POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
29 Nisan 2019 Pazartesi - 14:18

İzmir'de sokak oyunları festivali

İzmir'de, çocuklara sokak oyunlarını sevdirmek ve geleneksel oyunları tanıtmak amacıyla düzenlenen 'Geleneksel Sokak Oyunları Festivali' başladı. Toplam 25 anaokulu, ilkokul ve ortaokulun katılımıyla gerçekleşen festival kapsamında düzenlenen topaç çevirme, yakar top, mendil kapmaca, tahta araba yarışı gibi yarışmalarla çocuklar doyasıya eğlendi.

İzmir de sokak oyunları festivali

Bornova Kaymakamlığı ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çocuklara sokak oyunlarını sevdirmek ve geleneksel oyunları tanıtmak amacıyla düzenlenen 'Geleneksel Sokak Oyunları Festivali', Bornova Anadolu Lisesi bahçesinde başladı. Festival öncesi düzenlenen açılış törenine Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Reşat Nuri Güntekin Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı zeybek gösterisiyle başlayan açılış töreni, çocukların oyun alanına dağılmasıyla devam etti. İzmir'de bulunan toplam 25 anaokulu, ilkokul ve ortaokulun katılımıyla gerçekleşen festivalde renkli görüntüler ortaya çıktı. Okulların kurduğu stantlarda el işi ürünleri sergileyen ve satış yapan çocuklar, şişme oyuncaklarda da zıplayarak eğlendi. Topaç çevirme, yakar top, mendil kapmaca, tahta araba yarışı gibi yarışların düzenlendiği festivalde, yarışma etaplarının içine çocukların çevre temizliği bilincini kavrayabilmeleri için çiçek sulama, çöp toplama gibi aşamalar konuldu. 29 Nisan- 03 Mayıs tarihleri arasında sürecek yarışmalar sonucunda birinci olan okullara temsili kupa verileceği bildirildi. Kukla gösterilerinin de yer aldığı festivalde çocuklar, sokak oyunlarını tanıyarak eğlenceye doydu. Çocukların sosyal kuralları ve etik değerleri oyun aracılığıyla öğrenmesi gerektiğinin altının çizildiği festivalde, 'Çocuğun olduğu her yerde oyun da olmalıdır' mesajı verildi.

'AMACIMIZ BİLGİSAYAR ORTAMINDAN UZAKLAŞTIRMAK'

Festivale katılan Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, "Bizim yıllar önce sokaklarda oynadığımız, unutulan oyunların yeniden yaşatılması için bir etkinlik düzenledik. Bu kapsamda Sayın Kaymakamımızın önderliğinde Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 25 okul ile birlikte bu festivali gerçekleştiriyoruz. Cuma gününe kadar bütün öğrencilerimiz bu etkinliklere katılacak. Buradaki amacımız çocukları bilgisayar, internet ortamından uzaklaştırarak bizlerin yaşamış olduğu dönemdeki oyunları oynamalarını ve sosyalleşmelerini sağlamak. Bu etkinlikler artarak devam edecek. Unutulmaya yüz tutmuş oyunların burada tekrar canlandırılması bizim için çok heyecan verici" diye konuştu.

ÜNLÜ TABLOLARI CANLANDIRDILAR

Festivalde Şehit Polis Mehmet Çelik Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ünlü tabloların canlandırıldığı çalışma da ilgi odağı oldu. Öğrenciler ünlü tablolarda bulunan kişilerin kıyafetlerini giyip, makyajlarını yaparak benzer bir arka plan üzerinde hazır bulundu. Öğrencilerden Frida Kahlo'yu canlandıran Sümeyra Polat (14), "Burada poster gösterisi hazırladık. Ben Frida Kahlo'yu canlandırıyorum. Ünlü tabloları canlandırıyoruz. Okulumuzda kıyafetlerimizi, makyajımızı hazırlayıp buraya geldik. 4 aydır bunun üzerinde çalışıyoruz. Herkesten çok güzel tepkiler alıyoruz. Bizimle sürekli fotoğraf çektirmek istiyorlar" dedi.

DOYASIYA EĞLENDİLER

Festivale katılan Sude Ece Özyurt (11), "Ben bugün topaç çevireceğim, mendil kapmaca oynayacağım. Çok heyecanlıyım. Evde topaçla ilgili prova yaptım. Çok güzel bir etkinlik, çok memnunum. Daha önce başka bir festivalde eşya satmıştım. Büyüyünce de şarkıcı olmak istiyorum" diye konuştu. Yarışmalara hazırlanan İnci Su (12) ise "Burada oyun alanları var ve çok mutluyuz. Ben mendil kapmaca ve yakar topa katılacağım. 10 kişi birleşip mendil kapmaca oynayacağız. Arkadaşlarımla beraber buraya 14 kişi geldik. Burada olmaktan mutluyuz, gayet güzel bir ortam var. Biz de yarışmalara katılacağız. İnşallah kazanıp birinci oluruz" dedi.

 
Kırmızı et fiyatlarına zam yolda!
 
Karşıyaka'nın tek finali kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Bu sanat ölmesin, benimle mezara gitmesin!''
Shoexpo – 45. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, yaklaşık 78 yıldır Aydın’ın ...
Çamlılı Kadınlar usta oyuncuları aratmadı
Güzelbahçe Çamlı Köyü kadınlarının sahne aldığı tiyatro oyunu büyük alkış aldı.
İzmir'de 'Dünya Dans Günü' coşkusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Dünya Dans Günü” için iki gün boyunca birbirinden ...
 
Türkiye'deki ilk konserine Bornovalı çocuklarla çıktı
Bornovalı çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çok ...
19.yüzyılda sosyal yaşam APİKAM masasında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde ...
Pink Martini İzmir'e geliyor
Ünlü müzik grubu Pink Martini, Türkiye turnesi kapsamında 17 Mayıs'ta İzmir'de konser verecek.
 
Gaziemir Aydilge’yle coştu
22. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nde sahneye çıkan Aydilge, ...
Piyanonun parlak çocuğu yeni başarılar peşinde
Henüz 3 yıl önce tanıştığı piyanoda geçen sene dünya birinciliği elde ...
Urla'yı enginar festivali heyecanı sardı
Urla ilçesinde 26-28 Nisan tarihleri arasında bu yıl 5'incisi düzenlenecek ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri