POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ümit Özat, Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu
Ümit Özat, Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu
Özel: Hatay bizim kişisel, milli meselemizdir!
Özel: Hatay bizim kişisel, milli meselemizdir!
Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal
Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal
Yerel seçim yorumu: Milletimizin mesajını aldık!
Yerel seçim yorumu: Milletimizin mesajını aldık!
15 Mart 2019 Cuma - 14:04

İzmir'deki büyük hastanede yangın paniği: 300 hasta tahliye edildi

İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde elektrik trafosundan yangın çıktı. Yoğun bakımın da bulunduğu binayı duman kaplarken, içeride bulunan yaklaşık 300 hasta tahliye edildi.

İzmir deki büyük hastanede yangın paniği: 300 hasta tahliye edildi

İzmir'in Yenişehir semtindeki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, yoğun bakım ile tıbbi görüntüleme merkezi ve idari birimlerin de bulunduğu 7 katlı A Blok'ta, saat 13.15 sıralarında yangın çıktı.

FOTO GALERİ: OLAY YERİNDEN İLK KARELER... 

Yemekhanenin de yer aldığı zemin kattaki elektrik trafosunun patlamasıyla çıkan yangın ile birlikte zemin kat, birinci ve ikinci katlar başta olmak üzere binayı yoğun bir duman kapladı. Hastane çalışanları binada bulunan hastalar ile hasta yakınlarını tahliye etmek için harekete geçti. Bu sırada yakınlarının binada olduğunu söyleyen bazı hasta yakınları içeri girmek istedi. Hasta yakınları ile içeri girmelerine izin vermeyen güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Haber verilmesiyle hastaneye gelen itfaiye ekipleri müdahalede bulunup, yangını söndürdü. Ancak dumanı tahliye etmek mümkün olmadı. İtfaiye görevlileri bunun üzerine dumanın tahliye edilebilmesi için ilk üç kattaki, açılır olmayan pencerelerin camlarını kırdı. Binada bulunan 300'e yakın hasta dışarı çıkarılırken, dumanın tahliye edilmesi için çalışmalar sürüyor.

'YAKLAŞIK 300 HASTAYI TAHLİYE ETTİK'
İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu, hastanenin 992 yatak kapasiteli olduğunu belirterek, yangının trafo patlaması nedeniyle çıktığını ifade etti. Doç. Dr. Emiroğlu, "Servislerde tedavi gören yaklaşık 300 hastanın hemen tahliyesini gerçekleştirdik. Yangın çıktığında 15 ameliyatımız devam ediyordu. Bunları durdurduk. Şu anda yangın kontrol altına alındı ancak yoğun bir duman var. Bunun tahliyesi için ekiplerimiz uğraşıyor. Bir ay önce yangın olasılığına karşı tatbikat gerçekleştirmiştik. Bu da ilginç bir tesadüf oldu ama olumlu sonuçlarını bu yangında almış olduk" dedi.

Hasta yakınlarına da seslenen Başhekim Doç. Dr. Emiroğlu, "İçeride ailenizin üyeleri, babalarınız, anneleriniz bulunuyor, biliyorum. Ancak herkes şunu bilsin ki içeride kimsenin hayati tehlikesi bulunmuyor. İçerdeki hastaların hayati tehlikesi yok. Dumandan etkilenip acil servise götürdüğümüz hastamız bile yok. Şu anda tahliyesini gerçekleştirdiğimiz hastalarımız için çevre hastanelerde uygun yerler bulmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

100 HASTA SPOR SALONUNA TAŞINDI
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'de yoğun bakım servisi ve yemekhane bölümünün de olduğu A Blok'ta bulunan trafo merkezinde çıkan yangın sonrasında, tahliye edilen yaklaşık 300 hastanın 100'ü, hastanenin yanındaki Orhan Gazi Yiğitbaşı Çok Amaçlı Spor Salonu'na taşındı. Durumu ağır olan hastalar sedyelerle taşınırken, bazı hastalar yakınları tarafından sırtta götürüldü. Spor salonu içine yerleştirilen hastane yataklarına yatırılan hastalardan durumu ağır olanlara doktorlar ilk müdahalede bulundu. Diğer hastalar da ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Sevk işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

'HİÇBİR HASTAMIZ ZARAR GÖRMEDİ'
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu, gidebilecek durumda olan hastaları evlerine gönderdiklerini söyleyerek, "Yangın tamamen kontrol altına alındı. Duman tahliye edildi. A Blok bu yangından etkilendi. Elektrik kesildiği için ameliyatlarımız durduruldu. Bunun yanı sıra dahiliye ve ortopedi servislerinde yatan hastalarımızı tahliye ettik. Bu hastalarımızın çevredeki diğer hastanelere sevki için çalışıyoruz. Durdurduğumuz 15 ameliyatı o bölgede elektrik kesilmediği için tamamlayabildik. Yoğun bakımdaki hastalarımız herhangi bir zarar görmedi. Şu anda hastanemizde canla başla çalışıyoruz. Sevindirici olan hiçbir hastamızın zarar görmemesi" dedi. (DHA)

 
CHP'li Oran: Herkesin Eko'su olacağım
 
CHP'li Tuncay Özkan sessizliğini bozdu: Soylu ve Dağ'a salvo, Soyer'e destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İş adamı cinayeti zanlısı: Adam bedavaya gitti
Antalya'da iş adamı cinayetinin katil zanlısı 9 kişi adliyeye sevk edildi. ...
İzmir'de vahşet: Okla vurdular!
Urla ilçesinde, geçen ay içine zehir karıştırılan makarnayı yiyen martı ...
Uçak fark etti, 41 hayat kurtuldu!
Dikili ilçesi açıklarında, Sahil Güvenlik uçağınca tespit edilen lastik ...
 
MİT TIR'ları ihbarcısı Ordu'da yakalandı
Hatay Kırıkhan'da 1 Ocak 2014'te MİT tırlarının durdurulması olayının ...
İki aile arasında silahlı kavga: 3 ölü, 4 yaralı
Diyarbakır Hani'de, iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi hayatını ...
İzmir'deki göçükten acı haber!
Büyükşehir Belediyesi'nce metro vagonları için bir firmaya yaptırılan ...
 
Oğuzhan'ın öldüğü kazada ikinci rapor: Sürücü asli kusurlu!
3 yıl önce motosikletiyle köpeğe çarptıktan sonra yaralı halde asfalt ...
İzmir'deki göçükte zamana karşı yarış!
İzmir Büyükşehir Belediyesince metro vagonları için yapılan yer altı park ...
Vahşet: Eski eşini tahrayla katletti!
Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde çocuklarıyla birlikte yaşayan Leyli ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri