POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
23 Ekim 2018 Salı - 08:51

İzmir'deki 23 sanıklı kritik FETÖ davasında karar!

Örgüt adına faaliyet gösterdiği iddiasıyla yargılanan 21 sanıktan 15'i, 2 yıl 1 ay ile 12 yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldı, 6 sanık beraat etti. Tutuklu sanık iş adamı Mehmet Timuroğlu ile tutuksuz sanık Mustafa P'nin dosyaları ayrıldı.

İzmir deki 23 sanıklı kritik FETÖ davasında karar!

İzmir'in Çeşme ilçesinde, FETÖ/PDY adına faaliyet gösterdiği iddiasıyla 23 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. 

13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu 6 sanık ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. 

Tanık G.E.T, tutuksuz sanık Gözde T. hakkında verdiği ifadesinde, sanığın örgüt üyeliğine dair bilgisinin olmadığını belirterek, "Amerika seyahatlerini biliyorum. Fetullah Gülen'le görüştüklerini biliyorum. Yeni Oluşum Derneği toplantısında anlatmıştı. Eşiyle Fetullah Gülen'i ziyaret etmişler. Bir ziyaretleri sonrasında gittiklerini anlatmıştı. Fas seyahatimiz de oldu, Türk okulunu ziyaret ettik." diye konuştu.  

Tanık Ç.D. de sanık Gözde T. ile dernekte kimsesiz çocuklar için beraber çalıştıklarını anlatarak, "Çocukların yararına yapılacak etkinlikler için evini tahsis ettiğini biliyorum. Derneğe çocuklar için yardım ettiğini biliyorum. Kendisinden Amerika'ya 3 defa gittiğini, Fetullah Gülen'le görüştüğünü duydum." şeklinde konuştu.

Tanık A.G. ise tutuklu sanık Abdurrahman Akyol'un, örgütün "Çeşme abisi" olduğunu öne sürerek, bazı tutuksuz sanıkların sohbetlere katıldığını ve himmet verdiğini duyduğunu söyledi.  

İddia makamı, önceki mütalaasında tutuksuz sanık Gözde T. hakkında verdiği, "örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan cezalandırılması talebini değiştirdiğini bildirerek, şunları kaydetti: 

"Bugün dinlenen tanıklar G.E.T. ve Ç.D'nin anlatımları sonucu, sanığın FETÖ/PDY silahlı terör örgütü hiyerarşik yapısına dahil olduğu ve bu çerçevede faaliyetlerde bulunduğu düşünülerek, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan cezalandırılmasını talep ederiz."

Tutuksuz sanıklar da mütalaaya ilişkin savunmalarında, terör örgütü üyesi olmadıklarını ve ülkeye ihanet etmediklerini savunarak beraatlerini istedi. 

Sanık Gözde T. aleyhine olan tanık ifadelerini kabul etmediğini aktararak, "Savunmamda Amerika'ya gittiğimi söylemiştim. Çocuklarımı Disneyland'a ve konsere götürmüştüm. Bu gidişte hain terör örgütüne ilişkin bir ziyaret gerçekleştirdiğim doğru değildir. Kimsesiz çocuklar için davet düzenledim. Fas gezisi de 2006-2007 yıllarında tarihi amaçlı bir geziydi, bahsedildiği gibi okul ziyaret etmedim." ifadesini kullandı. 

Sanık Akyol ise hakkındaki iddiaların ispata muhtaç olduğunu savunarak, cezaevinde sağlığını yitirdiğini, suç teşkil eden bir eylemi olmadığını ve tahliyesini istediğini söyledi. 

Sanık avukatları da dosyadaki delillerin sadece tanık ifadelerinden ibaret olduğunu savunarak, müvekkillerinin suçsuz olduğunu ve beraat talebinde bulunduklarını bildirdi. 

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, 23 sanıklı davada tutuklu sanık iş adamı Mehmet Timuroğlu ve tutuksuz sanık Mustafa P. ile ilgili bazı raporların gelmemesi nedeniyle dosyalarını ayırdı.

Mahkeme heyeti, 13 sanığı "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl ila 12 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı. İki sanığa da "örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan iki yıl birer ay hapis cezası verdi. 

Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamını kararlaştıran heyet, 6 sanığın delil yetersizliğinden beraatine hükmetti. (AA)

 
Ev arkadaşlarının kanlı kavgası!
 
Soylu: Biriz, beraberiz, birlikte Menderes’iz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ev arkadaşlarının kanlı kavgası!
Konak ilçesinde, ev arkadaşı olan iki trans birey arasında çıkan bıçaklı kavgada Aydın H. yaralandı.
Otoparkta bulunan Mercedes'in sırrı!
İstanbul Sultangazi'de bir otoparkta Suudi Konsolosluğu'na ait bir makam ...
İşte Kaşıkçı infazını gerçekleştiren timin beyni!
Cemal Kaşıkçı’nın katledilişinde emir ve planları uygulatan kişinin Başkonsolosluk ...
 
Kadıköy'de dehşet: Önüne geleni bıçakladı!
Kadıköy'de cezaevi firarisi olduğu öğrenilen bir kişi rastgele 11 kişiyi ...
Kaymakam Safitürk'ün şehit edilmesi davasında karar
Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit edildiği saldırıya ilişkin davada ...
AK Partili belediye başkanına silahlı saldırı
Konya'da Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz, belediye binası önünde saldırıya ...
 
Suudi Başkonsolosluğu'na ait araç bulundu
Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna ait diplomatik plakalı araç, ...
Çatıdaki esaret son: O kedi 25 gün sonra kurtarıldı
Hatay semtinde, 25 gün önce çıktığı apartmanın çatısından bir daha inemeyince ...
Bodrum'daki faciada yürekleri dağlayan kare!
Bodrum'un Gümbet sahili açıklarında 2 kişinin can verdiği tekne faciasında, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri