POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
19 Haziran 2021 Cumartesi - 08:56

İzmir'deki saldırıda dikkat çeken detay: Saldırıdan 3 gün önce....

Bağlantıları soru işareti yaratan saldırganın üç gün önce HDP binasına girerek görevliye “Ben komünistim, aranıza katılmak istiyorum. Burası çok kalabalık oluyor mu?” dediği öğrenildi.

İzmir deki saldırıda dikkat çeken detay: Saldırıdan 3 gün önce....

İzmir’de HDP binasını basarak içeride bulunan 25 yaşındaki Deniz Poyraz’ı katleden sağlık çalışanı Onur Gencer (27), polis sorgusunun ardından savcılık tarafından tutuklandı. Saldırıdan 24 saat sonra tutuklanan Gencer ile ilgili detaylar da ortaya çıktı. Gencer’in olaydan üç gün önce parti binasına uğrayarak kendini komünist düşünceye sahip biri gibi gösterip, sohbet ederek gözlem yaptığı belirlendi.

Nöbetçi sulh ceza hâkimliği tarafından ifadesi alınan Gencer, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlının olay anında giydiği kıyafeti de Emniyet’te değiştirdiği, adliyeye giderken kısa şort ve terlik giydiği gözlendi.

Soruşturmada katil zanlısı Onur Gencer’in binaya girerken elinde bulundurduğu çantada, iki adet bıçak ve 200 TL para olduğu öğrenildi. Gencer’in, saldırıyı Amerikan yapımı olan Ruger marka 9 mm. tabancayla gerçekleştirdiği, şarjördeki 10 mermiyi de ateşlediği belirtildi.

Katliamdan üç gün önce HDP il binasına giren Gencer’in içeri girdikten sonra bir parti görevlisine “Ben komünistim. Aranıza katılmak istiyorum. Buraya gelip gidebilir miyim. Saz kursu veriyor musunuz” diye sorduğu, görevlinin ise “burada saz kursu verilmiyor” cevabını verdiği öğrenildi. Binanın çıkışında görevli ile karşılaşan Gencer, “Burası çok kalabalık oluyor mu” diyerek sorduğu görevlinin ise “Sabah 9-10 kişi oluyor” yönünde cevap vermediği belirlendi.

PARA İÇİN GİTMEYECEĞİ YOL YOK

Kemalpaşa Devlet Hastanesi’nde ilk acil yardım teknisyeni iken göreve gelmediği için ihraç edildiği söylenen Onur Gencer’in hastane içerisinde de çelişkili hareketleri bulunduğu öğrenildi. Gencer’in belli bir sabit fikri olmadığını söyleyen çalışma arkadaşları “Cebine para koyduğunuz zaman gitmeyeceği yol yoktu” dedi.

Soruşturma ile ilgili binanın ve bölgedeki işyerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen polisin, olay saatine ait görüntüleri aldıktan sonra kayıtları sildiği iddia edildi. İzmir Valiliği ise  kayıtların silindiği ve bilgisayarlara format atıldığı iddiasının gerçek dışı olduğunu açıkladı.(Cumhuriyet)

Konak ilçesindeki HDP İl Başkanlığı'nda Deniz Poyraz'ı (38) tabancayla vurarak, öldürdükten sonra tutuklanan Onur Gencer'in (27) evinde yapılan aramada, av tüfeği ve kurusıkı tabanca ele geçirildiği öğrenildi. Gencer'in, yivsiz av tüfeği bulundurma ruhsatına sahip olduğu ve yasal avlanma için bu tüfeği kullanma izninin olduğu belirtildi. Ayrıca polis ekipleri de 6 iş yerinden son 1 aylık kamera görüntülerini incelemeye aldı.

Olay, perşembe günü saat 11.00 sıralarında, Çankaya semtinde meydana geldi. İş hanının 2'nci katındaki HDP İl Başkanlığı'na gelen, eski sağlık çalışanı Onur Gencer, partide çay servisi yapan ve annesi rahatsız olduğu için yerine 1 günlüğüne çalışmaya gelen Deniz Poyraz'ı tabancayla ateş edip, öldürdü. Silah sesleri üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis, binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirerek, yaya geçişine kapattı. Saldırgan, polisin çalışmasıyla yakalanarak, gözaltına alındı.

ÖLDÜRME NİYETİYLE İÇERİ GİRMİŞ

Silahlı fotoğrafları ortaya çıkan katil zanlısı Onur Gencer'in, emniyette ve savcılıkta verdiği ifadede, binada kaç kişi bulunursa bulunsun öldürme niyetiyle içeri girdiğini söylediği öğrenildi. Gencer'in, sosyal medyadan zaman zaman terör örgütü PKK sempatizanlarıyla tartışmalar yaşadığını belirttiği de kaydedildi. Gencer'in, ifadesinde, "PKK'dan nefret ediyorum. Zaman zaman sosyal medyada küfürleşiyoruz. Bina çevresine birkaç kez keşif için gittim. Binaya gittiğimde orada birkaç kişinin olabileceğini düşündüm. Oraya PKK'lıların gittiğini bildiğimden herhangi bir ayrım yapmayacaktım. Kim olsa ateş edecektim. Silahımda olan 10 mermiyi de ateşledim" dediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri sonrası dün adliyeye sevk edilen Onur Gencer, 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Deniz Poyraz ise aynı gün Kadifekale Hava Şehitleri Camii'ndeki cenaze töreni sonrası toprağa verildi. 

YİVSİZ AV TÜFEĞİ BULUNDURMA RUHSATI VARMIŞ

Öte yandan saldırı sonrası yeni bilgilere de ulaşıldı. Onur Gencer'in evinde, polis tarafından arama yapıldığı öğrenildi. Arama sonucu 1 av tüfeği ile 1 kurusıkı tabanca ele geçirildiği belirtildi. Gencer'in, yivsiz av tüfeği bulundurma ruhsatı aldığı ve yasal olarak avlanma için bu tüfeği kullanma izninin olduğu öğrenildi.

KAMERA KAYITLARINA POLİS İNCELEMESİ

Öte yandan polis ekipleri, HDP il binasının çevresindeki 6 iş yerinden son 1 aya ait kamera kayıtlarını incelemeye aldı.(DHA)

 
AK Parti binasına molotoflu saldırı
 
Yunanistan'da cinayeti akıllı saat çözdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti binasına molotoflu saldırı
Diyarbakır’ın Hani ilçesinde AK Parti Hani ilçe binasına molotoflu saldırı yapıldı.
17 ilde FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon
İstanbul merkezli 17 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı ...
İzmir'de 55 kaçak göçmen kurtarıldı
Dikili, Foça ve Çeşme ilçelerinde, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına ...
 
Mali müşavir ofisinde ölü bulundu
Konak ilçesinde, kendisinden haber alınamayan mali müşavir Tülay Keseli ...
Valilik'ten 'deliller karartıldı' iddiasına açıklama
İzmir'deki HDP İl binasında Onur Gencer tarafından öldürülen Deniz Poyraz ...
Saldırı kurbanı Deniz Poyraz için son görev
İzmir'deki HDP İl binasında Onur Gencer tarafından tabancayla vurularak ...
 
Vali Köşger'in kızı Türkiye birincisi oldu
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in kızı Ayşe Serra Köşger'in, TÜBİTAK ...
Berkin Elvan davasında karar açıklandı
Berkin Elvan davasında yargılanan polis memuru Fatih Dalgalı'ya 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.
İzmir'de altyapı çalışmaları sırasında Osmanlı dönemine ait bedesten bulundu
İzmir Büyükşehir Belediyesinin Halit Ziya Caddesi'nde sürdürdüğü altyapı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri