POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
5 Eylül 2021 Pazar - 09:16

İzmir'de yarı maraton heyecanı: Kenya ve Etiyopyalı atletlerden zafer, Soyer'den 'kişisel' rekor!

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu bu yıl da renkli ve heyecan dolu anlara sahne oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katıldığı yarışta 2 bin sporcu İzmir’in kurtuluş coşkusuna ortak olmak için koştu. Maratonda genel klasmanda zafer Kenya ve Etiyopyalı atletlerin oldu. Başkan Soyer ise bu yıl beş dakika farkla kendi rekorunu kırdı.

İzmir de yarı maraton heyecanı: Kenya ve Etiyopyalı atletlerden zafer, Soyer den  kişisel  rekor!

İzmir'in işgalden kurtuluşunun anısına bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu bir kez daha büyük heyecana sahne oldu. Önce yarışı başlatan ve ardından koşuya katılan Başkan Soyer 3110 numaralı formayla, 21 kilometrelik parkuru 2 saat 20 dakikada tamamladı.

“Spor beden ve ruh sağlığı açısından önemli”
Maratondan büyük keyif aldığını ifade eden Başkan Soyer “Maratona katılım oldukça yüksekti. Koşanların keyfi yerindeydi. Çok memnunuz. Her yıl hem katılım hem koşanların hızı artıyor. Spor sadece zaman geçirilecek bir alan değil. Beden ve ruh sağlığı açısından son derece hayati öneme sahip” dedi.

İzmir heyecan dolu anlara sahne oldu
Maratonda genel klasmanda zafer Kenya ve Etiyopyalı atletlerin oldu. Cumhuriyet Meydanı-İnciraltı arasındaki parkurda koşulan yarışta kadınlarda Kenyalı Betty Jemaita Chepkwony 1.14.21, erkeklerde ise Etiyopyalı Getaye Gelaw 1.02.42 dereceleriyle genel klasmanda birincilikleri elde etti. Türkiye’den Hasibe Demir 1.21.48 ve Meryem Kılınç Gündoğdu 1.23.33 ile kadınlarda diğer dereceleri paylaşırken, erkeklerde Hüseyin Can 1.05.06 ile ikinci, Ömer Alkanoğlu 1.05.26 ile üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Ödüllerini Başkan Soyer'den aldılar
Başkan Tunç Soyer, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar ve Başkan Vekili Ali Aksu ile birlikte ödül törenine katıldı. Soyer, Yarı Maratonu tamamlayan otizmli Burak Muslu’ya kupa töreninde ödülünü verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay da engelli koşucu Burak Tetik’e ödülünü takdim etti. Oldukça heyecanlı ve çekişmeli mücadeleye sahne olan Yarı Maratona İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, İzmir Büyükşehir Belediyespor Başkanı Ersan Odaman, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici de katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi personeli Atatürk fotoğraflı tişörtleriyle seyircilerden büyük alkış alırken, 7’den 70’e katılımcılar renkli görüntüler oluşturdu. Koşuya Dünya şampiyonu cimnastikçimiz İbrahim Çolak’ın annesi Sultan Çolak da katıldı.

İşte dereceye girenler
Genel klasmanda Türk erkek sporcularda Hüseyin Can, Ömer Alkanoğlu, Mestan Turhan, Türk kadın sporcularda Hasibe Demir, Meryem Kılınç Gündoğdu, Pınar Demir üçüncü oldu. Erkekler 35-39 yaşta Tahsin Ersin Kurşunoğlu, 40-44’te İbrahim Kırmaç, 45-49’da Oktay Fırat, 50-54’te Nihat Özkaymak, 55-59’da Memet Mustafa Buldum, 60-64’te Abdullah Ertekin, 65-69’da Saim Erdoğan, 70-74’te Mengüç Gözüyaşaran, artı 75’te Yusuf Üzer birinci oldu.

Kadınlar 35-39 yaşta Meryem Kılınç Gündoğdu, 40-44’te Tülin Oktay, 45-49’da Selma Varlıker, 50-54’te Gülşen Sönmez, 55-59’da Birsen Kılınç, 60-64’te İsmigül Yıldız, artı 65’te Aysel Yıldız ilk sırayı aldı.

Kupa ve madalyalar geri dönüşümlü malzemeden
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuna uygun olarak Yarı Maraton’da verilen tüm kupa ve madalyalar geri dönüşümlü malzemelerden özel olarak üretildi. Kupa ve madalyaların üretiminde hiçbir kimyasal ürün kullanılmadı.

Pandemi kuralları uygulandı
Pandeminin etkisini yitirmemesi nedeniyle Yarı Maraton’da mesafe ve hijyen kurallarına büyük özen gösterildi. Etkinlik alanına girişler tek noktadan ve ateş ölçümüyle yapıldı, her sporcu arasında 1,5 metrelik sosyal mesafe bırakıldı. Start dörder kişilik gruplar halinde verilirken, her grup arasında en az iki metre aralık oldu.

 
O ülkede veba kabusu: 1 haftada 7 ölü
 
Her eylül aynı sendrom: ''Ayrıştırma değil kaynaştırma istiyoruz''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Filenin Sultanları Avrupa üçüncüsü
2021 CEV Avrupa Şampiyonası üçüncülük maçında Hollanda'yı 3-0 yenen A ...
Karşıyaka'da 5 yıldır süren krizde mutlu son!
Karşıyaka, 5 yıldır devam eden transfer yasağını kaldırarak, sezonun başlamasına ...
Göztepe'de favori Çağdaş Atan
Süper Lig'de teknik direktör Ünal Karaman'la yollarını henüz 3 maç sonunda ...
 
Altınordu'da Enis şimdilik yuvada kaldı
TFF 1'inci Lig kulüplerinden Altınordu'da transfer görüşmesi yapmak için ...
Golbolde altın madalya Türkiye'nin!
2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda kadınlar golbolde Türkiye, finalde ...
Bucaspor'a Galatasaray'dan transfer
Bucaspor 1928, dış transferde Galatasaray altyapısından stoper Ercan Şirin'le anlaşmaya vardı.
 
Ve Beşiktaş bombayı patlattı: Miralem Pijanic
Beşiktaş Kulübü, Bosna Hersekli futbolcu Miralem Pjanic'i kadrosuna kattığını açıkladı.
Altay'da Jasmin Scuk krizi!
Süper Lig ekiplerinden Altay'da Teknik Direktör Mustafa Denizli tarafından ...
Çeşme'de Windsurf heyecanı!
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Windsurf Mücadelesi, 03-05 Eylül arasında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri