POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
29 Kasım 2022 Salı - 11:35

İzmir'den 'Her okula 1 öğün ücretsiz yemek' için 100 bin imza!

ÖVDER İzmir Şubesi, Bornova Kadın Dayanışma Derneği ve Evka-1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği’nin, her okula bir öğün sağlıklı, ücretsiz yemek talebiyle başlattığı imza kampanyasında toplanan imza sayısı 100 bine ulaştı.

İzmir den  Her okula 1 öğün ücretsiz yemek  için 100 bin imza!

Derin yoksullukla baş başa kalan binlerce aile ve veli, ekonomik krizin yükünü kaldırmakta zorlanıyor. Çocuklarının beslenme çantasına koyacak bir şey bulamadıklarını belirten binlerce veli çaresizlik içinde... Öğrenci Velileriyle Dayanışma Derneği (ÖVDER) İzmir Şubesi, İzmir ve Türkiye genelinde hem stantlar kurarak hem de sanal ortamda ‘Sağlıklı Beslenme Her Çocuğun Hakkı-Okullarda Bir Öğün Ücretsiz ve Sağlıklı Yemek’ başlığıyla imza kampanyası başlatmıştı. ÖVDER, İzmir’de Bornova kadın Derneği (BORKAD) ve Evka-1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği (BEKEV) birlikte yürütülen kampanyadaki son durumu kamuoyuyla paylaşmak amacıyla basın açıklaması düzenledi. 3 aydır süren kampanya kapsamında yaklaşık 100 bin imza toplandığını kaydeden ÖVDER İzmir Şube Başkanı Behram Kaya, okullarda çocuklara ücretsiz öğün verilmesine ilişkin Meclis’e sunulan önergenin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilmesine, “Bir devlet geleceğini aç ve yoksul bırakabilir mi? Çocuklarının derslere aç girmesine göz yuman milletvekilleri kimleri temsil ediyor?” sözleriyle tepki gösterdi.

ÇOCUK HAKLARI SİYASETE ALET EDİLDİ
Geçtiğimiz haftalarda okullardaki çocuklara ücretsiz yemek verilmesine ilişkin Meclis’e sunulan önergenin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilmesini eleştiren Kaya, “Velilerin istemiyle ‘Çocuklarımıza Okullarda Bir Öğün Sağlıklı Ve Ücretsiz Yemek Verilsin’ talebi, gerek sosyal medyada gerekse ilçelerde ve okul önlerinde kurduğumuz imza masaları ile yüz bine ulaştı. İmza masalarında velilerin sıraya girmesi, kendilerinin imza metnini mahalleye götürüp diğer velilere imzalatıp getirmesiyle ve sosyal medyada hızla imza sayısının artmasıyla bu talebin ne kadar acil ve zorunlu olduğunu gördük. Ülkenin her tarafında birçok kurum ve kuruluşun çalışması sonucu dört parti meclis başkanlığına önerge vererek bu talebin yerine getirilmesini istediler. Ancak iktidar partisi milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Çocuklarımızın hakları bir kez daha siyasete alet edildi. İmza masaları ve diğer çalışmalarımızın hiçbirinde ‘Ben bu talebe karşıyım’ diyen çıkmadı. Önergeye ‘Hayır’ diyen vekiller acaba kimler adına bu oyu kullandılar?” diye sordu.

BİR DEVLET GELECEĞİNİ AÇ BIRAKABİLİR Mİ?
Öğrencilerin ve velilerin taleplerinin görmezden gelinmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kaya, “Devletin kendi raporlarında da belirttiği gibi; 16 yaş altı çocukların 6 milyonu şiddetli yoksulluk içinde olduğu, dört çocuktan üçünün kansızlık çektiği, dört çocuktan birinin kilo kaydı olduğu, 150 bin çocuğun temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı, annelerin yüzde74’ünün mama ve bebek bezi almada zorlandığı, yüzde 21’inin hiç alamadığı, ailelerin 0-3 yaş çocuklarını hazır çorba, şekerli su, pirinç lapası gibi besin değeri bu yaş grubu için çok yetersiz besinlerle beslediği, ailelerin yüzde 38.7 sinin sağlıklı suya ulaşamadığı bir ülkede bu talebi bakanlık nasıl görmez, hükümet neden yerine getirmez? Bu çocuklar öncelikle bu ülkenin çocukları ve geleceğidir. Bir devlet geleceğini aç ve yoksul bırakabilir mi? Çocuklarının derslere aç girmesine göz yuman milletvekilleri kimleri temsil ediyor? Ekmek arasına bir dilim peynir, iki zeytin koyduğunda mutlu olduğunu söyleyen velilerin temsilcileri kimler? Hayır oyu veren vekiller özel okulların ve bir avuç zenginin mi temsilcisi? Dengeli beslenmenin bir eğitim hakkı olduğunu imzaladığı ulusal ve uluslararası belgelerle kabul eden Milli Eğitim Bakanlığı neden ses çıkarmaz? Beslenme bozukluklarının engellenmesinde ve sağlıklı yemek yeme alışkanlığının kazanılmasında bir öğün yemeğin ne kadar önemli olduğunu bakanlık bilmez mi? Okula gidemeyen 3 milyon 339 bin 309 öğrenciden, 5-17 yaş arası 1 milyon 200 bin 892 çocuğun hiç kaydı yok? Neden acaba? Açlık ve yoksulluk içinde debelenen aile çocuğunu nasıl okula gönderebilsin?” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALAR BİTMEDİ, BİTMEYECEK!
Çeşitli kurumlarla ortak yürütülen kampanyanın okullarda ücretsiz öğün verilene kadar süreceğini kaydeden Kaya, “Bu ve bu gibi soruların cevabı olan imzalarla birlikte; milletvekillerinden önergeyi kabul edip, ek ödenek çıkartılmasın ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, çocuklarımıza bir öğün sağlıklı ve ücretsiz yemeğin hemen verilmesini talep ediyoruz. İzmir’de BORKAD (Bornova kadın Derneği) ve BEKEV (Evka 1Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği  )birlikte yürüttüğümüz ve ülke genelinde Ekmek ve Gül, TTB gibi birçok kurum ve kuruluşun yürüttüğü çalışmalar bitmedi, talebin yerine getirilmesine kadar da bitmeyecek” açıklamasını yaptı.

 
Altınordu 5 haftadır puana hasret!
 
Bayraklı'da çocuklar için tiyatro şöleni
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çiğdem Taşkın 7 Aralık 2022 Çarşamba 04:47

Beslenme çocuklar için kutsal bir haktır. Vergim çocukları doyurmuyorsa ne işe yarıyor?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dış ticaret rakamları açıklandı: Açık 7,9 milyar dolar!
Türkiye'nin ihracatı ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3 artarak ...
Tamir, tadilat ve ikinci elde talep patlaması!
Elektronik, giyim, ayakkabı ve otomobilde artan fiyatlar tüketiciyi, elindeki ...
Kripto parada ikinci çöküş: Bir iflas daha!
Dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX'in çöküşünün ardından, ...
 
IF Wedding Fashion İzmir'in moda merkezi oldu
Avrupa’nın en büyük gelinlik ve abiye giyim fuarı IF Weddding Fashion ...
EGİAD Başkanı Yelkenbiçer yeniden aday
Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni ...
Rusya'dan açıklama: Akkuyu'yu etkileyecek mi?
Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu'ndan (Rosatom), Akkuyu Nükleer Santrali'ne ...
 
EYT’lilere kıdem formülü aranıyor!
Emekli olup aynı işyerinde çalışmaya devam edecek EYT’lilerin kıdem tazminatı ...
Darphane'den '1 TL'nin maliyeti 3 TL' iddiasına yanıt
Darphane, "Son günlerde kamuoyunda ifade edildiği üzere, 1 TL'nin üretim ...
Pandemi cezaları nasıl silinecek?
Hazine ve Maliye Bakanlığı, pandemi sürecindeki tedbirlerin ihlali nedeniyle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri