POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
AK Parti'de MKYK'nın perde arkası!
AK Parti'de MKYK'nın perde arkası!
İncirlik Üssü ile ilgili yeni karar!
İncirlik Üssü ile ilgili yeni karar!
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihi belli oldu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihi belli oldu
15 Ocak 2021 Cuma - 18:33

İzmir'de virüsü atlatan sağlıkçılar da aşı oldu

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun Çin'den gelen CoronaVac aşısı için acil kullanım onayı vermesinin ardından, sağlık çalışanları ilk sırada olmak üzere aşılama dün başladı. Medicana International İzmir Hastanesi'nde de sağlık çalışanları bugün isim sırasına göre aşı oldu. Daha önce koronavirüsü atlatmış doktor ve hemşireler de aşı sırasına girdi.

İzmir de virüsü atlatan sağlıkçılar da aşı oldu

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun Çin'den gelen CoronaVac aşısı için acil kullanım onayı vermesinin ardından sağlık çalışanları, ilk sırada olmak üzere aşılanmaya başlandı. Medicana International İzmir Hastanesi'nde de sağlık çalışanları bugün isim sırasına göre koronavirüs aşılarını oldu. Yaklaşık 2 ay önce koronavirüs geçiren Medicana International İzmir Hastanesi Genel Müdürü Dr. Mehmet Ulvi Ünal, aşı olduktan sonra şunları söyledi:

"Tedavim evde yapıldı, ilaçlarımı evde aldım. Antikor oluştu. Fakat son dönemde antikorumda düşme oldu. Bu bakımdan aşı hem benim için hem de tüm sağlık çalışanları için çok önemli. Toplumsal bağışıklığı sağlamanın birinci basamağı, sağlık çalışanlarının bağışıklık kazanması. Geçtiğimiz dönemde çok yoğun ve Covid- 19 hastalarıyla yakın temasta çalıştık. Bu nedenle tüm arkadaşlarımızın aşı olmasını istedik. Şu anda tüm arkadaşlarımızın aşısı yapılmakta. Ben de antikorlarım olmasına rağmen, aşıyı gönül rahatlığıyla oldum"

‘AŞININ KURTARICI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM’

Aşı olan hemşire Elif Özkoç (34), "Koronavirüs salgınının ülkemizde görüldüğü mart ayında Covid- 19 servisinde çalışmaya başladım. O süreç çok zordu. 4 ay boyunca izole bir şekilde yaşadım. Çocuklarım babaannesinde kaldı. Hiç görüşmedik. 5 Nisan'da doğum günümde pasta almışlar. Sadece o pastayı üflemek için yanlarına gittim. 6 Nisan'da testim pozitif çıktı. Öğrendiğim zaman ilk yaşadığım şey pişmanlıktı. Keşke gitmeseydim, daha dikkatli olsaydım, diye düşündüm. Virüsü kaptığımı öğrendiğim zaman kendim için hiç korkmadım. Eşimi ve çocuklarımı, kayınvalidemle kayınpederimi düşündüm. Hastanede yatarak tedavi gördüm. 5 gün boyunca kapalı bir odada kaldım. En büyük his yalnızlık ve korku oldu. Çok ağır geçirmedim ama akciğer tutulumu vardı. Oğlumda kronik hastalık vardı. O nedenle hastanede geçirdim. Kayınpederimin pozitif olduğunu öğrendim. Amcamı koronavirüs nedeniyle kaybettim. Genç ya da yaşlı alakası yok. Gençlerin de çok dikkat etmesi lazım. Sağlıklı insanlar geldi bize, onları kaybettik. Bir odada çocuğu kaybedip, yan odadaki anneye söyleyemedik. Aşının güvenilirliğine ve çözüm olacağına inanıyorum. Bundan yıllar önce de salgınlar oldu ve atlatıldı. Aşının kurtarıcı olduğuna inanıyorum, o yüzden aşı oldum. 2- 3 ay sonra tekrar yaptırılacak denirse yine yaptırırım" dedi.

‘HERKESİN AŞI OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM’

Covid- 19 servis sorumlusu Ecem Kurşun (27) ise 1 ay önce hastalığı geçirdiğini anlatarak, "Covid-19'un arttığı dönemde hastanemizde tarama testleri yapıldı. İlk yapılan testte negatif çıktım. 2 gün sonra vücudumda yorgunluk ve ağrı hissetmeye başladım. Yüksek ateş ve koku kaybı olması üzerine tekrar test yaptırdım. Beni en çok korkutan ve endişelendiren durum, ailemle yaşıyor olmamdı. Babamda kronik hastalık var. Onlara bulaştırmaktan korktum. Vakaların tekrar arttığı dönemde evde kendimi izole etmiştim. Bu benim için en büyük şans oldu. Hastalığı evde odamda geçirdim. 4 duvarın arasında aileme bir şey olur mu korkusuyla yaşadım. Hafif geçirdim, akciğerimde herhangi bir tutulum olmadı. Ama çok ciddi baş ağrısı, vücut ağrıları, mide bulantısı yaşadım. 10 günde belirtilerim bitti ama testim yeniden pozitif çıktı. 5 gün daha evde kaldım. Yaşın herhangi bir önemi yok. 'Bana bulaşmaz’ düşüncesi doğru değil. Çevremizdeki insanları düşünmeliyiz. Doktorlarımıza danıştık, aşı olmamız gerektiğini söylediler. Aşının çözüm olduğuna inanıyorum. Kesinlikle herkesin aşı olmasını öneriyorum çünkü bu hastalığın bitmesi gerekiyor artık" diye konuştu. (DHA)

 
81 İl valiliğine ek 'kısıtlama' genelgesi
 
O ilçede 'muhtarlık binası' gerginliği: Belediyenin tahliye girişimine halk seti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşılananların sayısı 500 bini geçti
Sağlık Bakanlığı, yeni tip corona virüs (Covid-19) aşısı olanların internet ...
SMA’da kampanyalar durdu, ‘linç’ başladı!
SMA hastası çocukları yaşatacak gen tedavisi için açtıkları bağış hesapları ...
Bakanı Koca'dan genel başkanlara aşı daveti!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı olmayı teşvik programı kapsamında Meclis'te ...
 
Son 24 saatte vaka sayısı 9 binin altında
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 14 Ocak 2021 günlük corona virüs tablosunu açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan aşı oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan corona virüs aşısı oldu.
İzmir'e gönderilen 30 ambulans hizmete alındı
Sağlık Bakanlığının İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis ettiği 2'si yenidoğan ...
 
Aşıda öncelikli meslek grupları belli oldu
Sağlık Bakanlığı covid19asi.saglik.gov.tr adresinde aşı olacak meslek ...
Bakanlıktan anlık takip: İlk gün 70 binin üzerinde aşı!
Sağlık Bakanlığı, yeni tip corona virüs (Covid-19) aşısı olanların internet ...
İzmir'de tarihi gün: Aşılama başladı!
CoronaVac aşısı, İzmir'de sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri