POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'den düşen ilk takım belli oldu!
Süper Lig'den düşen ilk takım belli oldu!
Şimşek, IMF genel müdür yardımcısıyla görüştü
Şimşek, IMF genel müdür yardımcısıyla görüştü
Dolmabahçe'de Erdoğan-Haniye görüşmesi
Dolmabahçe'de Erdoğan-Haniye görüşmesi
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
7 Mart 2018 Çarşamba - 10:02

İzmir'deki otel yangınında can pazarı: 2 kadın pencereden atladı!

Alevlerin bir anda sardığı otelde kalan 2 kadın, 6'ncı katta mahsur kaldı. Otomobilin üzerine düşen kadınlardan biri ağır yaralanırken, diğeri ise tele takılarak düştüğü için hafif yaralı olarak kurtuldu. Otelde kalan 2 kişi de dumandan etkilendikleri için hastaneye kaldırıldı.

İzmir deki otel yangınında can pazarı: 2 kadın pencereden atladı!

İZMİR - Basmane semtindeki bir otelde, cep telefonu bataryasının patlayıp, perdeyi tutuşturmasıyla çıktığı belirtilen yangında, can pazarı yaşandı. Alevlerin bir anda sardığı otelde kalan 2 kadın, 6'ncı katta mahsur kaldı. Otomobilin üzerine düşen kadınlardan biri ağır yaralanırken, diğeri ise tele takılarak düştüğü için hafif yaralı olarak kurtuldu. Otelde kalan 2 kişi de dumandan etkilendikleri için hastaneye kaldırıldı.

- FOTO GALERİ: İZMİR'DEKİ OTELDE YANGIN DEHŞETİ!... 

Mehmet Zeki Işık'a ait, ilk 3 katı tadilatta olan, toplam 71 odalı Alican Hotel'de bugün sabah saatlerinde, ilk belirlemeye göre, 5'nci kattaki odada kalan müşterilerden Özer Sipahi'nin, şarjda bulunan cep telefonunun bataryasının patlayarak perdeyi tutuşturmasıyla yangın çıktı. Otelden çıkan alevleri görenler, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Bu sırada otelde kalan, bir eğlence mekanında çalıştıkları ve yabancı uyruklu oldukları öğrenilen 2 kadın, 6'ncı katın balkonuna çıkarak alevlerden kurtulmak istedi. Bir süre yan yana oturan kadınlar, korku içinde kurtarılmayı bekledi. Bu sırada kadınlardan biri yan binaya geçmek isterken, ayağı boşluğa geldi ve aşağıda bulunan otomobilin üzerine düştü.



Alevler ve simsiyah dumanın yaklaşmasıyla panikleyen diğer kadın da kendisini aşağıya bıraktı. Elektrik teline takılan ikinci kadın, düşüşünün yavaşlaması sayesinde hafif yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ve ambulans sevk edildi. Yaralı kadınlar, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.



Dumandan etkilenen Mediha Küçükselbes ile Cihan Fidan (35) da hastaneye kaldırıldı. Polis ve itfaiye ekipleri büyük panik yaşanan oteldeki diğer müşterileri ise tahliye etti. Otelin bütün katlarını saran alevlerini söndürmek için ekipler seferber oldu. Polis ise güvenlik önlemi alarak, meraklı vatandaşları olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen oteldeki yangında büyük maddi hasar oluştu.

DEHŞET ANI KAMERADA
Öte yandan yangın sırasında yaşadığı panikle alevlerden kurtalmak için pencereden aşağıya atlayan bir kadının yaşadığı dehşet anları görüntülendi. 

Hürriyet'te yer alan görüntülerde alevlerden kaçan kadının pencereden çıkarak duvarlara tutunup yürüdüğü sırada aşağıya düştüğü, çevredeki vatandaşların da büyük panik yaşadığı gözleniyor. 

'EŞİMİ SON ANDA KURTARDIM'
Otelde kalan müşterilerden Nuri Mutlukal, odada uyuyan eşini son anda kurtardığını belirterek, "Ben kahvaltı için alt kata inmiştim. Yangın çıktığı söylendi, insanlar bağırmaya başladı. Hemen 5'inci kattaki odada uyuyan eşimi kurtarmak için yukarıya çıktım. Koridorda yoğun bir duman vardı. Odaya girip eşimi uyandırdım, otelden çıktık. Bu sırada iki kadın balkona çıktı. Çok alev vardı. Biri yan binaya geçmek isterken otomobilin üzerine düştü. Diğeri ise aşağıya atladı. Tele takıldığı için sert şekilde düşmekten kurtuldu" dedi.


İKİ KADININ KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Otelde şarjdaki telefonun bataryasının patlaması sonucu çıkan yangında yaralanan iki kadının kimlikleri belli oldu. Yangında yaralanan Belaruslu İnna Vladimnova (25) ve Kazakistanlı Jurushbek Kuzu'nun (33) tedavilerinin sürdüğü ifade edildi.

Öte yandan binada yangın merdiveninin bulunduğu, ancak yangının çıkış noktasına ters kaldığı için oteldekilerin yangın merdivenini kullanamadığı ortaya çıktı.

Yapılan incelemede otelin kusurunun bulunmadığı tespit edilirken, yangında dumandan etkilenen yaralıların tedavisinin tamamlandığı ve taburcu oldukları öğrenildi.


UYUYAN MÜŞTERİLERİ UYANDIRDI
Otelde yangın çıktığını gören dışarıdaki vatandaşlardan Adnan Bilgiç, içeri girip, seslenerek ve kapıları çalarak, uyuyan müşterileri uyandırıp, dışarı çıkmalarına yardımcı oldu. Yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

'KADINLARDAN BİRİNİN İKİ AYAĞI, DİĞERİNİN KABURGALARI KIRILDI'
Çıkan yangında can pazarının yaşandığı Alican Otel'in sahibi Mehmet Zeki Işık, yaralıları hastanede ziyaret ettiğini belirterek, olaydan büyük üzüntü duyduğunu anlattı.

Pencereden atlayan sarı kıyafetli kadının Belaruslu, diğerinin Kazakistanlı olduğunu belirten Işık, Türkiye'de turist vizesi ile kaldıklarını, bir gece kulübünde çalıştıklarını ifade etti. Işık, Belaruslu kadının iki ayağının kırıldığını, diğerinin daha hafif yaralı durumda olduğu ve kaburgalarının kırıldığını söyledi.

Yangının bir müşterinin şarjdaki cep telefonunun bataryasının patlayıp perdeleri tutuşturmasıyla çıktığını vurgulayan Işık, "Otelin önü park siding, yani plastik o nedenle alevler hızlı yayıldı. Otelde 15- 16 kişi vardı. İkisi atladı, diğer iki yaralı dumandan zehirlendi. Çok üzgünüm" dedi. (DHA)

 
Herkese benden çay! Şakir'e...
 
Sındır: Kadınlarımızı eve kapatmak istiyorlar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Skandalı ortaya çıkaran Ebru Binbaşı'ya terfi
Geçtiğimiz yıl Norveç'te yapılan NATO tatbikatında Atatürk ile Cumhurbaşkanı ...
Saldırı hazırlığındaki teröristler yakalandı!
Gözaltına alınan 12'si Suriye uyruklu 13 kişinin, ABD Adana Konsolosluğu ...
FETÖ çalmaya devam etmiş: 17 sınav mercek altında!
FETÖ'nün sınav sorularını 15 Temmuz sonrası da çalmaya devam ettiğinin ...
 
Afrin'de 2 köy daha terörden temizlendi
TSK ve ÖSO, Afrin'in Tall Hamu ve Matinli köylerini teröristlerden temizledi.
Torbalı’da ‘minibüs krizi’nde Oda Başkanı’ndan çarpıcı iddia: Toplanan paralar ne olacak?
Torbalı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cıva İsmail Akman’dan ...
İzmir'de gözyaşları sel oldu: Şehide veda...
Şehit polis Mehmet Çelik için İzmir Valiliği önünde düzenlenen törende hüzün ve gözyaşı vardı.
 
Afrin'de 3 köy daha terörden temizlendi
TSK ve ÖSO, Afrin'in Harabat Çaranlı, Çaranlı ve Şirkan köylerini kurtararak ...
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı davasında 18 müebbet
Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki darbe girişimi eylemlerine ilişkin davada ...
Damat dehşeti: Aracı durdurup katliam yaptı!
Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Aydın Bozkurt, otomobiliyle yolunu kestiği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri