POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
10 Eylül 2021 Cuma - 12:09

İzmir'deki utanç davasında 31 yıl hapis kararı!

Gaziemir ilçesinde, komşunun 8 yaşındaki kızı N.Y.K.'ye götürdüğü kümeste nitelikli cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Turan Şimşek (46), 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir deki utanç davasında 31 yıl hapis kararı!

Gaziemir ilçesinde, komşunun 8 yaşındaki kızı N.Y.K.'ye götürdüğü kümeste nitelikli cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Turan Şimşek (46), 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Duruşma çıkışı basın açıklaması yapan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan, "Bugün 6 yaşında bir çocuk bir istismarcının sonunu getirdi. Ona yapılan istismarı söyledi ve bugün istismarcı 31 yıl ceza aldı. Konuşun çocuklar, sesinizi çıkarın. Bu alçak ve sapkınların sonunu hep birlikte getireceğiz" dedi.

Gaziemir'in Sarnıç Mahallesi'nde yaşayan Turan Şimşek, iddiaya göre, komşusunun 8 yaşındaki kızı N.Y.K.'ye 2020 yılı eylül ayında önce elle cinsel istismarda bulundu. Bu olaydan birkaç gün sonra N.Y.K.'nın anne ve babası, kızlarının kıyafetlerinde kan olduğunu fark etti. Anne ve babasına durumu anlatan N.Y.K., Şimşek'in kendisini kümese götürüp cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Aile savcılığa suç duyurusunda bulundu. Soruşturma kapsamında N.Y.K., Çocuk İzlem Merkezi'nde (ÇİM) alınan ifadesinde başından geçenleri anlattı. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan tetkiklerde, N.Y.K.'nin ifadesi ile birebir örtüşen sonuçlara rastlandı.

'EVLADIMI KISKANIYORDU' SAVUNMASI

Olayın ardından gözaltına alınan Turan Şimşek, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne verdiği ifadesinde Şimşek, hakkındaki suçlamaları reddedip, "Böyle bir şey yapmadım. Evladıma aldığım oyuncukların hepsini N.Y.K. de istiyordu. 'Bana da alır mısın' diye sürekli söylüyordu. N.Y.K., çocuğumu kıskanıyordu. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Çocuğun kafasında kurmasından başka bir şey değil" dedi. Şimşek, tutuklandı.

Şimşek hakkında İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Çocuğun zincirleme nitelikli cinsel istismarı' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açıldı.

31 YIL HAPİS CEZASI

Davanın dün görülen karar duruşmasında, N.Y.K.'nin anne ve babası ile taraf avukatları yer aldı. Tutuklu sanık Turan Şimşek ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. DNA'sı N.K.Y.'nin iç çamaşırı üzerinde bulunan Şimşek, "Küçük kızı sevmek için kucağıma aldım. Bu sırada bulaşmış olabilir" dedi.

Şimşek, suçlamaları kabul etmedi, beraatini istedi. Mahkeme heyeti, sanık Turan Şimşek'e 'Çocuğun zincirleme nitelikli cinsel istismarı' suçundan 25 yıl, 'Kişiyi hürriyetten yoksun kılma' suçundan da 6 yıl olmak üzere, toplamda 31 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, bu cezada herhangi bir indirime gitmedi.

Duruşma çıkışında basın açıklaması yapan UCİM Başkanı Saadet Özkan, "Bugün 6 yaşında bir çocuk bir istismarcının sonunu getirdi. Ona yapılan istismarı söyledi ve bugün istismarcı 31 yıl ceza aldı. Konuşun çocuklar, sesinizi çıkarın. Bu alçak ve sapkınların sonunu hep birlikte getireceğiz. İstismarcı, davada her istismarcının söylediği gibi boş laflar etti. Avukatı, 'DNA'lar karışmıştır' dedi ama Adli Tıp raporu çocuktaki istismara ait bulguları belgeleriyle sundu. Bugün bu davada çocuk için cansiperane mücadele eden avukatlarımıza minnettarım. Bizler, çocuklar için sesimizi çok gür çıkaracağız ve istismarcıların kökünü kazımaya devam edeceğiz" dedi.

'ÜST MAHKEMELERDE DE ONANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ'

Ailenin avukatı Ozan Karakaya ise en başından beri bu davada, 'çocuğun anlattıklarının gerçek olmama ihtimali yok' diye söylediklerini vurgulayıp, "'Her şey çok net' dedik. Dosyayı uzatmak anlamında bir rapor istendi, bu rapor alındı ve o raporun sonucunda net bir şekilde istismarın gerçekleştiği ortaya çıktı. Mahkeme de 31 yıl ceza vererek olması gerekeni yaptı. Başka çocukların hayatlarına en azından aynı kişi tarafından ceza verilme ihtimali ortadan kalktı. Bu kararın üst mahkemelerde de aynı şekilde onaylanacağını düşünüyoruz. Bundan sonra da elimizden geldiği kadar toplumumuzu korumaya çalışacağız. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olmaya ve çocuklarımızı korumaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. (DHA)

 
Soyer UCLG konuklarını ağırladı: İşbirliği vurgusu!
 
Dervişoğlu’ndan ‘ittifakta kriz’ iddiasına çarpıcı yanıt!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mardin'de operasyon: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Mardin'de bir polisin yaralandığı bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı
Emsal karar: Park cezası iptal edildi!
Kahramanmaraş'ta otomobilini otobüs durağı yakınına park eden sürücüye ...
Kırıkkale'de katliam gibi kaza: 6 kişi öldü!
Kırıkkale'nin Çelebi ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 6 kişi yaşamını yitirdi.
 
MEB öğretmen atama takvimini yayınladı
MEB tarafından 15 bin öğretmen ataması için yayınlanan takvime göre ön ...
İzmir'de korkunç kaza korkunç son!
Gaziemir ilçesinde, kontrolden çıkarak ağaca çarpan motosikletin sürücüsü ...
İzmir semalarında nefes kesen kurtuluş coşkusu!
İzmir’in kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ...
 
Depremde 15 kişinin öldüğü Doğanlar Apartmanı'yla ilgili çürük iddiası!
15 kişinin öldüğü 12 kişinin de yaralandığı Doğanlar Apartmanı ile ilgili ...
İstanbul Valiliğinden aşı karşıtı eyleme izin!
İstanbul Valiliği, cumartesi günü aşı karşıtlarının Maltepe'de yapacağı mitinge izin verdi.
Polis merkezi önünde cinayette 8 gözaltı!
İstanbul Kağıthane'de trafikte tartışan iki kişi karakolluk oldu. Gözaltındaki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri