POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ülke kavruldu: 60,1 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı
Ülke kavruldu: 60,1 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı
Erdoğan: Suriye'de yarım kalan işi tamamlayacağız
Erdoğan: Suriye'de yarım kalan işi tamamlayacağız
Fenerbahçe'de flaş gelişme: Olağanüstü kongre kararı
Fenerbahçe'de flaş gelişme: Olağanüstü kongre kararı
Olaylı Trabzon maçından sonra Ali Koç'tan ilk açıklama
Olaylı Trabzon maçından sonra Ali Koç'tan ilk açıklama
17 Eylül 2019 Salı - 09:48

İzmir'de kırtasiyelere 'slime' operasyonu

İzmir genelinde zabıta ekipleri, eğitim kurumlarının çevrelerindeki denetimlerini sıklaştırdı. Çocuklar arasında son dönemde popüler olan ve uygun şartlarda üretilmediğinde sağlığı tehdit eden, 'slime' denilen yapışkan oyun hamurunun kutusunda yazılı içeriği okuyan zabıta, kanserojen kimyasal 'boraks' maddesinin olduğunu görünce ürünleri topladı. Kırtasiyelerle ilgili tutanak tutulurken, artırılan denetimlerden en çok veliler memnun oldu.

İzmir de kırtasiyelere  slime  operasyonu

Okul çevrelerindeki kırtasiye, kantin, büfe ve kafeleri denetleyerek, hijyen ve ruhsat kontrollerini gerçekleştiren zabıtalar, okul çevrelerinde satış yapan işportacılara da odaklandı. Narlıdere ilçesindeki denetimlerde, son dönemde sıkça gündeme gelen ve uygun şartlarda üretilmediğinde sağlığı tehdit eden, 'slime' adlı yapışkan oyun hamurlarında kanserojen kimyasal 'boraks' maddesinin tespit edilmesi üzerine, yaklaşık 30 ürüne el koyularak, tutanak tutuldu. Konak ilçesinde ise Yapıcıoğlu İlkokulu'nun önünde kızılcık meyvesi satışı yapan kişinin olduğunu belirleyen ekipler, duruma müdahale etti. Seyyar satıcının tezgahına el koyuldu. Okul çevrelerinde teyakkuz halinde olmalarının yanı sıra ekipler, okul kantinlerini de hijyen, çalışma ortamı, çöp kovaları ve yangın önlemleri konularında denetledi. Artırılan zabıta denetimleri ise en çok velileri memnun etti. Slime ürünlerinin tamamen yasaklanması gerektiğini düşünen veliler, zabıta denetimlerinin ise kalıcı ve işlevsel olmasını istedi.

TUTANAK TUTULDU

İlçede bulunan okul çevrelerinde ekibiyle denetim yapan Narlıdere Belediyesi Zabıta Komiseri Saim Bütüner, "İş yerleri ve okul çevrelerinde faaliyet gösteren kırtasiyeleri öncelikle ruhsat bakımından kontrol ediyoruz. Slime adlı oyun hamurlarının satılıp satılmadığına baktık. Narlıdere İmam Hatip Lisesi çevresinde yer alan 2 farklı kırtasiyede 30'den fazla slime hamuru tespit ettik ve bu oyuncakların kutusunun üzerinde yazan içerikte 'boraks' maddesinin yer aldığını gördük. Bunlar hakkında tutanak tuttuk. Oyuncaklara el koyduk, gerekli yasal işlemleri sürdürüyoruz. Okul çevrelerinde denetimlerimiz sıklaştı" dedi.

'YASAK OLDUĞUNU BİLİYORLAR'

İş yerlerinin yasaklanan slime hakkında bilgisi olduğunu söyleyen Bütüner, "Narlıdere ilçesindeki kırtasiyelerde slime denetimi yaptığımızda iş yerlerinin bu konuda bilgisi olduğunu gördük. Kanserojen madde 'boraks' barındıran slime oyuncaklarının yasak olduğunu biliyorlar. Ürünleri fazla olduğu için gözden kaçırmış olduklarını düşünmeye çalışıyoruz. Bu gözden kaçan kısımları da biz bertaraf edeceğiz. Kesinlikle yasaklı slime satışına izin vermiyoruz" diye konuştu.

KIZILCIK TEZGAHINA MÜDAHALE

Öte yandan Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okulların açılmasıyla birlikte ilçedeki eğitim kurumlarının çevresinde seyyar satıcı denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler, ilçe sınırlarında bulunan tüm okulları tek tek denetledi. Ekiplerin denetimleri sırasında seyyar satıcılara rastlanmadı. Selçuk Mahallesi'ndeki Yapıcıoğlu İlkokulu'nun önünde kızılcık satışı yapan kişinin bulunduğunu belirleyen ekipler, duruma müdahale etti. Seyyar satıcının tezgahına el koyuldu.

VELİLER DENETİMLERİN SÜREKLİ OLMASINI İSTEDİ

Narlıdere Oğuzhan İlkokulu'nda ana sınıfında okuyan kızı Özüm'ü (5) okuldan almaya giden Özlem Taşdelen ise "Zabıta denetimlerinin arttırıldığına bizler de şahit olduk. Alt yapısı hazır ise oldukça doğru bir uygulama. Denetimlerin yapılması her açıdan önemli. Her konuda denetimlerin devam etmesini istiyoruz. Doğru yönetmelikler uygulandığında çocuklarımız daha güvenli ortamlarda eğitim alırlar bu durum da bizim en çok istediğimiz şey. Slime ile ilgili denetimleri de oldukça faydalı buluyorum. Çocuklar arasında çok yaygın bir oyun aracı ancak biz kesinlikle almıyoruz. Keşke bunlar daha önceden toplatılsaydı. Slime için çok geç kalınmış ama iyi olmuş. Aynı zamanda okullardaki tuvalet temizliklerinin arttırılmasıyla da ilgili bir çözüm bekliyoruz" dedi. (DHA)

 
İzmir'deki cinsel istismar davasında iyi hal indirimi!
 
Urla'ya uluslararası 2 ödül birden
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki cinsel istismar davasında iyi hal indirimi!
Menderes ilçesinde komşusunun kızı 13 yaşındaki A.G.'ye cinsel istismarda ...
Yıl 2019, İzmir... Cami avlusunda konteynerde eğitim!
Buca ilçesinin kırsal mahallelerinden Belenbaşı'nda yaklaşık 60 öğrencisi ...
PKK'nın kaçırdığı çocuklar ABD merkezli raporda!
ABD merkezli uluslararası kurumlar tarafından hazırlanan raporlarda, terör ...
 
İzmir merkezli 'ankesör' baskını: 14 gözaltı kararı
FETÖ'nün "ankesör" soruşturması kapsamında muvazzaf astsubay ve polisler ...
On iki eylül bin dokuz yüz seksen, değişen ne?
Kandıra Cezaevinden döndüğüm gece takvim 12 Eylül 2019 tarihini gösteriyordu.
Kulp Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı
Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 7 sivilin şehit olduğu terör saldırıyla ilgili ...
 
İzmir'de şehir hastanesi inşaatında yangın paniği!
Bayraklı Şehir Hastanesi’nin, izolasyon malzemeleri ve boya yüklü deposunda ...
Hain saldırı soruşturmasında o başkan tutuklandı!
Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki terör saldırısıyla ilgili HDP'li Kulp Belediye ...
İzmir'de doktor ihmalinden ölüm iddiası
Annesinin özel hastanede yapılan ameliyat sonrası hayatını kaybettiğini ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri