK Parti İzmir’de 2 büyük iftar buluşması: Erdoğan da bağlanacak!
Teşkilat önce 25 Nisan’da partide geçmiş dönemlerde görev almış isimlerin ...
Karaismailoğlu'ndan 'Adaylık' ve 'Kanal İstanbul' açıklaması!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rusya-Ukrayna savaşıyla ...
AK Partili Sürekli'den 'genç' mesai, kültür merkezleri müjdesi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli daha önce de bir araya geldiği Ekonomi ...
 
İhracata ve turizme finansman desteği
Esnaf ve sanatkarlarla iftar buluşmasının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı ...
CHP İzmir İl Yönetimi'nde hangi kararlar alındı?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısını ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BBP'ye ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri