POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
16 Mayıs 2023 Salı - 12:30

İzmir'de tarihe saygı zamanı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İzmir'de tarihe duyarlılığın simgesi haline gelen Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri için başvurular başladı. Yarışmaya 18 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar katılmak mümkün.

İzmir de tarihe saygı zamanı!

Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki tarihi yapıların korunması, onarılması, kentsel ve yerel bilincin oluşturulması amacıyla düzenlediği Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri, bu yıl Cumhuriyetin 100. yılında 19. kez sahiplerini bulacak. Tarihi mirasa sahip çıkan, koruyarak yaşatan ve bu alanda katkısı, emeği bulunan İzmir ile ilgili tüm çalışmalara açık yarışma için “Tarihi Yapıda Yaşam”, “Tarihi Mekânda Geleneksel Zanaatların Yaşatılması", “Basit Onarım”, “Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım”, “Özgün İşlevin Korunduğu Esaslı Onarım”, “Emek”, “Katkı” ve “Tarihi ve Kültürel Miras Konulu Okul Projeleri Teşvik” kategorilerinde başvurular kabul edilecek.

Ödül programına ödül
İzmirlilerin tarihi değerlere göstermiş olduğu duyarlılığının simgesi olan Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri, 2021 Yılında Europa Nostra Ödülleri’nden "Eğitim, Öğretim ve Bilinçlendirme Dalında" jüri özel ödülü almıştı.

Sonuçlar 18 Eylül'de açıklanacak
Bu yıl 19’uncusu düzenlenecek Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri'ne katılmak isteyenler yüz yüze veya www.tarihesaygi.com web sitesi üzerinden elektronik ortamda başvuruda bulunulabilir. Kişiler başkaları adına da aday göstererek başvuru yapabilir. Seçici Kurul Toplantısı ve inceleme gezisi, 11-15 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek. Sonuçlar 18 Eylül Pazartesi günü yarışmanın internet sitesinden duyurulacak.

Kimler katılabilir?
Çevresindeki yoğun kentsel dönüşüme ve yükselen rant değerlerine rağmen tarihi yapısını koruyup, yaşatan ve özgün işleviyle kullanmayı sürdüren, evlerinin, dükkanlarının ve ailelerinin öyküleriyle yaşamasına sağlayan aileler, İzmir’in tarihi mekânlarına geleneksel üretimleriyle can veren, mekâna ruh katan zanaatkârlar, geçmişten bugüne sürmekte olan bir yapı geleneğinin izlerini koruyarak sürdüren ustalar, tarihi çevrede yaşayan, bu çevreleri üreten, ürettiren, koruyan ve var olmasına emek ile ustalık ile katkıda bulunan mimarlar, uygulamacılar, yapı sahipleri, İzmir’in yerel bağlamıyla ilişkili yazılı ve görsel çalışmalar aracılığı ile tarihi çevre ve kültür varlıklarını koruma konusunu somut bir ürün ile gündeme getiren, kamuoyunda bir tartışma zemini yaratan, ufuk açan araştırmacılar, sanatçılar, okulların önderliğinde kentlerinin tarihini, kültürel mirasın yaşamasını konu edinen çalışmaları yapan öğrenciler ödüllere başvurabilir.

Seçici Kurul üyeleri belirlendi
Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri Yarışması’nda Seçici Kurul üyeleri; Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Mimar - Restorasyon Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Gül Ünal, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Arkeolog Prof. Dr. Vasıf Şahoğlu, Hacettepe Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sanat Tarihçisi Prof. Dr. Zeynep Yasa Yaman, Dokuz Eylül Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü, Restorasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Mimar - Restorasyon Uzmanı Doç. Dr. F. Feyzal Avcı Özkaban, İzmir Demokrasi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Şehir Plancısı Doç. Dr. Emel Karakaya Ayalp, Koruma Mimarı- Uygulamacı Cengiz Kabaoğlu, Yüksek Şehir Plancısı-Uygulamacı Özden Alıcıgüzel’den oluşuyor.

 
Bayraklılı atletizmciler yarı finalde
 
Ödemiş'in cennet köşesinde temizlik mesaisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Kültür Sanat Fabrikası eşsiz eserleriyle ziyaretçilerini karşılıyor
Sanat vadisine dönüştürülen Alsancak'taki Tekel Fabrikasının 140 yıllık ...
Çeşme'de usta sanatçılarla tiyatro günleri
Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen Çeşme Tiyatro Günleri 3-7 Mayıs ...
Murat Aydın’dan yeni kitap: Çare Biziz
Hukuk alanında yayınlanmış pek çok kitabı ve makaleleri bulunan İzmir ...
 
Metin Uca Gaziemir'i kahkahaya boğdu
“Bunu mu Demek İstedim?” gösterisini Gaziemir’de sahneleyen Metin Uca, ...
Kültür ve sanatın geleceği konuşulacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, AASSM’de 6-7 Mayıs tarihlerinde “Cumhuriyetin ...
Tarihi Bergama Kermesi'nin tarihi belli oldu
87. Uluslararası Bergama Kermesi'nin tarihi belirlendi.
 
Çeşme'de tiyatro şöleni zamanı!
Kültür sanat alanında yaptığı çalışmalarla fark yaratan Çeşme Belediyesi ...
Menderesli kadınlar da sinemaya adım attı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar’da başlattığı ...
KAF KAF belgeseli Çiğli’de vitrine çıkıyor!
Çiğli Belediyesi, 1966 yılında Varto’da meydana gelen depremde yaşananları ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri