POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da 6,0 büyüklüğünde deprem
Yunanistan'da 6,0 büyüklüğünde deprem
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
4 Mart 2021 Perşembe - 16:41

İzmir'de yapı envanteri harekatı o ilçeden yola çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 30 Ekim depreminin ardından kenti afetlere karşı dirençli hale getirmek için planlanan yapı envanteri çalışmalarının ilk adımını attı. Büyükşehir Belediyesi İnşaat Mühendisleri Odası ile protokol imzaladı. Protokol kapsamındaki çalışmalar Bayraklı'dan başlayacak.

İzmir de yapı envanteri harekatı o ilçeden yola çıktı!

Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim depreminin ardından kritik bir çalışmaya imza attı. Sağlıklı ve güvenilir yaşam alanları oluşturmak için mevcut yapı stokunun envanterini çıkarma kararı alan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi (İMO) ile protokol imzaladı. Depremden en çok etkilenen Bayraklı ilçesinin pilot bölge olarak belirlendiği protokolün imza törenine İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar ile oda yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Ege Şehir Planlama Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onat Çetin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Alim Murathan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin katıldı.

Törende konuşan Başkan Tunç Soyer, çalışmanın önemine vurgu yaparak hedeflerinin tüm İzmir'in yapı envanterini çıkarmak olduğunu söyledi. Başkan Soyer, “Taraflar bilsinler ki bu iş burada kalmayacak. Bu çalışmayı büyüteceğiz. Bu uzun bir yolculuk. İyi bir yol arkadaşlığı olacağını düşünüyorum” dedi.
Yapı envanteri çıkarılmasına yönelik çalışmalarda üniversitelerden yeni mezun genç mühendislerin değerlendirilmesini isteyen Başkan Soyer, “Bütün ihalelere genç mezunları değerlendirmeye yönelik bir madde koymayı hedefliyoruz. Çünkü akıl almaz bir tablo var. Çocuklar ciddi eğitimlerden geçiyor ve mezun olduktan sonra işsiz kalıyorlar. Olacak iş değil. Çok üzücü. Ne yaparsak az. Daha fazlasını yapmak lazım” diye konuştu.  
İMO'dan Başkan Soyer'e teşekkür
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar da Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e genç mühendislere öncelik tanıdığı için teşekkür ederek, şunları söyledi: “Çalışmalarda ekip, iki inşaat mühendisinden oluşacak. Biri deneyimli diğeri ise daha genç bir meslektaşımız olacak. Bu arada teşekkür ediyorum. Çiğli Tramvayı ihalesinde duyarlılık gösterdiniz. Bu bizim için çok umut verici bir çalışma oldu. Türkiye'ye örnek oldu. Bundan sonra da tüm çalışmalarda, meslek alanımıza giren her konuda teknik destek sunmaya hazırız.”

33 bin 100 bina incelenecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında imzalanan protokol kapsamında Bayraklı'da mevcut yapı stokunun envanteri oluşturulacak. İlçedeki yaklaşık 33 bin 100 bina, deprem riski açısından değerlendirilecek. Yapı envanteri çalışması kapsamında arşiv incelemesi, saha gözlemi ve analiz süreçlerinden oluşan bir yöntem kullanılacak. Çalışmaların 200 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'daki çalışmaların tamamlanmasının ardından kent genelinde bulunan yaklaşık 869 bin yapının envanterini de oluşturmayı planlıyor.  
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim depreminin ardından yol haritasını belirlemek için  “İzmir Depremi Ortak Akıl Buluşması" ve "Afet Bilim Kurulu Toplantısı" düzenlemiş, bu toplantılarda yapı envanteri çıkarılmasına yönelik karar alınmıştı.

 
İnce'nin kuracağı partide örgütlenme İzmirli o isme emanet: Ne mesaj verdi?
 
Kültürpark planına platformdan dilekçeli itiraz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'den 'ChooseTo Challenge'a tam destek
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Çiğli Belediyesi’nde görevli kadın ...
İşte İzmir'in risk haritası: İki ilçe mavi kategoride!
Seferihisar Belediyesi İzmir'in risk haritasını yayınlandı. Buna göre ...
Aliağa'da manevi temizlik mesaisi
Yıl boyunca kent genelinde bulunan ibadethanelerde temizlik hizmeti veren ...
 
İzmir'de dönüşüm raporu: Soyer'in o hamlesi vites artırdı!
İzmir’de kentsel dönüşüm çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
İzmir'e yeni yaşam kampüsü... Soyer: Türkiye'ye örnek olacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Nisan’da hizmete açılması ...
Menderes'te 'sıfır atık' harekatı
Menderes Belediyesi tarafından sıfır atık projesi kapsamında ilçenin dört ...
 
O belediye cezaevi binası için takasa da satışa da hazır!
Karaburun Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan 4 dönümlük eski cezaevi ...
Batur kahveci esnafına sözünü tuttu!
Kahvehanelerin açıldığı gün, çayı, şekeri bizden” diyen Başkan Batur, ...
İzmir'de yeni salgın kararları!
Bazı iş yerleri için 1 saat fazla çalışma izni çıkarken ayrıca İzmir'e ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri