POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
10 Haziran 2021 Perşembe - 16:07

İzmir'de kültür zirvesi heyecanı: Soyer'den İngilizce sunum ve dünyaya davet!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Eylül ayında kentte düzenlenecek olan UCLG Kültür Zirvesi'nin tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasını İngilizce yapan Başkan Soyer, kültürü toplulukların can damarı olarak gördüğünü vurguladı. Soyer, "Yerel yönetimlerden kültür kurumlarına, uzmanlardan vatandaşlara kültürle ilgili tüm aktörleri bu Eylül ayında 4. UCLG Kültür Zirvesi'ne davet ediyoruz. İzmir'de görüşürüz!" dedi.

İzmir de kültür zirvesi heyecanı: Soyer den İngilizce sunum ve dünyaya davet!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte 9-11 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek UCLG (Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler) Kültür Zirvesi'nin tanıtım toplantısında konuştu.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) gerçekleşen programda İzmir ve Barselona'da kurulan stüdyolardan dijital bağlantı sağlandı. COVİD-19 pandemisinin kültüre etkisinin konuşulduğu etkinlikte zirvenin ana temaları da açıklandı.

Konuşmacılar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in süreçte liderlik görevi üstlendiğini belirtti. İzmir'in Akdeniz'in incisi ve medeniyetlerin buluştuğu bir şehir olduğuna vurgu yapılırken kültür zirvesinin kentte organize edilmesinden memnuniyet duyulduğu aktarıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer konuşmasını İngilizce olarak yaptı. Belediye Başkanı Soyer, şunları söyledi: COVİD-19, iklim krizi ve biyolojik çeşitlilik kayıpları ile birlikte sürdürülebilir kalkınmayı da tehdit ediyor. Bunlar sınır tanımayan ortak zorluklarımızdır. Bu bağlamda, sürdürülebilir kentleşme konusunda küresel dayanışma, bu büyük zorluklarla yüzleşmede çok öneml. Kültürel canlılık, ekonomik refah, sosyal eşitlik ve çevresel sorumluluk ile birlikte sürdürülebilirliğin dört direğinden biridir.



İZMİR SON 2 YILDA YANGIN, TSUNAMİ, KURAKLIK, SEL GÖRDÜ
İzmir, son iki yılda kısa bir süre içinde büyük bir orman yangını, tsunami, deprem, kuraklık ve şiddetli sel gördü. Toparlanmak için kültüre yaslandık, çünkü o yerel topluluklarımızın can damarı. Kültür, günlük hayatımızın her alanındadır. Kültür, tarihimizi geleceğimize bağlar. Bu bizi benzersiz kılan şeydir. Yaratıcı ifademiz kim olduğumuzu ve kim olabileceğimizi tanımlamaya yardımcı olur.
Kültür, içsel değerinin yanı sıra şehirlerimiz için önemli sosyal ve ekonomik faydalar sağlamaktadır. Öğrenmemizi geliştirir, toleransı arttırır ve başkalarıyla bir araya gelme fırsatları yaratır. Kültür, yaşam kalitemizi geliştirir ve hem bireyler hem de topluluklar için genel refahı artırır.
Kültür, tüm yerel toplulukların canlılığı için önemlidir. Sosyal sermaye oluşturmaya yardımcı olur, toplulukları bir arada tutan bir yapıştırıcıdır. Kültürel faaliyetler insanları bir araya getirerek sosyal dayanışma ve uyum yaratır, onur ve hoşgörüyü artırır. Kültürel katılım, yoksulluğun azaltılmasında ve risk altındaki toplulukları destekleme stratejilerinde de önemli bir rol oynamaktadır. Kültür, şehirlerin ilgi çekici şehir anlatıları ve ayırt edici markalar geliştirmesine yardımcı olur. Kültürel açıdan zengin bölgeler, yetenekleri ve işletmeleri çekerek rekabet gücünü de artırır. Kültürel miras, turizmi ve toplumsal yenilenmeyi destekleyen kırsal kalkınmada da önemli bir faktördür.
Bilgi ve yaratıcılığa dayalı büyümenin esas olduğu yeni bir dönemdeyiz. Kültürel ve yaratıcı endüstrilerin özellikle gençler için yarattığı ekonomik fırsatlar, bu geçiş döneminde daha fazla önem kazanmıştır. Bilgiye dayalı ekonomiler, yeniliği teşvik edecek fikirleri tercih eder, özelleştirilmiş hizmetler ve ürünler geliştirir.
İzmir'i bir sanat, tasarım ve inovasyon kenti, biyo-kültürel çeşitliliği, çevre dostu üretim ve adil dağıtım modellerini besleyen bir kent olarak tasavvur ediyoruz. Bu bağlamda, topluluklarımız arasında ulusaltı, ulusal ve uluslararası düzeylerde kültürel etkileşimleri teşvik ederek sınır ötesi ilişkileri güçlendirmek istiyoruz. Bu kültürel etkileşimler şehirlerimizi daha müreffeh, demokratik, kapsayıcı, adil, eşit, güvenli ve sürdürülebilir hale getirebilir.

DÜNYAYA DAVET: İZMİR'DE GÖRÜŞÜRÜZ
İzmir'deki UCLG Kültür Zirvesi'nde dünya şehirleri, kültür ve kentsel dayanıklılık arasında bağ kurmak için birlikte çalışacak. Yerel sürdürülebilir kalkınmanın anahtarı olan miras, yaratıcılık, çeşitlilik ve bilgi konularında kültürel politikaları teşvik etmek için deneyimlerimizi ve fikirlerimizi paylaşacağız. Kültürü, kalkınmanın dördüncü direği ve küresel dayanışmanın temel bir bileşeni olarak destekleyeceğiz. İzmir'de buluşacağız, paylaşacağız ve birlikte istediğimiz ortak geleceği yaratacağız. Bu bağlamda, Roma Sözleşmesi doğrultusunda çalışacak ve daha iyi bir toplum için bir koşul olarak kültürel yaşama katılma hakkını destekleyeceğiz. Kültür politikalarına birlikte yatırım yapacağız.
Diyalog, bir arada yaşama ve özgürlük için araçlarımızı güçlendireceğiz. Bu değişim için deneyimleriniz ve uzmanlığınızın yanı sıra topluluklarınızın aktif katılımı gereklidir.  Yerel, ulusal ve uluslararası düzeylerde kültürün açık yönetimi üzerine tartışacağız. İnsan yaratıcılığını, insan deneyimini, ilerlemeyi ve yeniliği teşvik edeceğiz. Bu şekilde şehirleri ve yerel yönetimleri 2030 Gündemi'nin uygulanması konusunda daha aktif hale getirmek için çalışacağız.
Yerel yönetimlerden kültür kurumlarına, uzmanlardan vatandaşlara kültürle ilgili tüm aktörleri bu Eylül ayında 4. UCLG Kültür Zirvesi'ne davet ediyoruz. İzmir'de görüşürüz!

 
İntihara kalkışan müzisyen iktidara seslendi: Yasaklar acilen kalkmalı yoksa...
 
DİSK'ten o belediyeye rest: Diyalog yolları tükendi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de büyük temizlik: 3 Bin Ton Moloz ve 13 Ton Ambalaj Atığı toplandı
Çiğli Belediyesi tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ...
Dikkat: O saatlerde kart yüklemesi yapılamayacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı bilgilendirmede, "11 Haziran Cuma ...
Narlıdere'nin üretici kadınları iş başında!
Narlıdere Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi, Urla’daki kooperatiflerin ...
 
Buca'nın liseli gençleri üniversitede zirveye çıktı!
Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi’nin lise öğrencileri, ...
Karşıyakalı çocuklar kitaplarla buluştu
Karşıyaka Kitap Günleri kapsamında “Çocuklar Kitapla Buluşuyor” başlıklı ...
Gaziemir'de 'Çernobil'e karşı komisyon adımı!
Meslek ve çevre örgütlerinin temsilcileriyle toplantıda bir araya gelen ...
 
Bayraklı'da UNESCO masası!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Eski Smyrna Kenti'nin UNESCO ...
Büyükşehir ile BM arasında işbirliği mutabakatı
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Philippe ...
Konak'ta yenilikçi öğrenme merkezi kapılarını açıyor
Konak Belediyesi, Yenilikçi Öğrenme Merkezi’ne dönüştürdüğü tarihi İstiklal ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri