POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan: Parlamenter sisteme dönüş kapısı kapandı
Erdoğan: Parlamenter sisteme dönüş kapısı kapandı
TBMM'de sandalye dağılımı değişti
TBMM'de sandalye dağılımı değişti
Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor!
Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor!
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
15 Mayıs 2019 Çarşamba - 08:24

İzmir'de siyanür dehşeti: Ailesine şerbet diye ölüm içirdi!

Bayraklı ilçesinde, potasyum siyanürden zehirlenen Mehmet Kalkan (46) ile eşi Fatma Kalkan (39) yaşamını yitirdi, 3 oğulları tedaviye alındı. Ailenin kimya bölümü öğrencisi en büyük oğlu M.C.K.'nın (21) internetten sipariş ettiği potasyum siyanürü evde şerbetin içine karıştırıp anne ve babasına içirdiği, kardeşlerinin ise içmek istemedikleri, bu sırada üzerlerine dökülmesi nedeniyle etkilendikleri öğrenildi. Kalkan'a, sağlık raporu için götürüldüğü hastanede 'şizofreni' tanısı konuldu.

İzmir de siyanür dehşeti: Ailesine şerbet diye ölüm içirdi!

Olay, dün saat 22.30 sıralarında Soğukkuyu Mahallesi 6062/1 Sokak'ta, 8 katlı apartmanın en üst katındaki dairede meydana geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Mahmut Can Kalkan, iddiaya göre, internetten sipariş ettiği potasyum siyanür ile hazırladığı sıvıyı, annesi Fatma ile babası Mehmet Kalkan'a "Değişik bir şerbet yaptım, bir tadın" diyerek içirdi. Kalkan çifti sıvıdan içtikten sonra fenalaştı. Mahmut Can Kalkan bu kez de sıvıyı kardeşi Emir Can'a içirmek istedi. Ancak Emri Can reddetti. Emir Can direnirken, iddiaya göre bardak devrildi ve sıvı üzerlerine döküldü. Bu sıvıdan Mahmut Can Kalkan ve kardeşi Emir Can’ın yanı sıra küçük kardeşleri Mehmet Taha da etkilendi.

ANNE YARDIM İSTEDİ
Fatma Kalkan, kendisini toparlayıp, can havliyle komşularından yardım istedi. Eve gelen komşuları keskin kokuyu fark edince polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine adrese, polis ve sağlık ekiplerinin yanı sıra AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

APARTMAN TAHLİYE EDİLDİ
5 kişilik aile ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Bu arada ekipler, apartmanı boşaltarak önlem aldı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan Mehmet Kalkan ile Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Fatma Kalkan, doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı.

HASTANEDE SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Polis ekipleri Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Kalkan çiftinin çocuklarının ifadelerine başvurdu. Mahmut Can Kalkan ifadesinde anne ve babasını öldürdüğünü itiraf etti. Kalkan, internet üzerinden ticaretle uğraştığını ve son zamanlarda ekonomik olarak zora girdiğini, buna bağlı olarak da psikolojisinin bozulduğu öne sürdü.

KARDEŞLERDEN BİRİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Tedavisinin ardından anne ve babasını öldürmek, iki kardeşini de zehirlemeye çalışmakla suçlanan üniversite öğrencisi Mahmut Can Kalkan, gözaltına alındı. Küçük kardeş Mehmet Taha Kalkan taburcu edilirken, Emir Can Kalkan'ın ise tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Bu arada ölen Kalkan çiftinin cenazeleri ise yakınları tarafından teslim alındı. Çiftin, memleketleri Yozgat'ta toprağa verileceği belirtildi.

 

ŞİZOFRENİ TANISI KONULDU
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, annesi Fatma ve babası Mehmet Kalkan'ı, içine siyanür koyduğu şerbeti içirerek öldüren Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Mahmut Can Kalkan'a, sağlık raporu için götürüldüğü hastanede 'şizofreni' tanısı konuldu.

İnternet üzerinden ticaret yapan ve yaklaşık 45 bin lira civarında zarar eden Mahmut Can Kalkan'ın, son zamanlarda psikolojik sorunlar yaşadığı, ancak bugüne kadar bir tedavi görmediği bildirildi. Mahmut Can Kalkan'ın dün akşam içine siyanür koyduğu şerbet yapıp anne ve babasına ikram ettiği, sonrasında "15 dakikanız kaldı, 10 dakikanız kaldı" diyerek öleceklerini söylediği öğrenildi. Anne ve babasının rahatsızlandığın gören kardeşinin şerbetten içmediği belirtildi.

ÇOK SEVİLEN İNSANLARDI
Öte yandan, Kalkan ailesinin akrabaları, hem ailenin hem de çocukların iyi yetiştirilmiş insanlar olduğunu, ekonomik durumlarının da iyi olduğunu, böyle bir olayın yaşanmasına son derece şaşırdıklarını söyledi. Yakınları, Kalkan ailesinin çok sevilen bir aile olduklarını dile getirerek, yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

İZMİR'DE CENAZE NAMAZLARI KILINDI
Kalkan çifti için, Bornova ilçesindeki Ali Rıza Güven Camisi'nde, cenaze töreni düzenlendi. İkindide kılınan cenaze namazına, hayatını kaybeden Mehmet Kalkan'ın babası Mahmut Kalkan ve iş arkadaşlarının yanı sıra çok sayıda akrabaları katıldı. Ayakta güçlükle duran ve uzun süre gözyaşı döken Mahmut Kalkan ve Fransa'dan ağabeyinin cenazesi için gelen Hatice Yılmaz'ı yakınları güçlükle sakinleştirdi. Namazın kılınması ve helallik alınmasının ardından, cemaat tarafından omuzlanarak araca konulan cenazeler, toprağa verilmek üzere memleketleri Yozgat'a götürülmek üzere yola çıkarıldı.

GEÇİCİ GÖRME KAYBI YAŞAYAN EMİR CAN'IN DURUMU İYİ
Öte yandan, geçici görme kaybı yaşayan Emir Can Kalkan'ın (16) sağlık durumunun iyiye gittiği ve görme seviyesinin kademeli olarak yükseldiği ve bu problemin büyük oranda giderildiği bildirildi.

(DHA)

 
TBMM'de terör eylemi girişimi!
 
Rusya'da Putin ile Pompeo'dan kritik zirve!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM'de terör eylemi girişimi!
Terör örgütü DHKP-C bağlantılı iki kişi TBMM'ye girmeye çalışırken yakalandı. ...
İzmir'de küçük Hazal ölümden döndü
İzmir'in Torbalı ilçesinde, okul çıkışında yolun karşısına geçmeye çalışırken ...
Dikkat... Bergama'da su kesintisi yaşanacak!
Bergama ilçesinde gelecek çarşamba ve perşembe günleri, bazı mahallelerde su kesintisi yapılacak.
 
TSK'dan OHAL sonrası bin 553 ihraç!
Olağanüstü Hal'in (OHAL) kaldırılmasından bugüne kadar TSK'dan bin 553 ...
İzmir'de dezavantajlı okullara 'kamera' geliyor!
İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Günün sonunda, öğrencilerin dağılışlarını ...
Çerçioğlu hakkında zorla getirme kararı
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde "ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla ...
 
Üs bölgesinden acı haber: 1 asker şehit
PKK'lı teröristlerin açmış olduğu taciz ateşi sonrasında ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu. 
İzmir merkezli 'ByLock' baskını!
FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları belirlenen ...
İzmir'de erken yaz!
İzmir'de hava sıcaklığı, dün öğle saatlerinde 29 derece hissedildi. İzmirliler, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri