POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
17 Temmuz 2018 Salı - 11:47

İzmir'de yerel seçim yolunda bir ilk: O başkan 'adayım' dedi!

Dikili'yi kültür kenti yapmak için yoğun bir çalışma sergilediklerini belirten Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, önümüzdeki yerel seçimler için aday adayı olduğunu belirtti. Tosun, 'Çalışma arkadaşlarımızla büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Dikilimizin aydınlık yarınları için çok güzel projelerimiz var' dedi.

İzmir de yerel seçim yolunda bir ilk: O başkan  adayım  dedi!

Son dönemde gerçekleştirdiği yatırımlarla kent tarihinde ilklere imza atan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun hayata geçirdikleri ve yapmak istedikleri projeleri anlattı.

Kendisinin ve ilçe halkının en büyük beklentisinin Dikili'nin bir kültür kenti haline gelmesi olduğunu vurgulayan Başkan Tosun, Mart 2019'da yapılması planlanan yerel seçimlerde de aday adayı olacağını ifade etti.

Tosun, ''Dikili Belediyesi'nin kurumsal yapısının oluşması ve işlemesi için yeni müdürlükler kurduk. Göreve geldiğimizde birçok müdürlük yoktu. Örneğin, Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nü kurarak belediyenin belli alımlarının depolanmasını sağladık. Mal varlıklarının takibi için Emlak -İstimlak Müdürlüğü'nü kurduk. Belediyemize ait işletmelerde halkımıza ucuz kaliteli hizmet sunabilmek için İşletme-İştirakler Müdürlüğü'nü kurduk. Belediye olarak ilk hizmet binamızı, sosyal tesislerimizi, çocuk bilim evini, Jeo-beachleri, kadın dayanışma merkezi ile birlikte belediyemizin araç filosunu güçlendirerek, 10 tane binek araç aldık, kepçe, otobüs, kamyon aldık. Bu noktalarda da ciddi yatırımlar yaptık. Kısa zaman önce de iki tane gündüz bakım evinin temelini attık, bir an önce hizmete girmesi için çalışıyoruz. Planladığımız gibi devam edebilirsek kültür merkezimizin temelini de atabiliriz. Benim ve Dikili halkının en çok beklediği ilçemizin bir kültür kenti olmasıdır. Bunun için birçok proje gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Ancak bir kültür merkezinin eksikliğini hissediyoruz. Bunun sıkıntısını çektiğimiz için kültür merkezimizi bir an önce yapmak istiyoruz'' diye konuştu.

İLÇEDE İLK PROJELER
İlk kez yapılan projelerin yanı sıra üretici bir belediye misyonu üstlendiklerini belirten Başkan Tosun vatandaşların memnuniyetine çok önem verdiklerinin altını çizdi. Dikili Belediyesi personellerinin büyük bir özveriyle çalıştığını dile getiren Tosun, ''Temizlik işlerinde konteynerimizi kendimiz üretiyoruz. Park-Bahçeler ünitesini de ilk defa biz kurduk, çiçeklerimizi ve fidanlarımızı kendimiz üretiyoruz. Ayrıca şu anda da Fen İşlerimiz çiçeklik üretiyor, yol kenarlarında kırmızı-beyaz renkli çiçekliklerimizi döşüyoruz. Kırmızı masada, arkadaşlarımız belediyemize gelen vatandaşımızı karşılıyor ve yardımcı oluyor. İnsanlarımızın belediyemize mutlu girip çıkması ve işlerini kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Bunların dışında WhatSapp hattını ilk defa kurduk. Vatandaşımızın sorusu ya da talepleri varsa belediye binasına gelmeden WhatSapp üzerinden bize ulaşıyor. Bununla ilgili tüm müdürlüklerimizde birer arkadaşımız görevli, WhatSapp üzerinden vatandaşımıza geri dönüş yapıyoruz. Bunların raporlarını sürekli kontrol ediyorum'' şeklinde konuştu.

ULUSLARARASI YAŞLI EVİ PROJESİ
Dikili'yi geliştirmek ve güzelleştirmek için yaptıkları yeni projeleri de anlatan Başkan Tosun özellikle jeotermal turizme çok önem verdiklerini söyleyerek, ''İzmir'in 2. büyük Krater Gölü Karadağ'ımızda yer alıyor. Buranın ulaşım yolunu yeniledik. Düşüncem, doğanın fazla kirlenmemesi için o yolu 1 kilometre kalana kadar asfaltlamak. Bir de Nebiler Mağara'mız var, içinden dere akan Ege'nin doğal en büyük mağarası. Jeotermal turizmi çok önemsiyoruz, bunun dışında da gerçekleştirmek istediğimiz çok güzel projelerimiz var. Dikili'nin en üst kısmı olan mera alanına bir proje oluşturuyoruz. Bu projeyi ilgili bakanlığa sunacağız, eğer kabul görürse ulusal ve uluslararası yaşlı evi olacak. Bu proje olursa harika olur, aynı zamanda istihdam sorununu da ciddi oranda çözer ve ekonomik anlamda belediyemize önemli bir güç sağlar'' ifadelerini kullandı.

''KURS VE FESTİVALLERE ÖNEM VERİYORUZ''
İlçeyi sosyal açıdan ileriye taşımak için çeşitli festivaller ve kurslar düzenlediklerini söyleyen Başkan Tosun, ''Her sene olan festivalimiz ve paneller dışında bu sene ilçemizde, Uluslararası Folklör Festivali vardı, çeşitli ülkelerden yaklaşık 750 folklorcu katıldı. Spor dallarında da etkinliklerimiz oluyor. Sokak basketbolu festivalimiz ulusal bir boyuta ulaştı. Wind-Surf uluslararası bir boyut aldı, windsörfcülerimiz de çok mutlu. Çok sayıda kursumuz var. Robotik kodlama kursuna başladık, onun dışında; yüzme, tiyatro, kitap, karate, gitar, keman, bale, aerobik, pilates, futbol, voleybol, basketbol gibi birçok kursumuz var. Türk Sanat Müziği koromuz var. Bayanlar için resim kursu, yoga kursumuz var. Kışında ilçemizde yaşayan her 10 kişinden biri belediyemizin kursiyeri'' dedi.

''GENEL BAŞKANA BAĞLILIĞIMIZ ONURUMUZDUR''
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinden sonra CHP'de Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili oluşan genel başkanlık tartışması hakkında değerlendirme yapan Başkan Tosun, ''Şu anki siyasi konjektürde görüldüğü gibi; CHP'ye bu ülkede ciddi ihtiyaç var. CHP olmasaydı meclisin bugünkü yapısının da olma şansı yoktu. Bugün, mecliste diğer partilerin hepsi varsa bu gerçekten CHP ve özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sayesindedir. Bu noktada genel başkanımızın ne kadar doğru şeyler yaptığına inandığımdan dolayı genel başkanımızın yanındaydım ve yanında olmaya devam edeceğim. CHP'nin tüm değerleri bizim değerlerimiz ama genel başkanımıza bağlılığımız da onurumuzdur'' diye konuştu.

 
Ve mandalina 'resmen' Seferihisarlı!
 
CHP'li Bakan'dan RTÜK'e 'Adnan Oktar' soruları!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat 'sosyal medya ihraçları'nı sordu!
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, OHAL’in ilanından bu yana çıkarılan ...
Terörist cenazesine katılan HDP'li vekillere soruşturma
HDP Diyarbakır milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Remziye Tosun hakkında, ...
CHP'li Kılıç orman yangınlarını Meclis'e taşıdı!
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, ...
 
CHP'de imza bilmecesi: Genel Merkez ve muhalifler o rakamları verdi!
CHP’de seçimlerin ardından olağanüstü kurultay için düğmeye basılmasının ...
AK Parti yerel seçim için 'sevilen yeni yüzler' arıyor!
AK Parti, yaklaşık 8 ay kalan yerel seçimler için ‘bölgesinde sevilen ...
Trump ve Putin'den tarihi zirve sonrası ilk mesajlar!
Helsinki'deki tarihi zirve sonrası Trump ile Putin ortak basın toplantısı ...
 
AK Parti'den bedelli askerlik açıklaması
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bedelli askerlikle ilgili ''Kulis ...
MHP İl Başkanı Karataş'tan Bahçeli'ye seçim raporu
24 Haziran seçimlerinin ardından ilk Ankara ziyaretini gerçekleştiren ...
OHAL sonrası için önemli gelişme!
OHAL sonrası için yeni düzenleme ile ilgili teklif Meclis Başkanlığı'na ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri